Obavijesti

Show

Komentari 372

"Pjevam božićne pjesme, idem na misu te uživam s obitelji"

"Pjevam božićne pjesme, idem na misu te uživam s obitelji"
4

Marko Perković će s mještanima obilaziti njihove domove i pjevati im božićne pjesme što je radio i dok je bio dječak. Supruzi voli darovati porculanske figurice

VIDEO

Otkako se prije dvije godine, nakon deset godina života u Zagrebu, preselio u Split, pjevač je svaki vikend u rodnom selu, kao i na nedjeljnoj misi gdje vodi mješoviti zbor od 35 pjevača, uglavnom djevojaka. Thompson (47) blagdane provodi u Čavoglavama u obiteljskoj kući roditelja.

- Nakon mise opuštam se s društvom u razgovoru - kaže pjevač koji preseljenje u Dalmaciju smatra najljepšim božićnim darom.

Veseli se što će i ovaj Božić dočekati u Čavoglavama sa svojom obitelji, suprugom Sandrom (36), koju je upoznao na turneji u Kanadi, a s kojom je u braku 11 godina, te s djecom Petrom Šimunom (11), Antom (9), Divom Marijom (8) te 4-godišnjim blizankama Cvitom i Katarinom. Radostan je i što je to prvi Božić u novootvorenoj crkvi Hrvatskih mučenika čiju je gradnju pomogao. Prošlo je deset godina otkako je postavljen kamen temeljac za crkvu.

- Božić za mene znači radost, dolazak Isusa Krista, sina Božjeg, Spasitelja i Otkupitelja. Božić za mene ima duhovno značenje pored drugog najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa. Malo smo tijekom rata i u poslijeratnom razdoblju zapostavili te vrijednosti, no sad je opet to sve kako treba biti - kaže pjevač. Badnjak će provesti u obilasku zaseoka oko Čavoglava i pjevajući božićne pjesme s mještanima. Sudjelovao je u nabavi ukrasa za božićno drvce u crkvi.

- Imamo i šator pored crkve uz bogatu ugostiteljsku ponudu gdje se okupi mnogo ljudi. Nekad se slavio Božić odlascima po kućama i to mi se jako sviđa što smo ponovno oživjeli. Imat ćemo i paljenje badnjaka prije mise koja je u 22 sata navečer, a onda ćemo polnoćku dočekati u crkvi - govori Thompson. Božićnu misu vodit će fra Ilija Mikulić koji pjevača jako hvali.

- Thompson je moj prijatelj, znamo se desetak godina. Razgovaramo o svemu, uvijek želimo da ovaj kraj ide naprijed - kaže fra Ilija. Pjevač će Božić dočekati s obitelji, a doći će mu i prijatelji iz Zagreba.

- Najviše volim jesti bakalar i iako to nije uobičajeno u mojem kraju za božićni ručak, volim imati puricu - kaže pjevač. Voli darivati, a poklanja tako što osluškuje želje bližnjih i prijatelja. Prije dvije godine supruzi Sandri je za Božić napisao i poklonio pjesmu “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”. Lani joj je za Božić darovao porculansku figuru Majke i djeteta, što ona voli skupljati.

- Najstarijem sinu Petru Šimunu poklonili smo mobitel. To mu je bio prvi. Odlučili smo mu ga dati nakon prve svete pričesti - kaže Marko. Dodaje da mu je sin skroman pa ne traži specijalne poklone. Dovoljna mu je neka sitnica da ga razveseli.

- Svaki Božić mi je lijep, a najsretniji sam što sam sa svojom djecom - kaže pjevač koji je i kao mali obilazio domove susjeda i pjevao božićne pjesme.

- Svim čitateljima 24sata želim sretan i blagoslovljen Božić, neka ga dočekaju u radosti i veselju. Neka svatko u svojem domu osjeti tu radost Božića - zaključio je Thompson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 372
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina