Obavijesti

Show

Komentari 0

Plavi tim bolje skuhao europske specijalitete i osvojio nagradu: 'Fenomenalno, oduševljen sam'

Plavi tim bolje skuhao europske specijalitete i osvojio nagradu: 'Fenomenalno, oduševljen sam'
10

Stiglo je vrijeme za novi izazov u kulinarskom showu 'Hell's Kitchen', a chef Gretić timovima je objasnio da danas kreću na gastro putovanje po Europi, s ponuđenim namirnicama, tipičnima za osam zemalja

VIDEO

Jutro u kući u kulinarskom showu 'Hell's Kitchen' započelo je komentiranjem nominacija u kojima je jučer crnu pregaču dobio Domagoj. Marko, Chiara i Lucija osamili su se u dnevnom boravku. 'Imam nekako osjećaj da je najlakše bilo reći Domagoja... To je osoba koju nitko ne voli u kući. Ako pitaš svaku osobu s kim ne bi htio raditi, obično se pojavi Domagojevo', uvjerena je bila Lucija, dok je Chiara smatrala da on i dalje gleda samo sebe i ne radi za dobrobit cijelog tima.

Kandidate 'Hell's Kitchena' čeka pravi riblji izazov: 'Ako budu loši rezultati, nominirat ću ih!'
Kandidate 'Hell's Kitchena' čeka pravi riblji izazov: 'Ako budu loši rezultati, nominirat ću ih!'

- Nemam osjećaj da nisam baš omilljen ili da sam preomiljen. Ta se nominacija odnosila baš na grešku s rižom - smatra je, pak, Domagoj.

Stiglo je vrijeme za novi izazov, a chef Gretić timovima je objasnio da danas kreću na gastro putovanje po Europi, s ponuđenim namirnicama, tipičnima za osam zemalja.

Prvo ih je čekala igra memory, u kojoj su brzo i spretno morali pronaći osam parova, a natjecao se tim protiv tima. U jurnjavi po studiju bolje se snašao plavi tim, koji je za samo nekoliko sekundi pobijedio.

Kako je u plavom timu jedan član više nego ponuđenih zemalja, plavci su morali izbaciti nekoga tko danas neće kuhati. Dogovaranje je počelo, a Tomislav se javio sam kad su ostali postali neodlučni.

- Bit ću out i to je to... Tu je trebao Marko izaći kao lider ispred nas i okrenuti se i reći 'ti' - komentirao je Tomo, a chef mu je poručio da može biti s timom i tijekom kuhanja komentirati i savjetovati ih,

- Ići ću u krug i nabijati im na nos sve i svašta... Kao da je chef Gretić s njima. Naravno, uz neku zezanciju - poručio je Tomo.

Izvlačenjem kuglica svaki član timova izvukao je zemlju čije će jelo pripremati. Neki su bili zadovoljni više, a neki manje. Za pripremanje jela timovi su imali 60 minuta.

- Nemojte mi raditi pjenice i kremice nego autohtono jelo, ono što bi ljudi jeli doma - poručio im je chef pa obišao radne jedinice kako bi udijelio savjete.

I kandidati su si među sobno pomagali savjetima, a Lucija je iskoristila činjenicu što u redovima imaju Francuza Viktora jer upravo je francusko jelo pripremala.

Milena je priznala da prvi put kuha paellu, Roko Ć. prvi put je pripremao svježeg bakalara, a Marjana je u žurbi zaboravila posoliti meso.

Crveni pobijedili u izazovu, a Domagoj dobio crnu pregaču: 'Svi mi moramo proći kroz ovo'
Crveni pobijedili u izazovu, a Domagoj dobio crnu pregaču: 'Svi mi moramo proći kroz ovo'

Chef Gretić primijetio je kako Lucija i Vehid rade pačja prsa na gotovo identičan način, a njoj je savjetovao da iskoristi pačju mast i za pripremu ostalih segmenata svog tanjura.

- Osjećam se moćno dok nadgledam - Tomo se šalio sa sous chefom Ivanom.

Stiglo je vrijeme za odbrojavanje posljednje minute i serviranje, a svi natjecatelji svoj su stol uspješno donijeli na pass.

- Probat ćemo zemlju protiv zemlje - najavio je chef pa prvo pozvao 'Šveđane' Dominika i Chiaru.

Chiara je donijela file lososa s umakom od krastavaca i kopra, uz dodatak glazirane cikle s brusnicom. No čim je zarezao ribu, chef je primijetio da je ostala sirova pa njezino jelo nije ni kušao.

Dominik mu je ponudio juhu od cikle, šampinjona, đumbira, cimeta i luka, salatu od kiselih krastavaca i ukiseljenih šampinjona, losos zapečen i poširan.

- Juha je prekrasnih zemljanih tonova, moćna! Losos je sjajno pečen, super! Pojeo bih ponovno - zadovoljan je bio chef i svojima donio bod.

Norveška je bila iduća, a tanjure su nosili Domagoj i Roko Ć.

Roko Ć. pripremio je juhu od poriluka, graška i bakalara uz dodatak čipsa od krumpira. Chef Gretić u jelu je našao malu košćicu, a primijetio je i da Roko nema baš iskustva sa svježim bakalarom.

Domagoj je pripremio suvidirani bakalar sa začinima, torticu od krumpira i dinstanog poriluka, umak od kiselog vrhnja, uz ulje od paljenog poriluka i mladog luka.

- Bod za plave - kratko je rekao chef.

Milena i Nikola pripremali su španjolsku paellu. Milena je priznala da nije baš zadovoljna, no chef ju je razuvjerio.

- Jako blizu prave paelle! Ugodno iznenađen! - komentirao je. I za Nikolinu paellu imao je riječi hvale.

- Pokušavam naći zamjerku i jako mi teško ide. Ljuto, aromatično... Dvije jako dobre paelle! Zbog samo par sitnica - plavi tim, bod! - rekao je.

Grčka jela kuhali su Anel i Viktor. Viktor je napravio svoju verziju musake od patlidžana i mljevenog mesa, jogurta s mentom i limunom, uz dodatak ulja od crnih maslina, rajčica i ljubičastog luka.

- Izgleda privlačno i mistično. Uzbudljivo! Ja to ne bih zvao musaka, rekao bih - ljudi, imam predjelo, probajte - vrlo sretan je bio Gretić.

Anel mu je donio patlidžan punjen mljevenim mesom, jogurt dressing s mentom i limunom, uz kus-kus s povrćem.

- Grčka hrana je kao grčki ljudi. Sve samo ne mirna - zamjerio mu je chef nedostatak okusa i maštovitost pa bod dodijelio plavima.

- Razočaran sam - priznao je Anel.

Timovi idu na gastro putovanje Europom, a pobjednike čeka sat priznatog chefa Križanovića...
Timovi idu na gastro putovanje Europom, a pobjednike čeka sat priznatog chefa Križanovića...

Mauro i Roko K. nosili su svoja talijanska jela. Roko je poslužio teleći steak s umakom od češnjaka i uljem od bosiljka i limuna, uz paštu od sušenih rajčica, češnjakom i origanom.

- Najbolji komad mesa koji si napravio dosad, sigurno! Ukusno, sočno! Fantazija! - bio je zadovoljan Gretić.

Mauro je skuhao tjesteninu sa šalšom sa sušenim i svježim rajčicama uz dodatak kravljeg sira te mariniranu i pohanu teletinu.

- Više sam očekivao od tebe... Bod za crvene - poručio je chef.

Marko i Marjana pripremali su austrijske specijalitete. Istrijanka je pripremila svoju verziju bečke šnicle uz dodatak repe i milerama te moussea od jabuke s hrenom.

- Zašto se bojite? - kritizirao je Gretić kandidate jer ne eksperimentiraju više, a zamjerio joj je i korištenje panko mrvica.

Marko je servirao teletinu na lešo uz dodatak povrća.

- Sterilno i dosadno! Gdje vam je duša? - rekao je chef koji nije mogao odlučiti pobjednika pa su Marjana i Marko otišli bez bodova.

Lucija i Vehid donijeli su dašak Francuske svojim pačjim prsima. Gretić je na prvi pogled Luciji zamjerio što je prsa prelila umakom, no meso ga je osvojilo.

- Doslovno savršeno! - komentirao je.

Vehidu je chef zamjerio pretjeranu slatkoću umaka. Uz puno muke, chef je odlučio i jednom i drugome dati po bod - Vehidov tanjur bio je vizulno ljepši, a Lucijini okusi bolje su se proželi.

Plavi su tako pobijedili rezultatom 4:3, a za nagradu su osvojili vrijedan masterclass.

U goste im je stigao iskusni sushi majstor Mladen Križanović, koji je svoj zanat brusio i na prestižnoj Tokyo Sushi Akademiji.

- Slušajte ga dobro, pišite što više, upijajte - savjetovao ih je Gretić, a chef Mladen otkrio im je sve tajne izrade sushija.

Plavci su bili i više nego zadovoljni prezentacijom.

- Fenomenalno, bio sam oduševljen - komentirao je Marko, a i ostali su potvrdili.

Kako će izgledati nova večera za goste, mogu li timovi uspješno proći još jedan servis i tko napušta show, gledatelji će doznati već sutra od 21.15 sati na RTL-u, u novoj epizodi 'Hell's Kitchena'. Nova epizoda dostupan je 24 sata ranije na platformi Voyo.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško
Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom
ZABLISTAO NA PROMOCIJI

Nekada je imao 163 kilograma, a sad se za njim okreću: Sin Lepe Brene oduševio izgledom

Tajnu svog izgleda, Viktor Živojinović krije u promjeni životnog stila koju je donio prije nekoliko godina. Usredotočio se na zdravu prehranu i redovito vježbanje