Obavijesti

Show

Komentari 31

Plavuša koju je svijet obožavao zapravo je bila silno nesretna

Plavuša koju je svijet obožavao zapravo je bila silno nesretna
1

Amerikanci su imali Marilyn Monroe, a Europljani božanski lijepu i suicidalnu Francuskinju koja je iz dna duše prezirala slavu, a svojim postupcima i izgledom fascinirala svijet

VIDEO

Sve do pojavljivanja Brigitte Bardot na velikom platnu holivudska produkcija je s visine gledala na europsku kinematografiju. Nijedna žena nije bila dovoljno zanimljiva, glamurozna i seksepilna da bi skrenula pažnju vladara sedme umjetnosti.

Zanosna plavuša, pravilnih crta lica, punih usana i s pjegicama na nosu zaludila je čitavu planetu. Konzervativan odgoj nije je spriječio da se u ranoj mladosti ponaša liberalno, ali ni da starost dočeka kao konzervativac. 

U dvadesetim i tridesetim godinama života nije se libila da pokazivati obnaženo tijelo, a ostavljala je bez daha mnoge muškarce od kojih je nekim pošlo za rukom da postanu njeni muževi. Zaljubljivala se, prekidala, udavala i razvodila ne mareći za glasine, a od nekog tko je vlastitu trudnoću poistovjetio s bolesti, postala je strastveni borac za prava životinja. Iako je ušla u deveto desetljeće, ostala je dosljedna sebi i u širokom krugu zaobilazi plastične kirurge i tretmane botoksom ponosno pokazujući nove bore.

Bivša glumica i pjevačica, danas najglasnija svjetska aktivistica za zaštitu životinja, rođena je na današnji dan 1934. godine u Parizu. Odrasla je u izuzetno religioznoj obitelji u kojoj su joj od djetinjstva usađeni ideali katoličke vjere, a prsten konzervativnih kodeksa u čijem maniru je odgajana, nije je spriječio da se počne baviti umjetnošću.

via GIPHY

Prvi brak

Birala je one discipline koje slave ljepotu tijela i njegovog pokreta, a konačan izbor pao je na balet koji ju je fascinirao. Karijeru je započela prvim plesnim koracima u Conservatoire Nationale de Danse, a njena ljepota i gracioznost ubrzo su došli do izražaja, pa je već sa petnaest godina angažirana kao model. Atraktivan izgled doveo ju je do prve naslovne strane i to u modnom magazinu Elle. Baš na toj fotografiji ugledali su je režiser  Marc Allégret i njegov asistent Roger Vadim što je potpuno promijenilo njen život.

Brigitte Bardot and Director Roger Vadim

Ona i Roger zaljubili su se jedno u drugo, a šarmantni mladić opsjednut ljepotom svoje odabranice odlučio je zaprositi. Kako je imala samo sedamnaest godina njeni roditelji su odbili dati joj dozvolu za brak zbog čega je još kao maloljetnica prvi put pokušala ubiti. Pred takvom ucjenom roditelji su poklekli pa je u svojoj osamnaestoj ipak postala supruga redatelja Rogera Vadima. U djetinjstvu je bila poznata pod nadimkom Bebe, a pod imenom Brigitte Bardot na velikom platnu je debitirala 1952. godine u filmu 'Ludi od ljubavi'.

Prvu glavnu ulogu odigrala je u ostvarenju 'La Lumiere d'en Face' 1956, a angažman u 'En Effeuillant la Marguerite' iduće godine osigurao joj je status seks simbola. Zahvaljujući Vadimu dobila je ulogu koja joj je donijela svjetsku slavu i milijunsku zaradu u filmu 'I bog stvori ženu'.

Ovo ostvarenje u potpunosti je promijenilo dotadašnje poimanje seksa u sedmoj umjetnosti, naročito nakon legendarne scene u kojoj Brigitte pleše bosonoga na stolu.

Zahvaljujući svojim prvim ulogama ova zgodna Francuskinja stala je rame uz rame s američkim seks simbolom Marilyn Monroe. Istovremeno, zahvaljujući ulogama u kojima je dominirao njen seksepil, porastao je interes holivudskih filmskih producenata za ostvarenja europske kinematografije.

Amerikance je ostavila u čudu

Fascinacija njenim likom, koja je započela još 1953. zbog prvog američkog filma u kojem se pojavljuje s Kirkom Douglasom naziva 'Un acte d'amour', nastavila se i Brigitte je postala prva osoba van anglosaksonskog govornog područja koja je proslavila uspjeh francuske kinematografije.

Pixsell

Amerikanci su imali Marilyn Monroe, a Europljani božanski lijepu i suicidalnu Francuskinju koja je iz dna duše prezirala slavu, a svojim postupcima i izgledom fascinirala svijet. 

Iako su na profesionalnom planu savršeno funkcionirali, Brigitte i Roger imali su problema u privatnom životu. Brak im je trajao pet godina, ali se njihova profesionalna suradnja nastavila i nakon razvoda. 

Brigitte se od Vadima razvela 1957, ali je godinu dana kasnije, nakon uspjeha u 'Parižanki', zaigrala u njegovom filmu 'Les bijoutiers du clair de lune'. Engleski je progovorila u klasiku 'Paris by Night' s Frankom Sinatrom u glavnoj ulozi.

Trudnoću usporedla s tumorom

Dvije godine nakon prvog razvoda udala se za glumca Jacquesa Charriera s kojim se zbližila na snimanju filma 'Babette s'en va-t-en guerre'. Dvanaest mjeseci nakon vjenčanja dobili su sina Nicolasa-Jacquesa Charrierasa  kojim glumica nikada nije bila bliska jer je svoju trudnoću usporedila s tumorom. Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio, ali on nije bio glavni uzrok njene nesreće, budući da je samo osam mjeseci nakon njegovog rođenja, na svoj dvadeset i šesti rođendan 28. rujna 1960. ponovo pokušala samoubojstvo.

138122038

Bilo je to za vrijeme snimanja filma 'La Verite', a povod su bili bračni problemi. Ubrzo je 1962. godine uslijedio i njen drugi razvod, a film koji je snimala u vrijeme kada je pokušala samoubojstvo postao je najgledaniji u Francuskoj i prvi po zaradi na blagajnama. Brigitte se međutim trudila da usprkos ogromnoj slavi živi u sjeni. 

U njenom naručju našli su se  neki od najmoćnijih muškaraca tog vremena, ali ni to ju, baš kao ni slava nije činilo sretno,

Opterećena slavom i duboko depresivna

Dan prije svog četrdesetog rođendana, u rujnu 1974. godine, povukla iz glumačkog života, promijenila životne navike i postala vegetarijanka. Iako se više nije bavila glumom, paparazzi su je konstantno pratili, pa je 1983. godine izašla čak i trilogija o životu BB. Svega dvadesetak dana kasnije, opterećena slavom i duboko depresivna Brigitte se po treći put pokušala ubiti, ali ju je spasila kućna pomoćnica.  

24sata

Nakon drugog razvoda udala se i treći put za njemačkog milijunaša i playboyja Guntera Sachsa, ali je njihova sreća bila kratkog daha. Ta veza ostala joj je u sjećanju kao jedna od najdražih uspomena, a njegovo samoubojstvo prije nekoliko godina potpuno ju je slomilo. Gunter se ubio u dvorcu u Švicarskoj koji je u vlasništvu fondaciji njegove bivše žene Brigitte, što implicira da su nekadašnji supružnici bili bliski i nakon razvoda. 

Posljednji put udala se 1992. za Bernarda d'Ormalea s kojim i danas dijeli dobro i zlo. Njihovu zajednicu ne prate posebne kontroverze. Bivša glumica koja se poslije završetka filmske karijere posvetila zaštiti prava životinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin