Show

Komentari 34

Pobijedio profesionalnog šefa kuhinje pa zaplakao od sreće

Pobijedio profesionalnog šefa kuhinje pa zaplakao od sreće

AMATER PORAZIO PROFESIONALCA Natjecatelj showa 'Masterchef' Robert Žmire (39) od žirija je dobio petice za pripremu grdobine. Porazio je šefa kuhinje

Znojio sam se čekajući da žiri pokaže ocjene. Htio sam gristi nokte. Kad sam vidio petice Tomislava Gretića, Mate Jankovića i Radovana Marčića, rasplakao sam se. To je bila totalna euforija, nešto za što cijeli život radim, pokušavam stvoriti i napraviti, kaže Robert Žmire (39) iz Trogira.

Prvi je amater kuhar koji je u showu 'Masterchef' skuhao jelo jednako dobro kao i profesionalni šef kuhinje. Robert je trebao napraviti jelo 'Južnjačka grdobina' od fileta grdobine s pudingom od kukuruza, shitaki gljivama, salatom od špinata i marmeladom od crvenog luka. Borio se protiv Tomislava Nikšića, izvršnog šefa kuhinje hotela Le Meridien Lav i jednog od pet najboljih šefova u Baltimoreu gdje je radio godinama.  Profesionalni kuhar Tomislav dobio je tri petice od žirija, a jednako toliko dobio je i amater kuhar. Tomislav je rekao da je ovo izjednačenje ravno pobjedi te u skladu s time Robert osvaja imunitet u sljedećim eliminacijama. 

No profesionalac se, kaže, zbog kamera nije snašao.

- Nikad u karijeri nisam kuhao protiv nekoga. Nije mi bilo lako pred kamerama. Uhvatila me trema, nepoznati ljudi, a pribor i posuđe bili su na drugome mjestu nego u mojoj kuhinji - kaže Tomislav.

Ističe da mu je bio gušt gledati Roberta kako kuha jer je talentiran. Robert je bio ponosan što je dobio bolje ocjene i od nekih profesionalnih kuhara koji su dosad kuhali u showu te pobijedili amatere.

- Pobjedu posvećujem kćerkici. Jako mi nedostaje - rekao je Robert.

Najčitaniji članci