Obavijesti

Show

Komentari 13

Pobjednik Eurosonga je opet u bolnici: Otkazuju mu bubrezi

Pobjednik Eurosonga je opet u bolnici: Otkazuju mu bubrezi
3

Portugalskog glazbenika Sobrala u bolnici posjećuje obitelj koja se nada da će Božić proslaviti kod kuće, no liječnici smatraju da su šanse da se to dogodi jako male

VIDEO

Portugalac Salvador Sobral (27) vratio se na intenzivnu njegu u bolnicu nakon teških komplikacija uzrokovanih infekcijom koja je dovela do otkazivanja bubrega.

Samo 12 dana nakon što se uspješno oporavio od transplantacije srca, pjevaču se stanje naglo pogoršalo. 

Pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga u bolnici posjećuje obitelj koja se nada da će Božić proslaviti kod kuće, no liječnici smatraju da su šanse da se to dogodi jako male. 

Finale of the 62nd Eurovision Song Contest

Iako je već tjednima u bolnici te je najavio pauzu u karijeri, glazbenik je izdao album koji uključuje pjesmu koju je snimio u bolničkoj postelji. Salvador se nalazi pod stalnim liječničkim nadzorom, a stanje mu se trenutno stabiliziralo, pišu portugalski mediji. 

- Ako se uspješno oporavi, čeka ga dug i ispunjen život - rekao je njegov kirurg Miguel Abecasis, nakon uspješne transplatacije srca 10. prosinca. 

 

"Hello, hello, I don't know why you say goodbye, I say hello!"

A post shared by Sal Sobral (@salvadorsobral.music) on

Salvador je mjesecima čekao na donora. Uoči Eurosonga, Sobral je bio jedan od rijetkih izvođača koji svoju pjesmu 'Amar Pelos Dois' nije promovirao diljem Europe. Mediji su tada otkrili da Sobral godinama boluje od bolesti srca, a tada mu je već bila hitno potrebna transplantacija. 

Pobjedničku pjesmu 'Amar Pelos Dois' Salvadoru je napisala sestra Luisa Sobral. To je bilo prvi put u povijest da je portugalski natjecatelj pobijedio na Eurosongu. Pjevač trenutno drži rekord pobjednika s najvećim brojem bodova u povijesti Eurosonga, sa 758 bodova. 

Salvador je već kao desetogodišnjak nastupao u TV showu 'Bravo Bravissimo', a s 20 godina je bio jedan od deset finalista portugalskog talent showa 'Idolos'. Pjevač je studirao psihologiju u Lisabonu, a zbog studentske razmjene godinu dana je živio na Mallorci, gdje je slobodno vrijeme provodio pjevajući u barovima. 

Sobral tečno govori engleski, španjolski i talijanski. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao