Obavijesti

Show

Komentari 2

Počeo Špancirfest: Ove godine stiže robot koji pleše i pjeva...

Počeo Špancirfest: Ove godine stiže robot koji pleše i pjeva...
14

Među prvima u našoj zemlji, posjetitelji Špancirfesta imat će priliku upoznati prvoga humanoidnog robota u Hrvatskoj CRUZR-a. Kreće se kao čovjek, najavila je Jelena Toth

VIDEO

Gotovo 500 različitih programa - od uličnih performera i kreativnih radionica do kazališnih predstava i koncerata na četiri službene pozornice ponudit će u deset dana na ulicama i trgovima središta Varaždina Špancirfest koji je u petak počeo svoje 21. izdanje, a u njegovu su središtu nove tehnologije. 

U programu Špancirfesta do druge nedjelje, 1. rujna, bit će 80-ak izvedbi performera te više od 30 koncerata na četiri pozornice.

Glazbeno Špancirfest otvaraju Božo Vrećo na pozornici kod Staroga grada kod vile Bedković te Paco Baliardo, osnivač legendarnih Gipsy Kingsa. U Varaždin će, među ostalima, doći i Tony Cetinski, Goran Bare i Majke, Elemental, Vojko V, Meritas, The Frajle, Gustafi, Silente, Detour, Neki to vole Vruće, Ricardo Luque, makedonski Dzambo Agusevi Orchestra i Rambo Amadeus.

Na ulicama i trgovima još će 70-ak ostalih glazbenih programa izvoditi DJ-evi i mladi još neafirmirani glazbenici pod zajedničkim nazivom "Heroji ulica".

Na pozornici kod vile Bedeković, jedinome mjestu za koje se na Špancirfestu plaća ulaznica, izmijenjivat će se glazbeni i kazališni program sa šest komedija poput "Bogog Ivača znova" varaždinskoga HNK i "Kako je počeo rat na mom otoku" Gavelle i HNK u Šibeniku. Jedna od sastavnica Špancirfesta je kreativnost koju će umjetnici iskazati u Uskoj i Školskoj ulici, a za najmlađe će se radionice i igraonice održati u Parku kreative. U Varaždinu je i više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i prvi puta iz Kine.

Organizator Špancirfesta je Turistička zajednica grada Varaždina, a direktorica Jelena Toth najavila je da će poseban naglasak ovogodišnjega festivala biti na novim tehnologijama.

- Među prvima u našoj zemlji, posjetitelji Špancirfesta imat će priliku upoznati prvoga humanoidnog robota u Hrvatskoj CRUZR-a. Kreće se kao čovjek, sposoban je rukovati se, plesati, pjevati pa čak i zagrliti posjetitelje i odgovarati na njihova pitanja - najavila je Toth ovogodišnju atrakciju za drugi vikend festivala, subotu, 31. kolovoza, i nedjelju, 1. rujna, na središnjem varaždinskom trgu, popularnom Korzu.

Tijekom svih deset dana posjetitelji Špancirfesta imat će priliku i 'otići' u svemir. Naime, na Kapucinskome trgu postavljena je kupola u kojoj se posebnom 3D 360° projekcijom posjetitelje vodi na put u svemir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin