Obavijesti

Show

Komentari 28

Ukrajinka Natasha, breakdancer Miljan i trio Balkanika obilježili su novu epizodu 'Supertalenta'

Ukrajinka Natasha, breakdancer Miljan i trio Balkanika obilježili su novu epizodu 'Supertalenta'
26

Četveročlani žiri kojeg čine Maja Šuput, Davor Bilman, Martina Tomčić i Fabijan Pavao Medvešek odlučit će o sudbini kandidata

VIDEO

U šestoj audicijskoj emisiji 'Supertalenta' gledatelji su upoznali 11 novih kandidata koji su svojim talentom impresionirali žiri i plasirali se u sljedeći krug natjecanja, ali i one čiji nastup nije bio dovoljno uvjerljiv da zasluži prolaz dalje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

supertalent 01:13

Četveročlani žiri kojeg čine Maja ŠuputDavor BilmanMartina Tomčić i Fabijan Pavao Medvešek odlučili su o sudbini kandidata, a samo neki od njih dobili su priliku nastupiti i u drugom krugu natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi je na pozornicu 'Supertalenta' stigao Ajdin Vranešić (18) iz Bosne i Hercegovine. Za svoj audicijski nastup odabrao je pjesmu 'Ptico bijela' pjevača Dine Merlina.

Najveća želja mu je, kako kaže, učiniti majku i baku ponosnima. Sudeći po gromoglasnom pljesku koji je dobio od publike čini se da je u tome i uspio, a na Majino pitanje je li se nadao takvoj reakciji publike, Ajdin je odgovorio: 

- Očekivao nisam, ali se nadao jesam. 

Osim publike, Ajdin je osvojio i članove žirija te njihove brojne komplimente. 

- Stvarno sam se pokušala više puta podsjetiti da imaš samo 18 godina. Tvoje pjevanje je toliko zrelo. Pjesma je bila prekrasna i nije uopće lagana… Sve si otpjevao beskrajno točno. Ono što me jedino zasmetalo je lupkanje mikrofonom, ali zanemarit ćemo to. Vidi se da znaš što radiš - poručila je Maja. 

- Ajdine sa svojih 18 godina jako lijepo govoriš. Jako si miran u glavi bez obzira na vidljivu tremu. Držić emocije pod kontrolom, glas ti je lijep, baš dira. Ja bih rekla da imaš senzibilitet pravog glazbenika. Ti si svakako mali životni 'supertalent' - pohvalila ga je i Martina.

Za svoj vokal osvojio je četiri prolazna glasa.

Mia i Ivo iz 'Supertalenta' nam otkrivaju: Želimo ispričati našu priču, tu smo jedno za drugo...
Mia i Ivo iz 'Supertalenta' nam otkrivaju: Želimo ispričati našu priču, tu smo jedno za drugo...

Nakon Ajdina žiri je očarala i mlada plesačica Ira Đerić Hasanac (13) iz Crikvenice koju je odmah po dolasku na pozornicu Martina prepoznala kao kandidatkinju koja se 2018. u showu natjecala kao članica plesne grupe. 

- Ja sam te prepoznala odmah, ali ne znam jesu li ostali - rekla je Martina počevši igru asocijacija kako bi se i ostali članovi žirija prisjetili Ire u čemu je i uspjela.

Ovoga puta, Ira je na pozornicu došetala sama, a zbog treme su je preplavile emocije. No, utješili su je Frano, koji joj je pružio rupčić da obriše suze, i Martina koja joj je uputila riječi ohrabrenja. 

- Ira, jesi li spremna ovu pozornicu pomesti, baš onako kako međunarodne plesne pozornice meteš? - rekla je Martina, a upravo je to učinila Ira koja se od sramežljive djevojčice za nekoliko trenutaka transformirala u pravu plesačku zvijezdu.

- Ostao sam zatečen. Ako ti trema donosi ovakav nastup ne bih mijenjao ništa. Svaka ti čast. Nemam riječi - rekao je Fabijan.

- Ja bih u obranu Ire rekao da razumijem zašto ima tremu jer kad imaš nešto ovako dobro, treba imati tremu jer je ovo zaista bilo top… Elementi su ti toliko čisti i snažni da te stvarno užitak gledati, pa i onaj tko se ne kuži u ples mislim da mora uživati u tome što radiš - zaključio je Davor. 

- Bila si spektakularna - dodala je Maja, a pohvalila ju je i Martina.

Ira je osigurala prolazak u idući krug natjecanja jednoglasnom odlukom žirija.

Puknuti Žmigavac, odnosno alter ego Splitskog glazbenika Mate Jurića, na pozornici je pokazao posebnu vještinu navrćanja koja kombinira pjevanje i sviranje, a za njezino izvođenje potrebno je i malo dosjetljivosti. 

Njegov se talent temelji na tome da tekst jedne pjesme kombinira s melodijom druge, pa je tako žiri imao priliku čuti kako zvuči kombinacija pjesama 'Konobo moja' i 'Black Velvet' te 'Dalmacija u mom oku' i 'Take Me Home, Country Roads'. 

- Mene jako zanima što možete ponuditi jer mislim da je dobra fora - poručio je Fabijan, dok je Davor zaključio: 

- Što se mene tiče, navrćanje je supertalent, pa od mene imate DA.

Ivo iz Supertalenta: Dečko mi je podrška, prerano sam ostao bez roditelja, a u siječnju i bez brata
Ivo iz Supertalenta: Dečko mi je podrška, prerano sam ostao bez roditelja, a u siječnju i bez brata

- Ja ću još razmisliti u kojoj mjeri želim ovo čuti dalje. U privatnoj zabavi i tulumu možda i da, ali nismo na tulumu - rekla je Martina koja mu jedina nije dala glas.

S tri prolazna glasa Puknuti Žmigavac plasirao se u idući krug natjecanja. 

Jedan od nastupa koji će članovi žirija zasigurno još dugo pamtiti izvela je Ukrajinka Natasha Korotkina koja je na pozornicu Supertalenta donijela sasvim novu vrstu trbušnog plesa kakvu dosada u showu nismo imali prilike vidjeti.

Ukrajinka Natasha šokirala je žiri posebnim stilom plesa: 'Ovo je nevjerojatno! Bez riječi sam!'
Ukrajinka Natasha šokirala je žiri posebnim stilom plesa: 'Ovo je nevjerojatno!  Bez riječi sam!'

- Kad je počeo rat, sve se promijenilo. U sekundi. Teško mi je govoriti o ratu. Imala sam sve što mi je trebalo da budem sretna. Ipak, odlučila sam da ne želim dramatizirati, želim pružiti energičan nastup, želim pokazati svoj talent. Kad stanem na pozornicu druga sam osoba, postanem superčudesna amazonka koja može sve - rekla je prije nego što je stupila na pozornicu.

Natasha svoj jedinstveni stil opisuje kao kombinaciju orijentalnog i fusion trbušnog plesa s posebnim abdominalnim pokretima zbog kojih su je članovi žirija za vrijeme trajanja nastupa promatrali u nevjerici.

Natashin se trbuh pomicao poput valova s jedne strane na drugu, a članovima žirija otkrila je da je cijeli dan pojela samo malo čokolade jer prije svojih nastupa gotovo ništa ne smije jesti.

Nikola svojim glasom rasplakao publiku, otpjevao sevdah Hanke Paldum: 'Jako si me iznenadio'
Nikola svojim glasom rasplakao publiku, otpjevao sevdah Hanke Paldum: 'Jako si me iznenadio'

- Ja sam toliko impresionirana da sam i dalje bez riječi - zaključila je Martina, a bez teksta su ostali i ostali članovi žirija.

Za svoju inovativnu i posebnu tehniku plesa Natasha je osvojila četiri prolazna glasa, a Davora je toliko impresionirala da je morao ovjekovječiti trenutak.

- Ja se moram ići slikati s njom - zaključio je. 

Nakon Natashe na pozornicu je stupila Sara Krpan (16) koja je za svoj audicijski nastup odabrala kantautorsku pjesmu pod nazivom 'I Miss You'.

Iako je prije nastupa izjavila da se ne zna nositi s tremom, pred žirijem je izvela točku itekako dostojnu velike pozornice, a njezin je vokal pohvalila Maja zaključivši:

Prekrasna si, presimpatična, nekako se činiš i skromna. Imaš baš taj vokal koji bi vjerojatno svi htjeli imati u tvojim godinama…Pritom mislim da jako dobro pjevaš i da bi baš mogla biti nova tinejdžerska zvijezda.

- Sviđa mi se tvoj vokal 'high peach', baš američki - rekla je Martina.

Za svoj nastup Sara je osvojila četiri prolazna glasa.

Rasplesanom dijelu kandidata u šestoj emisiji pridružili su se članovi Parkour kluba Equilibre iz Rijeke koji su za svoju koreografiju, u koju su uložili puno truda, dobili jednoglasan prolaz. 

- Iskreno kad čujem riječ parkour, nekako zamišljam krovove zgrada i sve ono što smo vidjeli u filmovima i na YouTubeu, ali mi je zanimljivo vidjeti da zapravo postoji ta grana ili smjer koji se bavi ravnom podlogom i na neki način podsjeća na suvremeni ples jer ste svojim pokretom pričali priču. Jako mi je to zanimljivo i novo. U nekim momentima sam se i bojao za vas. Nisam znao hoćete li se negdje sletiti - poručio je Fabijan mladim plesnim nadama koji su na pozornicu donijele dašak osvježavajuće energije. 

- Parkour je možda neshvaćen, stigmatiziran je kao opasna vještina. Mislim da je potrebno imati snage da se to izvede, opasno je, ali meni se jako svidjelo što ste pokušali ubaciti malo plesnosti i nježnosti u tu vašu točku. Sve u svemu ima prostora za napredak, ali ovo je bila jako zanimljiva točka - istaknuo je Davor.

- Danas me bilo puno manje strah gledati parkour nastup nego kada sam gledala snimke. Nisam znala da je to svojevrsna umjetnost, ali hvala vam puno što ste mi to pokazali - rekla je Martina.

- Bilo je fenomenalno i super. Izveli ste nam nešto što mi ovdje ne gledamo često ili nikad - dodala je Maja.

Žiri je svojim nastupom iznenadila i pomalo šokirala Roksanda Petronić koja je svoj talent natprosječne gipkosti razvijala kroz jogu i gimnastiku, nakon kojih je otkrila kontorcionizam. 

Špage, uvijanja i sklekovi s nogama u zraku bili su samo neki od elemenata zbog kojih je Maju od samog promatranja nastupa zaboljela svaka kost, a Roksandina impresivna gipkost impresionirala je članove žirija koji su je nagradili s četiri prolazna glasa. 

- Meni se ovo jako svidjelo, možda samo trunčicu zvjezdanog praha za neki idući nastup i ja bih bio više nego oduševljen - poručio je Davor koji joj je za idući nastup savjetovao više interakcije s publikom. 

- Pa ja bih popucala. Zbilja si djelovala kao da ti je u najmanju ruku svejedno, ali znam da nije - rekla je Martina.

- Čini mi se da je dobro za sve mišiće. Dosta impresivno - rekao je Fabijan.

- Ovo je zaista bilo pre impresivno. Od mene imaš jedan veliki gimnastičarski DA - dodala je Maja. 

Sljedeći na pozornicu je stupio 28-godišnji Matej Bago s Hvara koji je za audicijski nastup odabrao pjesmu 'Dušo moja' pjevača Kemala Montena. 

- Moram priznati da sam dosta zbunjen. Bilo je teško spojiti sliku s tonom - rekao je Davor.

- Mislila sam da će biti neka zezancija od nastupa. Pjevanje nije bilo idealno, ali daleko bolje od onog što sam očekivala. Bit ću iskrena, da ste se obukli bez tregera i trake, možda bi vas doživjeli drukčije. Mene ste vokalno jako oduševili. Ja ću vam dati i broj od stilista - rekla je Maja.

- Vokalni potencijal definitivno imate - nadodala je Martina.

Nažalost nastup mu nije prošao za rukom jer u sljedeći krug natjecanja ne ide.

Veliko oduševljenje i lavinu pozitivnih komentara izazvao je i 27-godišnji Miljan Rančić koji je jedva čekao izaći na pozornicu Supertalenta, a odmah po njegovom dolasku Maja je zaključila: 

- Ja vidim na tebi da si top, top, topčina. 

Njezina su se predviđanja itekako ostvarila, a Miljan je od Martine i Davora dobio laskavu titulu najboljeg breakdancera u povijesti Supertalenta. 

- Ja bih se usudio reći, ako pogledam unazad, da je ovo bio jedan od boljih, ako ne i najbolji breakdance nastup. Izuzetno mi se sviđa tvoja kontrola pokreta koja je savršena, nema nepotrebnih trzavica i imaš jako dobre naglaske, odnosno akcente - poručio je Davor dodajući kako mu se svidio i njegov izbor glazbe za nastup. 

- Ovo je bilo stručno i zanimljivo, ali licem ste nam dali do znanja da nema pauze da nema odmora. Volite to što radite - dodao je Fabijan.

Pohvalama se pridružio i ostatak žirija, a s četiri prolazna glasa Miljan je otplesao u idući krug natjecanja.

Iako je interpretacijom svoje duhovne poezije uspio rasplakati Maju, kandidat Vladimir Pavić iz Požege nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova za prolazak u idući krug natjecanja.

Vladimir se 43 godine bavi duhovnom poezijom te je Hare Krišna misionar. 

- Nemam dana radnog staža, ali volim to što radim. Bio sam 12 godina oženjen, ali sada prakticiram celibat - istaknuo je Vladimir.

- Ne znam što bih rekla. Mislila sam da će biti dosadno kada sam vas vidjela. Povezala sam se s tim što ste pričali, ne znam zašto. Odgovarala mi je muzika, priča, ton, ma sve - rekla je Maja kroz suze.

- Mi smo duhovna bića sa materijalnim iskustvom - dodao je Vladimir.

- Svi smo vas pozorno slušali i doživjeli na svojstven način. Drago mi je da ste došli, ali moja reakcija nije bila toliko jaka kao Majina. Ljudi koji se bave duhovnošću često su stigmatizirani kao 'luđaci'. Ja mislim da se sve religije mogu svesti pod ljubav i dobrotu, a to sve ste nam vi večeras ispričali, ali na malo drugačiji način, način na koji se meni svidio - rekla je Martina.

Atmosferu u studiju svojom su svirkom podigli članovi glazbene skupine Akustika Balkana Blagovest Georgiev Kisyov, Dino Likar i Juraj Šargač

Kao sportaš i dugogodišnji trener badmintona Blagovest se već ostvario, no u njemu je tinjala želja za pokaže i svoj glazbeni talent zbog čega se zajedno s kolegama prijavio na Supertalent. 

Najveća želja bila mu je izazvati emocije kod žirija i publike, a ne samo da su u tome uspjeli, već su osvojili i četiri prolazna glasa. 

- Ti si baš moj tip! Točno to što ja volim. Uopće nisi napadan, potpuno si normalnan, kul si, znaš da si dobar. Imaš tako dobru rašpu u glasu, a opet potegneš visinu. Uopće se ne naprežeš, totalno ti je svejedno. Izabrao si super pjesme, imaš dva super tipa na gitari, razvaljujete i baš vas boli briga. Ja mrzim dosadno, a vi to svakako niste - poručila je Maja. 

- Dojmio mi se nastup. Iako niste po mojim kriterijama, ali ja sam vas od prve do zadnje sekunde sa pozornošću slušala, i slušala bih vas ponovno - dodala je Martina.

- Meni se sviđa nešto što imate vas trojica. Imate dobar vibe - poručio je Fabijan.

POGLEDAJTE VIDEO: TREĆA EPIZODA EKSPERIMENTA S ANĐELKOM I RENEOM

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'