Obavijesti

Show

Komentari 0

Podosta neuobičajeno: Običan horor pokorio je kino blagajne

Podosta neuobičajeno: Običan horor pokorio je kino blagajne
5

'Mjesto tišine' jedan je od rijetkih filmova horor žanra koji je na IMDB-u prije prikazivanja imao ocjenu 8,5, dok je na Rotten Tomatoesu prvi horor s rezultatom 100%

VIDEO

Jučer je u svima kinima počelo redovno prikazivanje modernog horor trilera Johna Krasinskog, 'Mjesto tišine', produkcijske kuće Paramount Pictures. Film je bez problema oduševio sve gledatelje.

'Mjesto tišine' je film o kojem apsolutno svi pričaju. Jedan je od rijetkih horora koji je na IMDB-u prije prikazivanja imao ocjenu 8,5, dok je na Rotten Tomatoesu prvi horor s rezultatom 100%. Svoje oduševljenje filmom nisu skrivali ni oni koji su ga pogledali među prvima.

- 'Mjesto tišine' je tih, ali smrtonosan. Neće vas razočarati - izjavio je kritičar Mike Saulters. I izjave drugih bile su slične.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam filmska kritičarka, ali film 'Mjesto tišine' je odličan - konstatirala je gledateljica Megan Menchaca.

A i domaći kritičari su se pridružili hvalospjevima.

- Još uvijek sam pod dojmom filma, ako možete, svakako ga odite pogledati. Jedan od dražih hororaca - uvjeravao nas je Marko Vuletić.

Obožavatelji horor filmova odavno znaju da nas ono što čujemo može više prestrašiti nego ono što vidimo. Film 'Mjesto tišine' oslanja se na dugu i inovativnu povijest zastrašujućih filmova koji pametno koriste zvuk i glazbu.

A kako bi kreirali atmosferu, pojačali pomutnju i održali gotovo nepodnošljivu napetost došli su na ideju da iskoriste zvuk i na malo drugačiji način, da ga učine likom za sebe. Članovi obitelji Abbott možda ne smiju glasno komunicirati jedno s drugim, no zbog toga je sve što kažu još važnije.

- Film poput ovog u kojem je zvuk rijetkost omogućava gledateljima da koriste maštu na načine koji čine priču još strašnijom - objasnio je koscenarist Woods.

U glavnim ulogama su John Krasinki i Emily Blunt, a uz njih glume još Millicent Simmonds i Noah Jupe. Scenarij potpisuju Bryan Woods, Scott Beck i John Krasinski, a razvijen je prema priči Bryana Woodsa i Scotta Becka. Producenti su Michael Bay, Andrew Form i Brad Fuller, a izvršni producenti su Celia Costas, John Krasinski, Al lyson Seeger, Bryan Woods, Scott Beck i Aaron Janus.

'Mjesto tišine' u distribuciji Blitza, pogledajte u svima kinima već danas u 2D i 4DX formatima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode