Obavijesti

Show

Komentari 22

Pogledajte koje svjetske face dolaze nastupati u Hrvatsku ovo ljeto i gdje ih možete poslušati

Pogledajte koje svjetske face dolaze nastupati u Hrvatsku ovo ljeto i gdje ih možete poslušati
11

Prošlo je gotovo tri godine pauze od velikih stranih koncerata u Hrvatskoj, ali velik broj bendova uskoro nam dolazi. Svirat će u Zagrebu, Puli i Šibeniku

VIDEO

Nova sezona inozemnih koncerata započela je nastupom škotskih rockera Franza Ferdinanda u ponedjeljak u zagrebačkom Domu sportova, što je bio prvi veliki strani koncert nakon popuštanja mjera. Njihov koncert u Zagrebu dio je turneje 'Hits To The Head' na kojem predstavljaju hitove iz dva desetljeća duge karijere. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mišo nije htio raditi 'polovičan' koncert, a ovo su svi detalji: Očekujem pravi koncert života! VIDEO

Nakon poznatih Škota, u Zagreb 16.5. dolazi engleski bend The Smile, a nastupat će u zagrebačkoj Hali. Bend tvore Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada te bubnjar Tom Skinnera iz Sons of Kemeta. 

Nekoliko dana nakon, 22.5. stiže veliki Iron Maiden u zagrebačku Arenu. Tim koncertom započinje svjetska turneja 'Legacy of the Beast'. Trajat će od 22. svibnja do 27. listopada ove godine. Pripreme za koncert već su počele. U Split su prije nekoliko dana stigli kamioni s opremom, a upravo taj grad su odabrali kao bazu za pripremu svjetske turneje.

Nick Mason's Saucerful of Secrets grupa je osnovana 2018., a 31.5. nastupit će na zagrebačkom Velesajmu. Mason je suosnivač i bubnjar Pink Floyda, a izvodit će stare hitove poznatog benda. 

PA/Pixsell

Pjevačica Lorde stiže na šibensku tvrđavu Svetog Mihovila 18. i 19.6., koja je dio njezine turneje vezane za intimnije prostore na koje stane manji broj ljudi. Svjetski poznata kantautorica pravog imena  prvi će put nastupiti u Hrvatskoj, a ima i hrvatske korijene. Po očevoj strani ima irske korijene, a obitelj njezine mame, pjesnikinje Sonje Jelić, u prošlom stoljeću otišla je na Novi Zeland. Lorde je ponosna na svoje korijene, pa je predala zahtjev za državljanstvo i 2017. godine službeno postala Hrvatica.

Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL

Od 20. do 23. lipnja u Zagrebu traje INmusic Festival na kojem će nastupiti sljedeći izvođači: The Killers, Kasabian, Idles, Tamikrest, White Lies, Royal Blood, Nick Cave and the Bad Seeds i mnogi drugi. 

Britanski rock bend Placebo svirat će 27.6. na zagrebačkoj Šalati, a nedavno su objavili album 'Never Let Me Go'. Bend je osnovan u Londonu 1994. od strane vokala-gitarista Briana Molka i basista-gitarista Stefana Olsdala.

AFP

Za kraj lipnja dolaze Simple Minds, a moguće ih je poslušati 30.6. na zagrebačkoj Šalati. 80-ih su bili najuspješniji škotski sastav, a njihovih 5 albuma završilo je na prvom mjestu britanske ljestvice. 

Legendarni američki Kiss svirat će u zagrebačkoj Areni 9. srpnja, a ovo je njihov prvi nastup u Hrvatskoj. Kissu je ovo vjerojatno i posljednja turneja, a često ih se spominje kao najutjecajniji hard rock bend svih vremena. Na listi glazbenika na koje su utjecali nalaze se imena poput MetalliceMarilyn MansonaAnthraxa i Pearl Jama.

24sata

U pulskoj Areni svirat će Arctic Monkeysi, pred domaćom publikom prvi put nakon INMusica 2013. Koncert će se održati 16.8., a ulaznice su rasprodane.

57.Annual Grammy Awards 2015

Tame Impala psihodelični je glazbeni projekt australskog multiinstrumentalista Kevina Parkera. U studiju za snimanje Parker piše, snima, izvodi i producira svu glazbu projekta. Nastup će biti dan nakon Monkeysa u Areni Zagreb, 17.8.

Zvijezde čudnih imena: Znate li tko su Thomas Mapother IV, Belcalis Almanzar i Amethyst?
Zvijezde čudnih imena: Znate li tko su Thomas Mapother IV, Belcalis Almanzar i Amethyst?

Američki alternativni rock sastav Pixies dolazi na Velesajam 27.8, a već su nekoliko puta nastupali u Hrvatskoj. Bend se raspao 1993., ali su se 2004. ponovno okupili i otada zajedno sviraju.

Grgur Žućko/Pixsell

ZA PLAKATI OD SMIJEHA: NOVI SKEČ-SERIJAL

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu