Obavijesti

Show

Pogledajte neobičan spot Letu Štuke za pjesmu „Žad“

Pogledajte neobičan spot Letu Štuke za pjesmu „Žad“
1

Autorica videa je dugogodišnja prijateljica grupe. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom - ulje na staklu

Nakon singlova Bože zdravlja, Supermarket, Zemlja gori u suradnji s Dubioza kolektivom, Bočice i Topla voda legendarna sarajevska grupa Letu Štuke, predstavlja šesti singl s aktualnog albuma – pjesmu pod nazivom „Žad“!


„Spot za pjesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom - ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka“- rekao je frontmen grupe Dino Šaran.

„Muzički video (film, spot) uopće je moje izražajno sredstvo i komunikacijski kanal. Način na koji analiziram vlastita unutarnja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svijetom. I tu je zajedničko djelovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumijeva dugotrajan manualni proces koji ne bi bio moguć bez pjesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča. Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osjećam“ – izjavila je Žana Forca.

Pošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktualnog studijskog albuma „Topla voda“. Album su predstavili u zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru, beogradskom Domu omladine te sarajevskom Domu mladih. Album je objeručke prihvatila i pohvalili kako kritika tako i publika.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac