Obavijesti

Show

Komentari 0

Pokojnom tati u dlan stavila zlatnu narukvicu

Pokojnom tati u dlan stavila zlatnu narukvicu
6

Sumnja se da se Elvis Presley predozirao smrtonosnim koktelom droge i barbiturata (propisuju se i ljudima koji su na rubu živaca)

VIDEO

Nešto iza ponoći 16. kolovoza 1977. Elvis je ušao u svoju vilu u Gracelandu. Upravo se vratio od zubara. Tog dana navečer trebao je otputovati na koncert u Portland, pa se umjesto za spavanje odlučio za druženje s obitelji i osobljem. Provjerio je detalje oko nastupa i otišao u spavaću sobu tek oko sedam ujutro. Popodne, oko 14.30 sati, na podu kupaonice našla ga je djevojka Ginger Alden. Nazvala je Hitnu i dvadesetak minuta kasnije liječnici su ga u obližnjoj bolnici 30 minuta bezuspješno pokušavali reanimirati. Prema nalazu patologa, Presley je umro u kasnim prijepodnevnim satima. Kolona od 14 bijelih Cadillaca ispratila je njegov lijes do groblja na Forrest Hillu 18. srpnja. Pokopan je u identičnom lijesu u kakvom je pokopana i njegova majka. Prema svjedočenju prijatelja, Elvisov otac je neutješno plakao ponavljajući: “Sine, uskoro će tata biti s tobom”. Elvisa su pokopali bez ikakvih vrijednih predmeta. Jedino su dopustili tada 9-godišnjoj kćeri Marie Lisi da ocu u dlan stavi tanku narukvicu. NAKON RAZVODA U BOLNICU U listopadu 1973., samo mjesec dana nakon razvoda od Priscille, Presley je prvi put završio u bolnici u Memphisu. Vratila mu se upala pluća, a liječnici su mu ustanovili i upalu porebrice. Dodatne pretrage pokazale su da ima zadebljanje debelog crijeva i hepatitis. Ujedno, Presley je već postao ovisnik o drogama. Borio se i s viškom kilograma. Njegova djevojka Linda Thompson, s kojom je nakon razvoda od Priscille bio četiri godine u vezi, kasnije je tvrdila da ga je morala napustiti: “Nisam više mogla gledati njegovo samouništenje”. ZADNJA FOTOGRAFIJA Šokantna fotografija mrtvog Elvisa u lijesu objavljena je na naslovnici National Enquirera, a tabloid je tog dana, 6. rujna 1977., prodan u rekordnih 6,5 milijuna primjeraka. Tabloid je platio Elvisovu rođaku Bobbyju Mannu tada vrtoglavih 18.000 dolara da prošverca fotoaparat u Graceland i snimi Elvisa u lijesu. TAJNU ĆE OTKRITI 2027. Nalazi Presleyeve obdukcije sklonjeni su od očiju javnosti dva dana nakon njegove smrti. Dok su jedni tvrdili da je uzrok srčani udar, drugi su uvjereni da je to tek posljedica predoziranja mješavinom droge i barbiturata. Prema želji oca Vernona Presleya, nalazi autopsije bit će objavljeni tek 16. kolovoza 2027. - na 50. godišnjicu Elvisove smrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'
SPAS OD TOPLIJIH DANA

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'

Nives svoje pratitelje često počasti 'vrućim' fotografijama, a sada je pozirala u bijeloj haljini