Obavijesti

Show

Komentari 205

'Ponudio mi je uloge i otkopčao hlače te me gurnuo na koljena'

'Ponudio mi je uloge i otkopčao hlače te me gurnuo na koljena'
7

Jedan od najvećih skandala Hollywooda se nastavlja. The New Yorker objavio je audio snimku koju je zaplijenila policija 2015. godine u kojoj nagovara manekenku da uđe s njim u sobu 'na minutu'

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28

Kada smo počeli surađivati, pozvao me na tulum. Jedan od producenata iz njegova kompanije odveo me do hotelske sobe. Pitala sam: 'Gdje je je**ni tulum?!'. Producent mi je rekao da smo vjerojatno došli prerano, pa je pobjegao i ostavio me s Weinsteinom. Harvey je prvo pohvalio moje glumačke i redateljske radove, a zatim je nestao u svojoj sobi. Ponovno se pojavio, odjeven samo u ogrtač, a u rukama je imao losion za masiranje. Rekao mi je zapovjedničkim tonom: 'Izmasiraj me'. Rekla sam mu: 'Gledaj, nisam ja nekakva budala'. Ali na kraju krajeva, bila sam budala i dan danas ne mogu vjerovati da mi se to dogodilo, prepričala je talijanska redateljica i glumica Asia Argento čiji je film 'B Monkey' izašao pod okriljem Miramaxa, kuće koju je Harvey Weinstein osnovao sa svojim bratom Robertom. 

Argento je za The New Yorker ispričala da joj je Weinstein gurnuo ruku pod suknju, raširio noge i 'na silu joj pružio oralni seks'.

66th Cannes Film Festival - Zulu - Premiere

- Govorila sam mu da prestane i probala sam ga odgurnuti. Bila sam prestravljena, a on je bio ogroman. Bila je to noćna mora. Nisam pristala na to. Počela sam glumiti da uživam samo kako bi sve što prije završilo. Osjećam se krivo danas jer ga nisam probala svim silama odmaknuti od sebe - priča Talijanka, kći slavnog talijanskog majstora horora Daria Argenta. Asia je rekla da se kao 'žrtva osjeća odgovornom zbog tog događaja'. 

Žrtve se osjećaju krivima

- Da sam bila snažnija žena, udarila bih ga između nogu i pobjegla. Ali nisam i zbog toga danas imam traume i sada, kada pričam ovo, tresem se - rekla je Asia, koja je sličnu scenu uvrstila i u svoj polu-autobiografski film Scarlet Diva u kojem prikazuje američkog producenta koji ju pokušava silovati nakon što mu je donijela svoj scenarij za film.

 

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Argento dodaje da je Weinsteinu kasnije rekla da 'nije kur*a,', a on se samo nasmijao. Svoju priču nikada nije ispričala, kaže, jer se bojala da je 'ne pregazi' u filmskom svijetu jer je, napominje, to puno puta učinio. 

Talijanka je jedna od tri žene koje su detaljno opisale svoja iskustva s Weinsteinom kojeg sve tri optužuju za silovanje. Bivša glumica Lucia Evans bila je studentica sa snom da postane glumica kada je upoznala moćnog producenta. Njegovi asistenti pozvali su je na audiciju za ulogu, no kada je došla u zgradu Miramaxa, otpratili su je do 'sobice s opremom za vježbanje' u kojoj je bio samo Harvey.

FILE PHOTO: Harvey Weinstein poses on the Red Carpet after arriving at the 89th Academy Awards in Hollywood

- Čim sam ga vidjela sam se preplašila. Prvo mi je rekao da će mi 'srediti' dvije uloge, a zatim me pritisnuo u kut i gurao mi je glavu prema dolje, htio je da mu pružim oralni seks. Vikala sam da prestane, ali on je svejedno izvadio penis iz hlača i držao me za kosu. Pokušala sam se izmaknuti, ali nisam se htjela tući s njim jer je bio golem i snažan. Jednostavno sam odustala od borbe i prepustila sam se. A upravo to je najgori dio za mene i za sve ostale žene i žrtve zlostavljanja, jer žene imaju osjećaj da su krive za to što se dogodilo - priča Lucia koja je zbog svega godinama imala zdravstvenih problema, a dugo nije mogla ni ostvariti romantičnu vezu zbog trauma koje je tog dana dobila. Uloge koje su joj ponuđene nije uzela, a od Hollywooda je odustala.

Glumica i scenaristica Louisette Geiss je, u društvu svoje odvjetnice Glorije Allred, na konferenciji za medije ispričala svoje iskustvo s Weinsteinom.

Louisette Geiss speaks at a news conference to allege that Harvey Weinstein sexually harassed her, in Los Angeles

- Bili smo u njegovom uredu i imali smo profesionalan i zanimljiv razgovor. Stvarno se zanimao za moj scenarij. Nakon 30 minuta otišao je kupaonicu, a u ured se vratio odjeven samo u kućnom ogrtaču. Rekao je da se ide okupati i neka mu se pridružim. Nakon što sam odbila, zgrabio me za ruku i vukao me prema kadi i govorio da samo želi da ga gledam dok masturbira - ispričala je Louisette u suzama. 

'Bila sam dijete i prestravljena'

Holivudska 'elita' pridružila se optužbama. Nakon brojnih glumica koje su potvrdile da ih je Weinstein uznemiravao, Angelina Jolie je rekla da je s Harveyjem imala neugodan susret kada je bila u svojim dvadesetima. 

- Imala sam jako ružno iskustvo s njim. Odlučila sam da više nikada neću raditi s njim. Takvo ponašanje prema ženama je neprihvatljivo, u bilo kojoj industriji i okruženju - kazala je Angelina. 

United Nations, New York, USA, September 14 2017 - Angelina Jolie...

Weinstein je optužbe za silovanje opovrgnuo te tvrdi da su svi spomenuti odnosi bili obostrani. 

Gwyneth Paltrow također je rekla da ju je Weinstein preplašio kada je bila mlada. 

- Imala sam 22 godine i dobila sam glavnu ulogu u filmu 'Emma'. Prije no što smo počeli snimati, Weinstein me pozvao na sastanak u Beverly Hills hotel. Pri kraju sastanka stavio je ruku na moje koljeno i rekao mi je želi da ga izmasiram u njegovoj sobi. Bila sam dijete, tek sam potpisala ugovor, bila sam prestravljena - priča Paltrow koja je napustila sobu i pobjegla. Sve je ispričala svom tadašnjem dečku Bradu Pittu. Glumac je zvao Weinsteina i rekao mu da se tako nešto više nikada ne smije dogoditi. 

USA - 2016 LACMA Art + Film Gala - Los Angeles

Objavljena audio snimka potvrđuje optužbu

Talijanska manekenka Amra Battilana još je 2015. ispričala policiji i medijima da ju je Weinstein dirao po grudima i zavukao joj je ruku ispod suknje. Na audio snimci iz  2015. godine, producent naređuje Amri da uđe s njim u hotelsku sobu 'samo na minutu'. Manekenka je tada na sebi imala skriveni mikrofon. U dosluhu s policijom, kojoj je prijavila Weinsteinovo zlostavljanje, pridružila se producentu u hotelu. 

- Oprosti što sam te pipao dan ranije, navikao sam na to. Dođi sa mnom u sobu, nemoj mi raditi scenu na hodniku. Nemoj uništiti svoje prijateljstvo sa mnom zbog nekoliko 'pišljivih' minuta - izgovarao je Weinstein na snimci. 

Ostavila ga supruga

Dizajnerica Georgina Chapman u braku je s producentom od 2007. godine, a s njim ima i dvoje djece. U javnom priopćenju, Georgina kaže da suosjeća sa žrtvama zlostavljanja.

89th Academy Awards - Vanity Fair Party - LA

- Odlučila sam napustiti supruga. Briga za djecu mi je na prvom mjestu i molim medije za privatnost - poručila je. 

Nakon što je članak o Weinsteinu izašao u New Yorku Timesu, producent je rekao da ga supruga podržava. 

 

Another day playing dress up on @projectrunwayallstars..,Channeling a little Ginger #sharonstone #casino #projectrunwayallstars #bighair

A post shared by Georgina Chapman (@georginachapmanmarchesa) on

Liječit će se od ovisnosti

Kao što je i napisao u svom e-mailu upućenom holivudskim glavešinama, Weinstein smatra da će dio problema riješiti, barem u očima javnosti, ako ode na liječenje. Suosnivač Miramaxa namjera otići u kliniku u jednu europsku zemlju ne bi li liječio ovisnost o seksu. 

- Ići ću na terapije i vratiti se na posao, kao što su to mnogi dosad učinili - napisao je Harvey u e-mailu u kojem preklinje 'industriju da mu pruži podršku, jer je to sve što mu treba'. 

'Muški' Hollywood i dalje šuti

Samo je nekoliko poznatih imena istupilo u javnost, osuđujući seksualnog predatora. The Guardian navodi da je pokušao stupiti u kontakt s 25 prominentnih glumaca i redatelja, svi redom suradnici Weinsteinovih kompanija. Nitko od njih nije se javio.

- On je zastrašujuć čovjek, teško mu se suprostaviti - rekao je Colin Firth, koji je ovih dana na Visu snimao nastavak komedije Mamma Mia. 

George Clooney podržao je žrtve zlostavljanja, kao i Mark Ruffalo, Andy Serkis, Benedict CumberbatchKevin Smith

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin