Obavijesti

Show

Komentari 13

Porin se (ne) čuva: 'Neke kipiće imam, a jedan sam čak i bacio'

Porin se (ne) čuva: 'Neke kipiće imam, a jedan sam čak i bacio'
9

RAZNE NAVIKE Večeras se dodjeljuje najznačajnija domaća glazbena nagrada. Neki od glazbenika čuvaju je u vitrinama, dok neki imaju toliko Porina da ih doslovno bacaju u smeće

VIDEO

Koja je najbolja prošlogodišnja pjesma? Tko je najbolji izvođač? Autor? Glazbeni producent? A tonski snimatelj? Glazbena struka dala je odgovore na ova, ali i druga slična pitanja, a tko su po njima najbolji hrvatski glazbenici, saznat ćemo večeras na 26. dodjeli Porina.

Budući da je Rijeka iduće godine europska prijestolnica kulture, ovogodišnji Porini dodijelit će se upravo ondje, u dvorani Centra Zamet. Iako izravni prijenos na Prvom programu HRT-a počinje tek nešto nakon 20 sati, za Ivu Šulentić i Ivana Vukušića voditeljski posao započet će u 17.30 sati, kad počinje dodjela “manje zanimljivih” Porina.

Marko Prpić/Pixsell

Skladatelj Nikša Bratoš (59) dobitnik je više od 30 Porina, a ove je godine nominiran u pet kategorija. Kaže da mu, bez obzira na to koliko je nagrada osvojio, svaka nova i dalje jednako znači.

- Svoje Porine imam raspoređene na meni dragim mjesta. Dio njih je doma, na polici. Nekoliko ih je u studiju, jedan kod moje majke, jedan u našoj kući u Konavlima. A nekoliko ih je kod meni dragih ljudi, mojih dugogodišnjih prijatelja - ispričao je Bratoš.

A više Porina od njega osvojio je Gibonni. Ima ih 50-ak. Neke čuva on, a neke suradnici.

- Ne biram ih po tome jesu li mi prijatelji, nego po radu. Svi moji suradnici su radoholičari, kao i ja - objasnio je splitski kantautor.

Vojko Vrucina

Priliku da se ove godine domogne najviše Porina dobio je Vojko Vrućina (34). Splitski reper, baš kao i Massimo, dobio je šest nominacija. Večeras ćemo vidjeti može li Vojko dostići kolegicu Miju Dimšić (26), koja je lani kući krenula sa šest Porina ili će se obistiniti stihovi da ga “netko sabotira”.

Dobitnici Porina za životno djelo ove godine su kantautor i legendarni šansonijer Ibrica Jusić (74) te dirigent i renomirani jazz skladatelj Silvije Glojnarić (82). No proslava će, nažalost, proći bez legendarne Josipe Lisac (69), koja je svojim osebujnim odjevnim kombinacijama obilježila gotovo svaku dodjelu do sada. Nedolazak je ispričala zbog, kako doznajemo, upale grla. Pjevačica kaže kako danima skida temperaturu.

Goran Bare (53) nominiran je u tri kategorije, a priznaje da Porine više ne broji.

– Svi misle da sam narkoman, ali Porini su pokazali da sam drugačiji. Neke kipiće imam, a jedan sam bacio u smeće – priznao je svojedobno Bare.

MEGHAN I HARRY KONAČNO OTKRIVENI: Nova kraljevska beba bit će djevojčica i zvat će se ovako?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao