Obavijesti

Show

Komentari 8

Vergilijev spjev 'Eneida' Mariju Kovaču donio je 120.942 kune

Vergilijev spjev 'Eneida' Mariju Kovaču donio je 120.942 kune
1

'Eneida' je bio točan odgovor na zadnje pitanje, koji nije znao ni Mario, ali ni njegov posljednji suparnik u kvizu pa je redatelj automatski pobijedio. Nije igrao dvostruko

VIDEO

Savjetovali su me da učim i ponavljam, a ja sam odabrao taktiku 'udri brigu na veselje' i evo me veselog i opuštenog, rekao je Mario Kovač (35), natjecatelj u kvizu '1 protiv 100'. 

Eliminirao je 82 protivnika u prošloj emisiji. Na kraju emisije u nedjelju borio se protiv Marina Curavića (34) koji nije znao odgovor na pitanje koje djelo po posljednjoj želji autora nije trebalo ugledati svjetlo dana, već samo plamen vatre. Odgovor, Vergilijeva 'Eneida', nije znao ni Mario pa zato nije igrao dvostruko, već je otišao kući sa 120.942 kune. 

Točan od početka

Prvo pitanje s kojim je krenuo u borbu protiv preostalih 18 bilo je ono iz područja košarkaških velikana. Točno je odgovorio na pitanje u kojem je klubu Michael Jordan 2003. završio svoju košarkašku karijeru. Nije htio odugovlačiti i odabrao je točan odgovor, Washington Wizards. Na tom pitanju nije nikoga eliminirao pa je igru nastavio s 8.551 kunom.

- Lako je doma sjediti pred televizorom i govoriti da sve znaš. Ovdje je skroz druga situacija - rekao je Mario.

Izabrao preskok u pravom trenutku

Drugo pitanje dobio je iz područja arhitekata. Pitanje je bilo čije je djelo kasnosecesijska zgrada bivše nacionalne sveučilišne knjižnice na Marulićevu trgu.

- Kad ne znaš stisni 'C', uzrečica je koja nas sve prati - rekao je Kovačić i izabrao - preskok. Na tom je pitanju iz igre ispalo čak 12 natjecatelja. 

Između nordijske mitologije i hrvatske kuhinje izabrao je prvu kategoriju. Koji je bog jahao osmonogog Sleipnira, vitlao kopljem Gungnirom te nosio prsten Draupnira bilo je pitanje, a Odin točan odgovor koji je Mario izabrao. Iz igre je ispalo troje natjecatelja, a svota na Kovačevu računu porasla je na 54.276 kuna.

Posrećilo mu se i s nogometom

U kategoriji nogomet, točno je odgovorio na pitanje čija je ženska reprezentacija aktualni svjetski prvak u nogometu. Izabrao je Njemačku i time elimirao dvije natjecateljice. Sa sumom od 120.942 kune krenuo je u borbu s posljednjim natjecateljem, Marinom Curavićem i odgovorio netočno kao i on, no ipak je osvojio pozamašnu sumu.

- Imao sam toliko sreće danas s pitanjima. Nisam sve znao; neke sam odgovore znao, neke pogodio. Pa da mi ne bi sreća okrenula leđa uzet ću to što imam - rekao je Mario i odlučio da se neće kockati s igrom dvostruko.

Da je igrao dvostruko, odgovorio bi da je djelo Goetheov 'Faust' i izgubio bi sve jer je točan odgovor 'Eneida'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...