Obavijesti

Show

Komentari 31

Potresna pisma Farmera: Fališ mi, ostavio si me jer nisam sin

Potresna pisma Farmera: Fališ mi, ostavio si me jer nisam sin
6

Sara Žderić je odrasla s majkom, bakom i prabakom jer se otac pomorac nije snalazio s kćeri, a Anamarija Džambazov je odrasla u Domu za nezbrinutu djecu

VIDEO

Mama me je začela nekoliko dana prije nego što je mojeg tatu, kapetana duge plovidbe, otpratila na daleko i deset mjeseci dugo putovanje. Kad se vratio, imala sam 15 dana i od trenutka kad smo se ugledali, prilagodba nam nije išla, napisala je Sara Žderić (22) u pismu netom prije ulaska na “Farmu”.

Dodala je i da se njezin tata razočarao što mu se nije rodilo muško dijete, a on je na brodu s posadom već proslavio rođenje sina. Ipak, sve mu je oprostila jer je imala sretno djetinjstvo s tri generacije žena.

- Mama i tata su se svađali oko imena, datuma krštenja, broja korisnika bankovnog računa, broja svatova i organizacije svadbe koja nije uspjela ni iz više pokušaja - napisala je Sara. Njezina majka Ivona odlučila je napustiti oca kad je Sara imala dvije godine. Rođena Pločanka odrasla je s majkom, bakom i prabakom. Kako je napisala, to je bio dom pun ljubavi i pažnje, posebno začinjen smislom za humor prabake Ive.

- Odrasla sam u staroj kamenoj kući na osami, uz rijeku, ali s vrtom ispred kuće prepunim cvijeća i povrća. U dvorištu smo imali čiste i lijepo ugojene mace i psa mezimca. Na pristupku trupica i veslo, štap za pecanje, a iza kuće moja mala farma: nekoliko zečeva, patki, kokoši, hrčaka, kornjača... Nešto dalje tor s kozama - piše Sara. Dok su druga djeca u školu dolazila krmeljava, ona je od ranog jutra bila puna dojmova.

- Sjećam se kako su tate svoju razmaženu, polurazbuđenu djecu dovozili tik ispred vrata škole, a ja sam dugo mislila da su sva redom bolesna jer sam ustajala u zoru kako bih se brinula za životinje - prisjetila se. Njezin tata se oženio drugom ženom, Antonijom, a Sara je dobila brata Bepa i sestru Korinu koje, kako je napisala, neizmjerno voli. Kad je tata dobio novu obitelj, Saru je, tvrdi farmerica, zanemario. Nedostajao joj je kao djevojčici, a nedostaje joj i sad. Godinama je bila u odličnim odnosima s maćehom, ali su u posljednje vrijeme zahladile odnose. Sad rijetko viđa brata i sestru te zbog toga žali. Sara je završila Srednju ekonomsku školu u Pločama, a upisala je i Ekonomski fakultet. Dala je nekoliko ispita i pobjegla. Životna želja joj je upisati Akademiju dramskih umjetnosti. Prije ulaska u “Farmu” radila je kao konobarica na rolama u Dubrovniku. Taj posao i njezine role čekaju je čim se vrati s “Farme”.


- Moja Sara je imala drukčije, ali sretno djetinjstvo, a to se da iščitati iz njezina pisma - rekla nam je mama Ivona. Njezina rivalka, Zagrepčanka Anamarija Džambazov (26) također je imala teško djetinjstvo. Odrastala je uz roditelje koji su prodavali drogu. Umrli su od predoziranja heroinom, a u Domu za nezbrinutu djecu u Crikvenici završila je s osam godina. Od predoziranja su joj umrli brat i sestra. Naslijedila je kuću i stan, koje je prodala, a novac potrošila. Prije “Farme” se oprostila od prijatelja: “U životu nemam mnogo prijatelja, zapravo, mogli bi se nabrojiti na prste jedne ruke. Za jedine tri najbolje prijateljice napravila bih sve. Sad, dok ovo pišem, kroz glavu mi prolaze samo tri osobe i moj pas Gucci”.

Miriam je u slovačkom showu dogurala do samoga kraja

Ako mi netko radi zlo ili me ogovara, ja mu ne uzvraćam istom mjerom. Ljudi me tada pitaju: ‘Bubica, kako možeš lijepo govoriti o čovjeku koji te ne voli?’. Moj odgovor je: ‘Nije istina, on me voli, ali još za to ne zna’.

Tako je pisala Riječanka Miriam Pribanić (54), koja je već veteranka showa “Farma”. Natjecala se u slovačkoj inačici showa i ispala je prije samog finala. Tada se prijavila zbog bračnih problema. No to skriva od ostalih natjecatelja u hrvatskoj “Farmi”. Miriam je ovaj put odlučna da pobijedi kako bi renovirala svoju vlažnu, trošnu kuću u Bakarcu.

- Naša obitelj trenutačno živi u predivnom okruženju u općini Kraljevica. Kuća je 250 metara od mora i deset kilometara od Rijeke. Živimo u kući iz 1886. godine koja je predivna, ali nije izolirana i hitno treba rekonstrukciju. Vlaga i gljivice nisu dobri za zdravlje te se ne želim više sramiti kad mi dolaze gosti - napisala je Miriam u oproštajnom pismu.

Najviše će joj nedostajati suprug Ivan, ali i kćeri Annamaria (26) i Nicolette (24), kojima se majčina odluka nije svidjela.

- U mojim očima ste bića za koja ću ja poginuti i spremna sam napraviti sve da vam pomognem čim osjetim da me trebate. Vjerujem da ćete biti na mene ponosne, makar u ovom trenutku niste baš uvjerene da je ovo moja ispravna odluka - napisala je kćerima tužna Miriam. Rođena Slovakinja se nakon udaje 1989. iz Bratislave preselila u Split.

- Ivane, ljubavi moja jedina, moj suprug, ljubavnik, prijatelj, čovjek koji me podržava u mojoj odluci ići na ‘Farmu’, hvala ti. Znam da ti neće biti lako sa svim našim ljubimcima koje ti ostavljam. Ti si moja snaga, ako sam ikad na trenutak pokleknula, ti si taj uz kojeg sam se odmah uspravila i koračala dalje - dio je pisma koji je posvetila suprugu.

Kod kuće ima majmuna marmozeta, od kojega se ne odvaja. Neprestano ga nosi na ramenu, a zna joj skočiti i na glavu. Miriam obožava i pse pa u svojem obiteljskom domu uzgaja francuske i engleske buldoge te mopsove.

Majka dvoje djece bila je Miss fotogeničnosti

Najljepša farmerica, Ruskinja Anna Mišar (35) se 2008. natjecala na izboru za najljepšu gospođu Hrvatske. Osvojila je lentu Miss fotogeničnosti.

Za supruga Mihaela udala se s 18 godina, a žive u Zagrebu.

- Zajedno smo od drugog razreda srednje škole. Nisam neki ljubomoran tip, pa se ne zamaram njenim ponašanjem na imanju - rekao nam je Mihael. Njezino prijateljstvo s Anamarijom Džambazov smatra površnim. Anna je majka dvoje djece i želi pobijediti. U Rusiji je odrasla u kući bez kupaonice i sad želi pokrenuti vlastiti biznis.

Pušku je zamijenio motikom, lopatom i raznim životinjama

Vojni umirovljenik iz Bibinja Nedjeljko Bugarija (44) tijekom Domovinskog rata bio je na svim bojištima, a sudjelovao je i u mirovnim snagama u Afganistanu.

Tamo je prvi put išao 2004. Najteže mu je bilo gledati djecu.

- Vani je 20 centimetara snijega, a mališani s torbicom na leđima hodaju bosi, noge su im već plave od hladnoće, ali svejedno se smiju i sretni su što idu u školu. Te slike prate me i danas - kaže Nedjeljko. U 21-godišnjoj vojnoj karijeri je četiri puta po šest mjeseci bio u mirovnoj misiji u Afganistanu. Pripreme prije misije su trajale dvije godine pa je Nedjeljko četiri godine bio odvojen od obitelji.

- Nismo imali izbora, a danas mladi imaju sve, a opet su bahati i razmaženi - kaže farmer. Na prijavu ga je nagovorio sin. Seoski život će mu odgovarati jer je njegova obitelj prije 20-ak godina imala prasce i kokoši, a suprugin djed i danas ima farmu u selu Galovac kraj Zadra. Redovito je gledao “Farmu“ jer je htio vidjeti kako kandidati dišu.

- Ne podnosim tračeve, a vidim da su farmeri skloni ogovaranju - rekao je Nedjeljko. 

Što sve trebate za najfiniji rižoto?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti