Obavijesti

Show

Komentari 0

Poznati igrali vaterpolo kako bi podigli svijest o raku dojke

Poznati igrali vaterpolo kako bi podigli svijest o raku dojke
7

Svake godine u Hrvatskoj od raka dojke umre 1000 osoba. Od toga je 25 muškaraca. Zato je tema ovogodišnje kampanje "Rak dojke ne bira spol", istaknula je dr. Vesna Ramljak, predsjednica udruge Europa Donna.

VIDEO

Cure se grebu. I to pogotovo ispod pojasa. Zato su i pobijedile, rekao je glumac Zoran Pribičević nakon jučerašnje humanitarne vaterpolske utakmice.

Utakmica je odigrana kao najava kampanje "Darujmo ružičasti život" kojom se svake godine obilježava listopad - mjesec borbe protiv raka dojke. Pozivu na humanitarnu akciju odazvali su se mnogi poznati. Tako su igrali Robert Kurbaša, Rene Bitorajac, Goran Karan, Amar Bukvić i mnogi drugi.

Humanitarna akcija "Darujmo ružičasti život": Vaterpolo igraju Robert Kurbaša, Rene Bitorajac, Goran Karan, Ivica Tucak i mnogi drugi uključujući bivše i sadašnje vaterpoliste i vaterpolistice Reporter: Ivan Pavić

Posted by 24sata Video on 2. listopada 2017

- Svake godine u Hrvatskoj od raka dojke umre 1000 osoba. Od toga je 25 muškaraca. Mnogi ne znaju kako od rak dojke mogu dobiti i muškarci i to pokazuje koliko ljudi ne zna dovoljno o ovoj bolesti i zato je važno podignuti svijest. Rano otkrivanje bolesti značajno povećava šanse za izlječenje - rekla je dr. Vesna Ramljak, predsjednica udruge Europa Donna koja organizira kampanju i pozvala sve da se priključe povorci na Dan ružičaste vrpce 7. listopada. Povorka će u 10 sati krenuti od Hrvatskog narodnog kazališta prema Cvjetnom trgu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poznatima su se u bazenu priključili i pravi vaterpolisti. Igrao je tako i izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak. Uz njega je tu bio i bivši vaterpolski reprezentativac Dubravko Šimenc te trenutni reprezentativci Ivan Marcelić i Luka Bukić.

Iako zaista impresivna ekipa, nisu mogli parirati našim vaterpolisticama Petri Bukić i Dini Lordan čija je ekipa na kraju slavila 5-3.

Sve sa tribina je pratilo još poznatih koji su podržali projekt poput Sandre Perković, Ane Vilenice, Jelene Perčin, Ive Majoli, Maria Petrekovića i mnogih drugih.

- Drago mi je da mogu biti ovdje i sudjelovati u ovako plemenitoj humanitarnoj akciji. Važno je da podignemo svijest o ovoj bolesti. Nažalost, u bazen ne mogu ući zbog ozljede - rekla je Sandra Perković.

Tema ovogodišnje humanitarne kampanje bit će "Rak dojke ne bira spol" i upravo zato je Ramljak istaknula kako ova bolest napada i mušku populaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'