Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Pravi morski vuk: Dok je plovio barkom, nije pričao o poslu...

Oliver je često s ocem u malom kaiću na vesla odlazio na Čiovo loviti lignje, godinama kasnije to je radio i sa svojim sinovima. Slobodno vrijeme uvijek je provodio s prijateljem Vinkom Barčotom

Foto: 24sata/24sata
0 komentara

Na Oliverovoj 'listi' životnih radosti nije bilo nagrada. On je najviše volio hvatati ribu, a veselila ga je pobjeda u biljaru, kartama ili balotama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Pamtim zubaca od sedam-osam kila, ali i lipe komade fratri, šargi, pici... Panuvala sam, i to na zubace, ali nikad nisam iša na velike ribe. Doduše, u Meksiku sam uvatija sabljarku od dva metra, ali to je neka druga priča. Brod vozi svoje, štap je učvršćen na brodu, ti piješ pivo i igraš karte... - stoji u knjizi 'Oliver biografija - Južnjačka utjeha'. 

Oliver i Nina | Autor: Sinisa Hancic/PIXSELL Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL

Oliver je često s ocem u malom kaiću na vesla odlazio na Čiovo loviti lignje, godinama kasnije to je radio i sa svojim sinovima. Slobodno vrijeme uvijek je provodio sa svojim starim korčulanskim prijateljem Vinkom Barčotom. S njim je najduže i najčešće odlazio u ribolov. Dok je plovio barkom, nije pričao o poslu, aranžmanima, koncertima. Uživao je u tišini i mirisu mora. 

PREMIJER PLENKOVIĆ: Bio je duša Hrvatske, hvala mu na bezbroj krasnih pjesama...

- Nisam praznovjeran, ali kada iden na ribe ne dolazi u obzir da mi 'ko kaže-sritno', jer bi' se iste sekunde vratija doma. Puno je njih što iz zezancije kažu viču za tobom 'jesi li uzea lumbrelu?' jer se zna da su to riči koje donose nesriću kada se ide u ribe, rekao je jednom prilikom Oliver. 

Foto: Ognjen Karabegovic/HaloPix/PIXSELL

Na moru je živio, o moru je pjevao. Dovoljna mu je bila kućica na obali, štap i gitara. To je bio Oliver, veliki čovjek s malim željama.  

VIDI OVO: 10 stvari koje trebate znati o Oliveru.

Tema: Odlazak legende: Umro Oliver Dragojević

Message