Obavijesti

Show

Komentari 28

Pravi nebrušeni dragulj: Željko je naš Pavarotti sa smetlišta

Pravi nebrušeni dragulj: Željko je naš Pavarotti sa smetlišta
1

Zbog nastupa u ‘Supertalentu’, gdje je izveo ‘Torna a Sorrento’, Željko Novosel je najpopularniji radnik Čistoće. Odlično recitira Krležu, a za Martinje nastupa kao biskup Martin

VIDEO

Umjetnost je moja velika ljubav. Kao pučki glumac s više od 40 godina staža stekao sam vjernu publiku. Zbog njih i zbog toga što volim pljesak prijavio sam se u ‘Supertalent’, kaže radnik zagrebačke Čistoće.

Željko Novosel (60) po profesiji je automehaničar, ali je zbog zdravstvenih problema morao potražiti fizički manje zahtjevan posao. Posljednjih deset godina ne popravlja Čistoćina vozila nego radi na reciklažnom dvorištu u Jakuševcu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Žejko otpjevao operu na smetilištu

Pokretanje videa...

01:05

U 'Supertalentu' je pjevao ariju koju je proslavio talijanski tenor Luciano Pavarotti. Željko je oduševio žiri i prošao u idući krug natjecanja. Njegovi kolege s deponija kažu da je brbljav i raspjevan te svi vole raditi s njim jer se uvijek dobro zabave. Osim što pjeva, kolege nasmijava vicevima o Zagorcima. Željko tvrdi da ga prijatelji s posla zadirkuju kad zapjeva ariju na radnome mjestu pa ih češće obraduje pjevajući zabavnjake.

Zovu ga na svadbe i zabave

- Sa 17 godina, kao srednjoškolac, počeo sam glumiti. Dramsko društvo bilo je smješteno nedaleko od kazališta Komedija u čiji smo kafić mi klinci zalazili. Ondje smo se družili i učili od profesionalaca. Čuveni Mladen Šerment, poznatiji kao Presvetli iz 'Gruntovčana’, učio me je izvoditi Krležine ‘Balade Petrice Kerempuha’. Tako sam ga dobro savladao da su me osamdesetih na Goranovu proljeću proglasili za najboljeg interpretatora Krležinih djela - pohvalio se veseli Zagrepčanin. Za Novosela mnogi kažu da ih podsjeća na pokojnog tenora Krunoslava Cigoja.

- Volio sam njegove pjesme, ali se nažalost nikad nismo upoznali - kaže Željko. Propjevao je uz prijatelje koji su ga potaknuli da se pridruži Kulturno umjetničkom društvu Čučerje.

- Zovu me na svadbe i zabave. U rekonstrukciji bitaka Seljačke bune u Stubici svake godine igram Petricu Kerempuha, a za Martinje kao biskup Martin obavezno krstim mošt - rekao je Željko koji, za razliku od supruge Nedjeljke, ne misli da je prestar za 'Supertalent'.

- Supruga je bolja pjevačica od mene, ali joj nedostaje hrabrosti stati pred publiku, a to je prava šteta. Ja nisam tremaš, jedva sam dočekao da izađem na scenu i pred žirijem zapjevam Pavarottija - objašnjava Željko. 

Za nastup se dobro uvježbao da ne razočara šogoricu Martinu Zadro, sopranisticu Ljubljanske opere. Ona ga ponekad savjetuje tehnikama pjevanja, a prije izlaska pred njezinu kolegicu Martinu Tomčić i ostale članove žirija showa upozorila ga je da ne smije zabrljati. Najveća podrška su mu četvero djece: Josip, Miroslav, Helena i Krešimir.

Priželjkuje nastup s kćeri

- Svi sviraju klavir, Josip je i saksofonist, a Miroslavu je draža gitara. Oni su, za razliku od mene, glazbeno obrazovani, pa ih ponekad pitam za savjet - otkriva samouki pjevač.

Velika mu je želja u nastavku natjecanja zapjevati uz klavirsku pratnju kćeri Helene.

- Strpljiva je kad je u pitanju glazba i čim čuje da pjevam nečisti ton tjera me da vježbam sve dok izvedba ne bude savršena - hvali je Željko.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice
EUROSONG SE BLIŽI

Baby Lasagna je favorit? Evo što predviđaju ankete i kladionice

Prema anketama koje je proveo savez OGAE, Baby Lasagna je na prvom mjestu za pobjedu na Eurosongu
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.