Obavijesti

Show

Komentari 0

'Predstava o Weinsteinu je vrlo eksplicitna. Uznemirit će ljude'

'Predstava o Weinsteinu je vrlo eksplicitna. Uznemirit će ljude'
5

Malkovich kaže da je lik Harveya Weinsteina bio inspiracija za predstavu 'Bitter Wheat' te da je ona svojevrsna reakcija na sve vijesti koje su se o njemu pojavile u medijima tijekom prošle godine

VIDEO

Američki glumac hrvatskog porijekla John Malkovich (65) glumi u novoj predstavi nadahnutoj životom holivudskog producenta Harveya Weinsteina i tvrdi da bi ona mogla djelovati "uznemirujuće" na publiku, pišu britanski mediji.  

Kazališni komad pod nazivom "Bitter Wheat" napisao je David Mamet, dobitnik Pulitzerove nagrade, koji će predstavu i režirati, a njezina premijera očekuje se u lipnju u londonskome West Endu. Riječ je o "crnoj farsi o jednom vrlo lošem medijskom mogulu", rekao je Malkovich za BBC News.

Puno je žena optužilo Weinsteina za silovanje ili za seksualno zlostavljanje, a njihove optužbe rezultirale su osnivanjem pokreta #MeToo. On i dalje odbacuje bilo kakve optužbe koje ga krive za seks bez pristanka te za njih tvrdi da su "očigledno lažne".  Malkovich kaže da je lik Harveya Weinsteina bio inspiracija za predstavu te da je ona svojevrsna "reakcija na sve vijesti koje su se o njemu pojavile u medijima tijekom prošle godine".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FILE PHOTO: Film producer Harvey Weinstein arrives at New York Supreme Court in Manhattan in New York City

No Weinsteinov prljavi veš u međuvremenu je izašao na vidjelo. Predstava posredno istražuje kako je i zbog čega ljudima na visokim pozicijama u industriji zabave desetljećima dopušteno neprikladno i kažnjivo ponašanje. 

Kazališni komad "Bitter Wheat", u kojemu će glumiti i britanska glumica Doon Mackichana, odvija se u aktualnom vremenu, a Malkovich glumi Barneya Feina, izopačenoga holivudskog producenta.

Film producer Harvey Weinstein arrives at the 1st Precinct in Manhattan in New York

- Naravno, predstava bi mogla uznemiriti one koji su imali slična loša iskustva, a u predstavi se eksplicitno prikazuju - kazao je Malkovich, dodajući da se "mnogima to možda neće svidjeti". 

- No ja na to ne mogu utjecati. Osobno mislim da je riječ o iznimno dobrome scenariju - dodao je.

Malkovich je najpoznatiji po ulogama u filmovima "Dangerous Liaisons", "John Malkovich", "Con Air" i "Mulholland Falls". Nove obožavatelje 'pridobio' je u božićno vrijeme kad je sa Sandrom Bullock glumio u Netflixovu filmu "Bird Box". Nedavno se pojavio i u tv-programu u ulozi Herculea Poirota. Riječ je o najnovijoj BBC-jevoj adaptaciji djela Agathe Christie, "The ABC Murders".

NAJTRAŽENIJA FRIZURA GODINE: Uz ovu boju kose sigurno ćete biti u centru pažnje!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo