Show

Komentari 0

Predstave sad stižu i na zahtjev

Predstave sad stižu i na zahtjev

Snimke predstava izvedenih u nedjelju mogu se naručiti “na zahtjev” od ponedjeljka u 20 sati do subote u 20 sati, a po narudžbi moguće ih je pogledati u sljedećih 48 sati

Planet Art je pokrenuo online kazalište i prenosimo naše predstave uživo s četiri kamere. Reakcije su odlične i svakim danom ih je sve više, javljaju nam se ljudi sa svih strana svijeta. Neki su nas tražili da im osiguramo predstave na zahtjev jer im ne paše gledati nas zbog vremenske razlike kao, npr., u Australiji.

Sad smo im to i omogućili te smo uveli gledanje snimke zadnje izvedene predstave “na zahtjev”, rekao nam je osnivač kazališta i ovoga “novo normalnog” projekta Marko Torjanac. Snimke predstava izvedenih u nedjelju mogu se naručiti “na zahtjev” od ponedjeljka u 20 sati do subote u 20 sati, a po narudžbi moguće ih je pogledati u sljedećih 48 sati.

- Živimo na Floridi, ali smo djeca Zagreba. Od najranijeg djetinjstva kazalište je bilo dio našega životnog habitusa, stoga veliko HVALA na PlanetArt ideji, na njezinoj realizaciji i mogućnosti da postanemo dio vaše kazališne publike jer nam hrvatska riječ s hrvatske pozornice jako puno znači. Bilo bi sjajno da i ostale kazališne i muzičke kuće Zagreba i šire prigrle ovu ideju i iznjedre scenska događanja koja se pamte. Planet Art je pokazao i dokazao da se može ako postoji ideja i volja - pohvala je to gledatelja s Floride. I to jedna od brojnih koje je ovo kazalište dobilo za online predstave, poput još jedne iz Norveške:

- Mislim da je to važan iskorak, posebice za unapređenje jezične kulture među hrvatskim iseljenicima.

I Lijepa Naša oduševljena je projektom Planet Arta, od otoka na koje kazališta gotovo nikad ne dolaze do velikih gradova: “Bravo za inicijativu. Izvrsno! Odvažno!...”. A kako je Torjancu i ostalim glumcima igrati pred kamerama.

- Brzo smo se prilagodili. Uvijek dajemo sve od sebe, i uživo i virtualno, za nas nema razlike. Kamere doživljavamo samo kao još jednoga gledatelja u publici - kaže. Večeras je na rasporedu, uživo i online, još jedna izvedba “Ritine škole”.