Obavijesti

Show

Komentari 0

Premijera filma 'Poslije zime' okupila poznata domaća lica

Premijera filma 'Poslije zime' okupila poznata domaća lica
4

Kroz priču o neraskidivom prijateljstvu film se uz puno humora i iskrenosti dotiče tema specifičnih za filmove o odrastanju, poput želje za odgađanjem sazrijevanja, otpora prema tradicionalnim ulogama...

VIDEO

'Poslije Zime' nostalgična je i humoristična drama o prijateljstvu i mladosti crnogorskog redatelja i scenarista Ivana Bakrača. U hrvatska kina stiže 10. ožujka, a okuplja ansambl talentiranih mladih glumaca iz regije koji predvode Momčilo Otašević, Petar BurićMaja Šuša i Ana Vučković.

Zagrebačku premijeru filma pozdravile su brojne poznate osobe: Jelena Perčin, Ida Prester, Slavko Sobin, Damir Markovina, Adrian Pezdirc, Danijel Pek, Dado Ćosić, Goran Grgić, Hrvojka Begović, Iva Mihalić, Toma Medvešek, Luka Nižetić, Mirna Medaković, Anja PapoAna Maras Harmander i mnogi drugi.

Petero prijatelja iz djetinjstva u kasnim dvadesetim, Jana, Marija, Mladen, Danilo i Bubi, koji sada žive na različitim krajevima bivše Jugoslavije, trude se održati svoje prijateljstvo, unatoč udaljenosti koja ih dijeli. Suprotstavljaju se patrijarhalnom nasljeđu ignorirajući posljedice rata i osiromašenog gospodarstva. Jedne godine njihova bezbrižna eskapistička mladost naprasno završava.

Kroz priču o neraskidivom prijateljstvu film se uz puno humora i iskrenosti dotiče tema specifičnih za filmove o odrastanju, poput želje za odgađanjem sazrijevanja, otpora prema tradicionalnim ulogama, ljubavnih brodoloma, intimnosti i party kulture. Epizoda u kojoj je prijateljstvo Mladena, kojeg utjelovljuje Momčilo i Bubi, koju utjelovljuje Maja, stavljeno na kušnju daje odgovor na pitanje je li iskreno muško - žensko prijateljstvo moguće.

Ivan Bakrač redatelj je i selektor Filmskog festivala Herceg Novi. Režirao je i napisao više kratkih i srednjometražnih ostvarenja koja su prikazana te nagrađivana na brojnim međunarodnim festivalima. Njegov dugometražni prvijenac Poslije zime, razvijen je na radionici 'Moj prvi scenarij' u sklopu Zagreb Film Festivala. Sudjelovao je kao član kratkometražnog žirija.

Svjetska premijera filma 'Djeca sa CNN-a' održana u Sarajevu
Svjetska premijera filma 'Djeca sa CNN-a' održana u Sarajevu

Na soundtracku filma nalaze se neka od najzanimljivijih imena suvremene regionalne glazbene scene, poput Pocket Palme, Lollobridge i Buč Kesidija, a glazbu potpisuje hrvatski dvojac Alen i Nenad Sinkauz. Film je koprodukcija Makedonije, Srbije, Hrvatske i Francuske. Hrvatski koproducent je Maxima film, a distributer Zagreb Film Festival.  Nakon svjetske premijere u Karlovym Varyma, film je prikazan u Cottbusu, a krajem veljače slijedi i prikazivanje u natjecateljskom programu beogradskog FEST-a.

A sada će se moći pogledati u zagrebačkim kinima Kinoteka i Tuškanac te Kino mreži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu