Show

Komentari 4

Premijera predstave 'Genijalna prijateljica' okupila poznata lica

Premijera predstave 'Genijalna prijateljica' okupila poznata lica

Ansambl od 29 glumaca, tri godine je čekao na predstavu 'Genijalna prijateljica', i to zbog komplikacija s autorskim pravima

Dramski ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu premijerno izveo predstavu "Genijalna prijateljica" po romanu Elene Ferrante u režiji Marine Pejnović, a to je ujedno i posljednja je ovogodišnja dramska premijera Hrvatskoga narodnog kazališta.

- Zašto Elena Ferrante? Zato što je ona na svjetsku literarnu scenu donijela jednu u ovom isječku vremena vrlo značajnu temu, a to je pogled u 1950-e godine, vrijeme kada je Europa nakon svih sudara i strahota okrenula stranicu i krenula s nečim drugim. To nešto drugo je u srcu romana Elene Ferrante - rekao je za medije ravnatelj drame HNK Zagreb Ivica Buljan.

Na premijeri su se pojavila mnoga poznata lica, među njima i predsjednik sabora Gordan Jandroković (54) u društvu supruge Sonje.

Zajedno su se pojavili i odvjetnički par Jadranka Sloković (67) i Čedo Prodanović (72). Neki od poznatih lica bili su Nenad Korkut (54) i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek (51).

Ansambl od 29 glumaca, tri godine je čekao na predstavu Genijalna prijateljica, i to zbog komplikacija s autorskim pravima. Priču o Napulju, prijateljstvu Elene i Lile pročitali su milijuni diljem svijeta.

Lik Lile, strastvene, neuhvatljive, zarazno privlačne „prijateljice“ tumači Jadranka Đokić (40), a uloga Elene, potpunoj suprotnosti Lili, alter egu koji kreira cijeli roman dodijeljena je Ivi Mihalić (36).

Najčitaniji članci