Obavijesti

Show

Komentari 21

Premijerno pogledajte spot za pjesmu Gatuza, "Gdje idemo?"

Premijerno pogledajte spot za pjesmu Gatuza, "Gdje idemo?"
2

Gatuzo predstavlja spot za novu pjesmu, a možete pročitati i intervju u kojem Damir Trkulja Šiljo i Goran Martinjak - Džekica progovaraju o svojim planovima, albumu...

VIDEO

Nakon radijske premijere singla Gdje idemo, rock dvojac Gatuzo je za istoimenu pjesmu snimio i spot pod redateljskom palicom Gorana Markovanovića koji je iza kamere pokušao dočarati mračnu i žestoku stranu benda. 

Spot premijerno možete pogledati na CMC televiziji, a u isto vrijeme na portalu 24sata.hr možete osim spota, pročitati i intervju u kojem Damir Trkulja Šiljo i Goran Martinjak - Džekica progovaraju o svojim planovima, novom albumu i nekim zanimljivim stvarima iz prošlosti.

Samo vas je dvoje, zbog minimaliziranja šansi za svađu u bendu ili? Jeste li ikada razmišljali o priključenju nekog trećeg u bend?

Nismo planirali postati dvojac. Na samim počecima, Goran i ja, smo bili dio četveročlanog benda. Nas dvojica smo se baš zakačili za sviranje i ozbiljnije predali glazbi, uložili sve što imamo i spontano postali dvojac. Kako je vrijeme odmicalo, sve nam se više sviđao naš zvuk, te smo si time otvorili prostor za eksperimentiranje i jammanje.

Kada biste morali birati, tko bi to od domaćih glazbenika bio i zašto?

Jedan period je i Zoki (Majke) bio dio Gatuza, i bilo nam je zabavno poigravati se s dvije gitare i bubnjem, a onda smo se opet nekako spontano vratili našem prirodnom stanju, a sa Zokijem ostali u super odnosima. Uz razna gostovanja, još uvijek nas najviše zadovoljava stanje dvojca, razumijemo se, a poruka koju tako šaljemo je iskrena i snažna (The less is more).

Iza sebe imate dva albuma, prošlo je četiri godine od zadnjeg izdanja, što možemo očekivati od novog materijala? 

Novi album će biti naše najzrelije i najbolje izdanje. Pjesme su kompletne, sadržajne i energične, a zvuk moderan i oštar.

Dva nova singla su već vani, ostali ste vjerni svom zvuku, ali ste podigli razinu produkcije i u audio i u video snimkama. Mislite li da će vam to pomoći u pokušaju izlaza iz alternativnih voda i proboja u hrvatski mainstream? Želite li uopće biti dio mainstream glazbe, odnosno hrvatske estrade? 

Mi ne radimo nešto da bi postali dio nečega, mi samo želimo stvarati, svirati i širiti iskrenu energiju. Naravno da uz sve to gore navedeno, želimo da nas netko čuje, razumije našu poruku, a pri tome uživa u našoj glazbi.

U međuvremenu ste sazreli i ne može vas se više zvati baš mladim bendom. Iza sebe imate i jedan Porin za najbolji alternativni album godine iz već davne 2007. A imate i dva ako ćemo pribrojati i onaj Šiljin iz Majki, koji je dobio za Teške boje. Hajde nam konačno razjasnite tu priču. Tko je napisao pjesmu Šiljo ili Bare i zašto je došlo do razlaza s Majkama?

Snimio sam tri kompletne pjesme s dionicama pjevanja i dao ih na cd-u Baretu. Poslušao ih je, i odbio. Snimanje albuma je bilo već pri kraju, kad je Bare uletio u studio i rekao da je uspio svoj tekst nalijepiti na moju glazbu i da snimimo Teške boje. To je bilo to. Nakon cijele euforije, polako se priča počela mijenjati. Da bi pjesma izašla na albumu, morao sam pristati na određene uvjete od Bareta, ali to je moja stvar i za tim ne žalim.

Otišao sam iz Majki kad sam shvatio da nam se putevi razilaze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško