Show

Komentari 0

Preminula je Kata Boljkovac, majka operne pjevačice Ivanke: Bila je njezina najveća podrška

Preminula je Kata Boljkovac, majka operne pjevačice Ivanke: Bila je njezina najveća podrška

Kata je kći odgojila kao samohrana majka, te je radila kao spremačica u glazbenoj školi i čistila diskoteke. Posljednje tri godine života je provela u krevetu, a Ivanka je s dolaskom korone sama preuzela brigu o njoj

U 99. godini života preminula je Kata Boljkovac, majka naše poznate sopranistice Ivanke Boljkovac (66), potvrdili su za zagorje.com Ivankini bliski prijatelji.

Ivanka je nerijetko u javnosti isticala da je jako vezana uz mamu Katu. Prijatelji sopranistice potvrdili su da je Ivanka sada neizmjerno tuguje, jer upravo joj je majka bila najveća podrška i životni suputnik u svim situacijama.

Kata je kći odgojila kao samohrana majka, te je radila kao spremačica u glazbenoj školi i čistila diskoteke. Posljednje tri i pol godine života je provela u krevetu, a Ivanka je s dolaskom korone sama preuzela brigu o njoj te je uz nju bila do samoga kraja. 

- Dokle god mogu, svoju majčicu ne dam u dom. Znam da su mnogi previše zaposleni, imaju svoje obitelji i naprosto su zauzeti. No ako već je takva situacija, može se napraviti tako da je starijima i u domu lijepo. Ako su već prisiljeni dati roditelje u dom, onda neka ih barem redovito posjećuju, izvedu na kavu, u šetnju, jer odlazak u dom ne znači stalno boraviti u sobi - izjavila je Boljkovac za portal mirovina.hr.