Show

Komentari 85

Preminula Neda Arnerić (66): Pronašli su je mrtvu u stanu...

Preminula Neda Arnerić (66): Pronašli su je mrtvu u stanu...

Legendarna glumica imala je bogatu glumačku karijeru. U glumačke vode 'bacila' se već kao školarka. Kako javljaju srpski mediji, pronađena je mrtva u stanu u Beogradu

Glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini, javlja srpski Kurir. Prema informacijama, pronašli su je mrtvu u njezinom stanu na Vračaru, u Beogradu. Trenutno se tamo nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.

Rodila se 15. srpnja 1953. u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru.

Podsjetimo, Arnerić je bila na rubu smrti u ožujku prošle godine, kada ju je Hitna pomoć dovezla na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Arnerić je popila 20 tableta za smirenje u kombinaciji s lijekovima za hipertenziju, odnosno povišeni krvni tlak.

Glumica je u bolnici bila 40 dana, nakon čega se uspješno oporavila te najavila povratak na glumačku scenu. U rujnu ove godine vratila se na kazališne daske predstavom 'Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo', a publika ju je dočekala velikim pljeskom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Arnerić se u glumačke vode bacila već kao školarka. Trilogiju ‘San’, ‘Jutro’ i ‘Dan’ snimala je s 13 godina zbog čega je morala izostajati iz škole, a prije odlaska na ljetne praznike morala je polagati razredne ispite. Na Akademiju, smjer gluma, upisala se sa 16 godina, nakon što je položila srednjoškolske ispite razlike. Ubrzo su počele stizati ponude iz inozemstva, no Neda zbog mladenačke ljubavi i roditelja ipak nije odselila. Sedamdesetih je igrala u kultnim filmovima, američkom ‘Shaft in Africa’ i Delićevu djelu ‘Sutjeska’.

- Bila sam klinka i nisam shvaćala što snimam, nisam shvaćala da je to bila filmska poezija. Imala sam 13-14 godina, nisam shvaćala scenarij, ali sam pred kamerom bila spontana i govorila što mi se reklo - rekla je Neda svojedobno.

Glumila je Rut u obožavanoj TV seriji ‘Otpisani’. Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu u filmu Lordana Zafranovića “Haloa - praznik kurvi” dobila je 1988., a publika ju je prije dvije godine gledala u filmu mlade redateljice Barbare Vekarić. U filmu je Arnerić glumila sa splitskom pjevačicom Lidijom Bačić te glumicama Tihanom Lazović i Natašom Janjić.

Odigrala je više od sto filmskih uloga i desetke kazališnih. Davne 1967. godine osvojila je Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, a poslije je još dvaput dobila to priznanje.

Njezina velika podrška bio je njezin suprug Milorad Mešterović, kojemu je za 10 dana prva godišnjica smrti. Preminuo je prošle godine nakon duge i teške bolesti. Bio je uz nju kada je prije četiri godine pala s terase svog stana. On joj je tada bio točka koja ju je vratila i dala snagu za borbu. 

- On je meni sve. Sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam sretna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čuda, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji - iskreno je Neda ispričala jednom prilikom. Njenom se talentu, kao i izgledu, divila cijela bivša država, ali Arnerić je uvijek govorila kako je sa suprugom Miloradom pronašla pravu ljubav. 

 

USKORO VIŠE...

 

 

Najčitaniji članci