Obavijesti

Show

Preminuo glumac Hardy Krüger, glumio u filmu Bitka na Neretvi

Preminuo glumac Hardy Krüger, glumio u filmu Bitka na Neretvi
3

Sredinom 80-ih oprostio se od glume i nije više snimao. Rekao je da se jednostavno zasitio glumiti Nijemca u nacističkoj uniformi. Bio je gorljivi zagovornik borbe protiv desnog ekstremizma

VIDEO

Njemačka filmska zvijezda Hardy Krüger preminuo je u 94. godini. Umro je u srijedu, 19. siječnja u svom domu u Kaliforniji, a glumčeva agencija potvrdila je tužnu vijest. 

Najpoznatiji je bio po ulogama u filmovima 'Nedostižni most' (A Bridge Too Far) u kojem je glumio s glumačkim velikanima Seanom Conneryjem, Michaelom Caineom, Robertom Redfordom, Anthonyjem Hopkinsom i Geneom Hackmanom te filmu 'Divlje guske' (The Wild Geese) s Richardom Burtonom. Glumio je i u Oscarom nagrađenom filmu 'Sundays and Cybèle'.

Tragedije na filmskim setovima: 'Na Bitki na Neretvi poginulo je 7 ljudi, tamo sam bio liječnik'
Tragedije na filmskim setovima: 'Na  Bitki na Neretvi poginulo je 7 ljudi, tamo sam bio liječnik'

Na području bivše Jugoslavije svakako je pak najpoznatiji po ulozi njemačkog pukovnika Kranzera u filmu 'Bitka na Neretvi' Veljka Bulajića iz 1969. godine. Za života je glumio u više od 70 filmova te je još 50-ih godina prošlog stoljeća postao zvijezda u Njemačkoj, ali izgradio je uspješnu karijeru i u inozemstvu.  

Premijera filma 'Bitka na Neretvi' prije nešto više od 50 godina bila je u Sarajevu, a iako su joj prisustvovale i veće zvijezde poput Orsona Wellesa i Yula Brynnera, Josip Broz Tito je tada kao svoju omiljenu ulogu iz filma izdvojio baš Krügerovu, a zajedno su se i fotografirali. 

Sredinom 80-ih oprostio se od glume i nije više snimao. Rekao je da se jednostavno zasitio glumiti Nijemca u nacističkoj uniformi. Bio je gorljivi je zagovornik borbe protiv desnog ekstremizma, a život mu je često donosio dijametralno suprotne uloge u kojima je briljirao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje