Obavijesti

Show

Komentari 27

Preminuo je legendarni birtaš Martin iz serije 'Gruntovčani'

Preminuo je legendarni birtaš Martin iz serije 'Gruntovčani'
1

Glumac kojeg domaći gledatelji najviše pamte po ulozi legendarnog birtaša Martina Škvorca iz hit TV serija 'Mejaši' i 'Gruntovčani', umro je od upale pluća u zagrebačkoj bolnici Jordanovac

VIDEO

Unuci su mu bili sve na svijetu. Obožavao ih je, živio je za njih i ponosio se njima, kažu obiteljski prijatelji Eugena Franjkovića.

Glumac rođen u Čakovcu, kojeg domaći gledatelji najviše pamte po ulozi legendarnog birtaša Martina Škvorca iz hit TV serija 'Mejaši' i 'Gruntovčani', umro je od upale pluća u zagrebačkoj bolnici Jordanovac.

Eugen, koji je do hospitalizacije živio u staračkom domu, iza sebe je ostavio sina Miljenka i troje unučadi. Supruga Adela umrla mu je prije 20-ak godina.

ZBOGOM Za kazališnog, televizijskog i filmskoga glumca Eugena Franjkovića upala pluća u 93. godini bila je kobna

- Bio je djed za poželjeti, najbolji na svijetu - rekao nam je Franjkovićev unuk Vedran. Eugena će u subotu u 13 sati kremirati i pokopati u Varaždinu, gdje imaju grobnicu.

Prije nego što je 1970. dobio ulogu birtaša Martina, Franjković je trebao glumiti Dudeka. 

- Dok smo putovali na snimanje, stali smo u gostionici u Varaždinu. Razgovarali smo o ulogama i zaključili kako bi meni više odgovarao Dudek, a njemu Škvorc. Redatelj Ivo Vrbanić je to prihvatio - prisjetio se Martin Sagner (83) u intervjuu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu