Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

'Pretilost je virus, ulazi u naša društva i moramo se oduprijeti'

'Nekim danima kandidati misle da mogu ispenjati Himalaju, dok im se već sutra čini nemogućim penjati se po stepenicama kako bi došli do teretane', rekao nam je trener Edin kojeg kandidati od milja zovu Edo

Foto: RTL
5 komentara

Četvrta sezona showa 'Života na vagi' ne donosi samo nove kandidate već i dva nova trenera. Riječ je o Maji Ćustić (36) i Edinu Mehmedoviću, magistrima kineziologije koji će pomoći kandidatima da promijene dosadašnji način života, zdravije se hrane te izgube višak kilograma.

Foto: RTL

Ovogodišnji kandidati prosječno su teški 157 kilograma, a Edin je za 24sata otkrio da s obzirom na dugogodišnje iskustvo u radu s klijentima vjeruje da mu uloga osobnog trenera odgovara. No priznaje kako mu se bilo teško prilagoditi uvjetima koje kamera od njega zahtjeva.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Pretpostavio sam da neću moći kontrolirati sve uvjete, što se ispostavilo istinito, ipak sudbine kandidata i problemi sa kilogramima nije nešto s čim se susrećem u svakodnevnom radu. Nemaš puno vremena za pripremu, to sam zapravo radio zadnjih 15 godina educirajući se i skupljajući iskustvo - objašnjava nam trener. 

Foto: Maja Bota za RTL

Iako je trenersko iskustvo dugo 'sakupljao' i naviknut je na ekstremne uvjete koji se moraju proći da se ostvare željeli rezultati i da se izgubi višak kilograma, različitim karakterima kandidata ipak se nije nadao.

'ŽIVOT NA VAGI' Najteži kandidat do sad: Neven na prvom vaganju imao 240 kg

- Ponekad mi se čini da ljudi nisu mogli biti različitiji. Međutim, jedno ih sve definira - želja za promjenom života. Iz te ideje crpim njihovu energiju da ustraju na ovom putu. Iako taj put nije nimalo lagan. Kao i u životu, ima uspona i padova. Nekim danima misle da mogu ispenjati Himalaju, dok već sutra čini im se nemogućim penjati se po stepenicama do teretane - smatra trener kojeg kandidati od milja zovu Edo.

Foto: RTL

Dodaje kako je cijeli taj put dio ove avanture u koju se upustio. Za sebe kaže da je strpljiv i smiren, no objašnjava kako se neki kandidati ne slažu s njim.

- Imam neopisivu želju da im pomognem da spoznaju sebe i svoje mogućnosti, ali da bih ja bio siguran da to što radimo ima smisla i da smo na pravom putu treba mi red. Dosta sam autoritativan i tražim da mi kandidati daju povjerenje, jer ja u njih bezgranično vjerujem - rekao je Mehmedović.

Foto: RTL

Kao osobni trener radi već dugi niz godina, a u karijeri je trenirao i brojne poznate s domaće scene. 

PRIJATELJI NAKON SHOWA Baro iz Života na vagi: Irena je mojoj djeci dala stvari za školu

- Nažalost, svjedoci smo vremena u kojem se djeca više ne igraju vani, statistika nam je neumoljiva, pretilost kao virus ulazi u sve strukture našeg društva. Moramo se protiv te bolesti boriti svim silama -  poručuje Edo.

Naši partneri pišu
Message