Obavijesti

Show

Komentari 6

Prijatelj Domagoja Vide u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' oduševio žiri: Ovakvo jelo još nismo imali

Prijatelj Domagoja Vide u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' oduševio žiri: Ovakvo jelo još nismo imali
14

Luka Mandić dugogodišnji je prijatelj našeg reprezentativca Domagoja Vide, a zajedno imaju i firmu 'Sin ravnice'. Uzgajaju crne svinje, a na tu ideju su, kako sam kaže, došli slučajno

VIDEO

I u večerašnjoj su epizodi Željka Klemenčić, Ivan Pažanin i Tomislav Špiček tragali za najboljim kuharima amaterima koji su im jelo po izboru morali pripremiti u 60 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

00:15

Za prolazak u drugi krug natjecanja kandidatima su potrebne bile barem dvije zelene kuhače članova žirija, a prvi se žiriju svojim jelom predstavio 'španjolski Žminjanin' Juan Francisco Sanchez Gracia, inače pomoćni kuhar koji u Hrvatskoj živi već 16 godina.

Na njegovom tanjuru našao se brancin u škarniclu s povrćem, a žiri je imao hrpu komentara.

- Previše masnoće je na povrću, mrkva nije dobro očišćena, ljuskice od ribe su tu isto ostale, a nisu trebale - nizali su se loši komentari.

- Ma nije uopće problem da žiri čisti ljuske od ribe kandidatima - sarkastično je rekao Špiček.

- Vidi se potencijal u vama. Vidi se da je to ruka koja može izvući jelo do kraja - ipak je nešto blaži bio splitski chef. Juan je dobio dvije zelene kuhače i prošao je dalje.

Najmlađu natjecateljicu u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' rasplakao žiri: 'Mogli su joj pružiti šansu'
Najmlađu natjecateljicu u 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' rasplakao žiri: 'Mogli su joj pružiti šansu'

Nakon jednog neuspjelog pokušaja serviranja ribe, došle su na red prijateljice Klara Grmuša i Kristina Čančar iz Zagreba, a žiriju su odlučile servirati šareni kiš s piletinom i povrćem prelivenim vrhnjem za kuhanje i sirom.

- Malo sam nesretna zbog odabira kukuruza - rekla je Željka, a Špiček je zaključio da su djevojke lijepo odradile posao.

- Najteže je bilo izvući da tijesto bude pečeno. Netko ima dobru ruku za tijesto - komentirao je Pažanin. Djevojke su dobile dvije zelene kuhače i prošle dalje.

- Presretne smo jer smo dobile zelenu kvačicu od Špičeka - sretne su bile cure.

Tri crvene kuhače poslale su jednu kandidatkinju kući, a zatim je stigla najstarija kandidatkinja Marija Bićanić. Podrijetlom iz Slovačke, inače iz Crikvenice, Marija ima 74 godine, a žiriju se odlučila predstaviti tradicionalnim jelom -  brudetom od miješane ribe.

- Voljela bih naučiti raditi pjenice i općenito još o suvremenoj, novijoj kuhinji - otkrila je.

- Ovo je bilo jako ukusno i fino - rekao joj je Pažanin koji je jedva čekao vidjeti tko stoji iza mini remek-djela na tanjuru, a Špiček je rekao da nema ama baš ništa za dodati. Marija je dobila tri zelene kuhače i prošla u sljedeću audicijsku fazu.

'Pas na bilo' oduševio je žiri, Pažanin: 'Otvoriti sezonu tim jelom... Ma ne može biti bolje!'
'Pas na bilo' oduševio je žiri, Pažanin: 'Otvoriti sezonu tim jelom... Ma ne može biti bolje!'

I Luka Mandić iz Donjeg Miholjca oduševio je žiri svojim tijestom i ribom – perkeltom od soma. Naime, Luka je dugogodišnji prijatelj našeg reprezentativca, nogometaša Domagoja Vide, a zajedno imaju i firmu 'Sin ravnice'.

Uzgajaju crne svinje, a na tu ideju su, kako sam kaže, došli slučajno, Domagoj je jednostavno htio pomoći svojim prijateljima iz Slavonije.

- Ovo je prvi put u životu da radim svoju tjesteninu - priznao je Ivan.

- Pohvala za domaću tjesteninu. Sve mi odgovara - rekao je Pažanin, a Špiček je dodao da bi samo volio da je jelo malo pikantnije.

- Mislim da nikad nismo imali ovakvo jelo - rekao je Pažanin te dodao da je ovo napravio netko tko zna. Željka je također pohvalila Lukino tijesto, pa je Luka u drugi krug prošao s tri zelene kuhače.

Natalija Orešković iz Gacke Doline odlučila se za ličke šnicle.

- Ja dolazim iz Like i moram napraviti nešto ličko. Moja djeca ovo ne vole jer unutra ide puno češnjaka pa mi je drago ovo jelo žiriju napraviti - rekla je Natalija.

- Ostavlja mi dojam da iza ovoga stoji neko iskustvo - komentirala je Željka.

- Bravo, svaka čast! - rekao je Nataliji Špiček savjetovavši joj da drugi put koristi bolji dio mesa.

- Vidi se da je radila iskusna ruka, ali za mene je meso previše žilavo i pire mi nije dovoljno dobar - rekao joj je Pažanin te okrenuo crvenu kuhaču. Bez obzira, Natalija je prošla dalje jer su joj Špiček i Željka okrenuli zelene kuhače.

Fotograf, knjigovođa i vozač viličara kuhat će u novoj sezoni showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'
Fotograf, knjigovođa i vozač viličara kuhat će u novoj sezoni showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj'

Od troje kandidata koji su uslijedili samo je Tajana Radojčić iz Velike Kopanice prošla dalje zasluživši dvije zelene kuhače nakon što je pripremila patlidžan punjen s mljevenim mesom, rajčicom i lukom.

- Drago mi je da ste nam servirali nešto što nitko do sada nije - pohvalila je Željka Tajanu.

Samanta i Ivan Belan, supružnici iz Pule prijavili su se u show zajedno dok su u sretnom iščekivanju četvrtog djeteta! Žiriju su se predstavili pečenim pačjim prsima u umaku od crnog vina i karameliziranim kruškama i salatom.

- Jako domišljata ideja - rekao je Pažanin kušavši jelo.

- Lijepo je vidjeti kada amateri ovako serviraju tanjur - komentirao je Špiček, a i Željka je bila sličnog stava pohvalivši im i salatu.

- Za mene ste ipak podignuli letvicu  ovakvim početkom. Od vas očekujem dosta - zaključio je Pažanin, a supružnici su sretno otišli u idući krug s tri zelene kuhače.

Monika Kunstek i Manuela Golubović dolaze iz Našica i prijateljice su 13 godina. Cure su žiriju napravile lungić na slavonski način uz umak od povrća i pire od krumpira kao prilog.

- Tanjur nije baš posebno uzbudljiv - komentirala je Željka no djevojke su na kraju prošle dalje s dvije zelene kuhače.

Danilo Grozdić i Ante Mrvičić, prijatelji iz Zagreba zajedno su se prijavili u show, a s obzirom da obojica vole kuhati, često pozivaju prijatelje na večere. Povrće zarolano u file brancina na podlozi od krumpira i pjenici od šampanjca.

- Radimo ovo jelo za Pažanina, on je s mora - otkrili su dečki.

- Do finala bi nas moglo dovesti to što se dobro razumijemo i što imamo neko predznanje, a slabosti nemamo! - našalili su se Ante i Danilo.

- Kombinacija svega je izvrsna i svježina povrća je super. Vidi se da je netko dosta domišljat - rekao je Pažanin nakon što je kušao jelo te dodao da je uvijek dobro da se zapeče korica ribe.

- Drago mi je da ste imali ambiciju nešto novo dodati na tanjur uz ribu - rekla im je Željka. Špiček je imao mnogo zamjerki, ali momci su dobili dvije zelene kuhače i prošli su u drugi krug.

Tko sve ide u sljedeći krug natjecanja, gledatelji će otkriti sutra od 21 sat u novoj epizodi 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina