Obavijesti

Show

Komentari 49

Prije 30 godina emitirana prva epizoda popularnog 'Seinfelda'

Prije 30 godina emitirana prva epizoda popularnog 'Seinfelda'
17

Serija je imala ukupno devet sezona, zbog toga što je sam Seinfeld bio opsjednut brojem devet, a zanimljivo je kako je NBC ponudio čak 715 milijuna kuna da snimi još jednu sezonu

VIDEO

Jedna od najpopularnijih američkih humorističnih serija 'Seinfeld' premijerno je prikazana 5. srpnja 1989., točno prije 30 godina. Posljednja epizoda emitirana je 14. svibnja 1998. Seriju je režirao Larry David (72) zajedno s Jerryjem Seinfeldom (65), ujedno i glavnim glumcem po kojem je serija dobila ime. 

Radnja je pratila četvero prijatelja iz New Yorka - Jerryja Seinfelda, George Costanzu (Jason Alexander), Elaine Benes (Julia Louis Dreyfus) i Cosma Kramera (Michael Richards) te njihove zabavne dogodovštine i životne avanture.

Jerry je po struci komičar pa svaka epizoda započinje jednim njegovim skečom, te tri bliska prijatelja s kojima provodi vrijeme: bivšu djevojku Elaine koja mu postaje najbolja prijateljica, niskog, debeljuškastog i proćelavog Constanzu koji se uvijek žali na nešto te otkačenog i ludog susjeda Kramera koji cijelo vrijeme krade hranu iz Jerryjeveg frižidera. 

'Seinfeld' je, kažu kritičari, bio ogledalo života odraslih ljudi u Americi toga doba koji nisu imali izgrađen identitet i jasne ciljeve te su bili nezadovoljni tradicionalnim radnim mjestima. Iako život današnjice možda izgleda drukčije, 'Seinfeld' je jedna od najgledanijih serija svih vremena. Dokaz tome je i činjenica da ju je američki 'TV Guide' proglasio najboljom serijom, a industrija humorističnih serija stavila ju je na prvo mjesto najgledanijih serija svih vremena. 

Posebnu popularnost serije dale su pošalice iz svakodnevnog života te brojni smiješni skečevi poput Kramerovog uklizavanja u Jerryjev stan - u devet sezona emitiranja serije to je napravio 285 puta, a 'zvijezda' serije bio je Monk’s Cafe, koji se u stvarnosti zove Tom’s Restaurant. Milijuni obožavatelja koji dođu u New York obavezno ondje popiju kavu.

Cafe24

Serija je imala ukupno devet sezona, zbog toga što je sam Seinfeld bio opsjednut brojem devet, a zanimljivo je kako je NBC ponudio čak 715 milijuna kuna da snimi još jednu sezonu. Početkom prošle godine šuškalo se kako se razmišlja o tome da se snimi 'remake' serije, no ta je ideja brzo pala u vodu jer je bilo nemoguće okupiti staru ekipu. 

Julia Louis-Dreyfus (57) odstranila je tumor dojke, a trenutačno u seriji 'Veep' glumi američku potpredsjednicu, zbog koje je postala jedina glumica koja je dobila šest nagrada Emmy za istu ulogu. Jason Alexander (58) također je zaokupljen snimanjima, a dobio je i gostujuću ulogu u seriji 'Mladi Sheldon', dok je Michael Richards (68) nakon serije nastavio karijeru komičara no na kraju se povukao iz javnosti.

Kroz seriju su prošli i Teri Hatcher (54), Jon Voight (80), Kristin Davis (54), Rob Schneider (55), Denise Richards (48) te mnoge druge zvijezde, koje se danas bave raznim poslovima te je upitno bi li se, iako to vjerojatno žele, uspjeli pridružiti projektu. 

U devet godina snimanja, 'Seinfeld' je imao najviše nominacija koje je jedna serija zaradila za Emmyja - od ukupno 68 nominacija, osvojio ih je tek deset. No, tu su i brojne druge nagrade poput Zlatnog globusa za najbolju TV seriju 1994. godine i Nagradu Ceha filmskih glumaca za nevjerojatnu glumu u seriji 1995., 1997. i 1998. godine. 

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Pojavio se video princeze Kate, a mnogi ne vjeruju da je to ona: 'Premršava je, a vidite joj nos!'
SNIMLJENI NA FARMI

Pojavio se video princeze Kate, a mnogi ne vjeruju da je to ona: 'Premršava je, a vidite joj nos!'

Princeza Kate i princ William viđeni su u dućanu s domaćim proizvodima u Windsoru, nedaleko od svoga doma Adelaide Cottage, u dijelu Windsor Great Parka, gdje se Kate oporavlja
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju