Obavijesti

Show

Komentari 82

Meghan: Pomislila sam da bi bilo bolje da nisam živa; Harry: 'Majka Diana je prolazila isto'

Meghan: Pomislila sam da bi bilo bolje da nisam živa; Harry: 'Majka Diana je prolazila isto'
6

Tri dana prije našeg vjenčanja mi smo se zapravo vjenčali. To nitko ni ne zna. Htjeli smo intimnu ceremoniju Onaj spektakl je bio samo za svijet. Sad čekamo curicu, rekli su Meghan i Harry

VIDEO

Američka televizijska kuća CBS posljednjih je dana otkrila nekoliko isječaka dvosatnog intervjua Oprah Winfrey s princom Harryjem i Meghan Markle, za koji se očekivalo kako će podići veliku prašinu, a dotaknuo se i mnogih 'grijeha' kraljevske obitelji iz ranijih dana. 

'Nisam guglala o obitelji, izvana je izgledalo kao bajka'

Prvobitno je bilo najavljeno da će intervju trajati 90 minuta, no zbog velikog interesa emitirala se puna verzija od 120 minuta, a vojvoda i vojvotkinja od Sussexa govorili su o razlozima napuštanja dvora, svom životu u SAD-u i o Meghaninoj novoj trudnoći koju su objavili na Valentinovo. U prvom dijelu razgovora Oprah je razgovarala samo s Meghan, a voditeljica je odmah napomenula kako razgovor nema zabranjenih tema, da Meghan ne zna pitanja unaprijed te da za intervju neće biti plaćena. Započeli su intervju kraljevskim vjenčanjem. Oprah je zanimalo što je Meghan očekivala ulaskom u kraljevsku obitelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tri dana prije našeg vjenčanja mi smo se zapravo vjenčali. To nitko ni ne zna, ali nazvali smo nadbiskupa i zamolili za intimnu ceremoniju. Spektakl je bio za cijeli svijet, a to je bilo samo za nas. Što se tiče Harryjeve obitelji, ja ustvari nisam uopće puno znala o njima. Nisam ih ni guglala posebno nakon što smo počeli hodati. Jedno je imati nekakvu predodžbu o tome što je to monarhija, a sasvim drugo kad ti se to dogodi iz prve ruke. Mi u SAD-u nemamo dojam što Britancima predstavlja kraljevska obitelj. Doima se kao kakva bajka izvana, ali to nije tako - rekla je. 

'Hoćeš li upoznati baku? Znaš li se pokloniti?'

Dotaknuli su se upoznavanja kraljice Elizabete. 

- Dogodilo se sasvim spontano, bila sam s Harryjem na ručku, a ona je upravo bila gotova s jednom od svojih ceremonija. Harry me tada pitao želim li upoznati njegovu baku. Rekla sam 'da, naravno', a on me pitao 'znaš li kako se pokloniti?'. Mislila sam da je to farsa za javnost, ali on mi je tada rekao 'ona nije samo moja baka, to je kraljica'. Tu mi je tek postalo jasno što njima znači institucija kraljice - dodala je. 

Kraljica je preživjela izdaju sina pa će nekako i onu Harryjevu
Kraljica je preživjela izdaju sina pa će nekako i onu Harryjevu

'Nagađanja o boji kože sina su bila previše'

Oprah ih je posjetila u njihovom novom domu, a komentirali su njezin odnos s Kate Middleton. Mediji su je nedugo nakon dolaska u obitelj proglasili 'uraganom' koji želi uništiti monarhiju, a s naslova je 'vrištalo' da se sukobila s Kate i rasplakala je. 

- To je laž. Ona je rasplakala mene. Ne želim više ulaziti u detalje tog incidenta jer mi se ona ispričala i to smo odavno riješile. Ona nije loša osoba i ne bih to htjela razvlačiti, ali istina je obrnuta od onoga što su britanski mediji tada pisali. To su znali svi u obitelji i Buckinghamskoj palači, ali im je odgovaralo da javnost misli drugačije. Bila sam ušutkana, a bliske osobe dobile su upute da na sva pitanja vezana uz mene i nas odgovaraju kako nemaju komentara. To su i činili - zaključila je Meghan.

'Kraljevska obitelj mi je uzela putovnicu i vozačku'

Došla si u obitelj kao razvedena žena, glumica, prva osoba u britanskoj kraljevskoj britanskoj koja nije bjelkinja, zaključila je Oprah. 

- Da, i hvala bogu da sam došla iz nekog sasvim drugog svijeta, to iskustvo mi je važno. Od obitelji očekuješ podršku, ali nisam je imala. Od vjenčanja je postajalo samo još gore. Kad postaneš svjestan da su svi voljni lagati za druge članove obitelji da bi ih zaštitili, ali za tebe nisu voljni reći čak ni istinu. Osjećala sam se izdano i usamljeno. U više navrata htjela sam otići na ručak s prijateljima, na neko druženje, ali govorili su mi da je bolje da se pritajim, da mediji ionako pričaju samo o meni. Tjednima sam bila zatočena. S Harryjem nikad nisam bila usamljena, ali ja sam bila trudna, on je radio, nismo uvijek mogli biti zajedno. I on je počeo shvaćati što se događa, kako nas sabotiraju, a čašu su prelila nagađanja o boji kože koju će Archie imati, odnosno bojazan kako će biti suviše crne boje kože - ispričala je Meghan i otkrila još jedan detalj:

- Kad sam se udala za Harryja kraljevska obitelj uzela mi je putovnicu, ključeve i vozačku dozvolu. Imala sam osjećaj da sam bespomoćna. Obratila sam se za pomoć nekome tko je bio blizak s Lady Di. Nisam znala kome bih se drugome obratila. Nitko osim bliskog prijatelja Diane nije mogao znati kroz što prolazim.

'Bojali su se kako će se dijete uklopiti'

Sljedeća tema bila je Archiejev status, odnosno izostanak titule princa. 

- Uzeli su mu je, a nitko nam nije objasnio zašto. Prije nego što se dijete rodilo već su mu je uzeli i onemogućili mu sigurnost koju imaju drugi unuci. U medijima se pak pojavila informacija kako smo mi ti koji nisu željeli titulu.

Nakon što ju je Oprah upitala misli li da je to zbog njegove boje kože, Meghan je na rubu suza zaključila kako je to točno. 

- Obitelj je s Harryjem u više navrata vodila taj razgovor, kako će to izgledati u obitelji, kako će se dijete uklopiti - ispričala je Meghan, ali nije željela otkriti tko je konkretno izrazio bojazan za boju kože djeteta. 

Markle je ispričala kako je nakon toga bila u izuzetno teškom stanju, patilo joj je mentalno zdravlje i trebala je psihološku pomoć. 

- Pomislila sam da bi bilo bolje da više nisam živa. Mislila sam da je to jedini izlaz, da bi to možda bilo jedino rješenje i rekla sam to Harryju. Nisam takva osoba inače. Pred svjetlima reflektora moraš odraditi posao, a raspadaš se. Ljudi nemaju pojma što se događa iza zatvorenih vrata. Najteže je priznati da trebaš pomoć - rasplakala se Meghan. 

Oprah je zaključila kako je Meghan ispričala neke šokantne stvari, ali ona je rekla kako samo govori istinu. Ne želi više živjeti u strahu, kazala je. 

- Ne znam zašto su očekivali da ćemo šutjeti nakon svog ovog vremena i nakon što je postalo jasno da su i sami aktivno sudjelovali u atmosferi linča protiv nas te podržavali laži koje su plasirane. Htjeli smo da to prestane, a u tom trenutku više nismo imali što izgubiti. Već je naprosto bilo izgubljeno - pojasnila je. 

Harry: Vidio sam isti uzorak kao s Dianom

Harry se priključio intervjuu, a Meghan mu je prepustila da Oprah i publici otkrije kako par očekuje djevojčicu. Neizbježna tema bila je i njihovo napuštanje kraljevske obitelji, statusa i obaveza koje su ranije imali.

- Nismo imali izbora. Nisam htio da se ponovi povijest. Kad to kažem govorim o svojoj majci. Primijetio sam isti uzorak i zatražio pomoć. Samo nam se govorilo 'to je tako, tako mora biti'. Govorim naravno o britanskim medijima. Obraćao sam im se kao suprug i kao otac. Nismo dobili dovoljnu podršku obitelji u tom trenutku i želio sam podržati Meghan tim svojim potezom. To ne znači da sam izdao ili prevario kraljicu, svoju baku, koju iznimno respektiram. Neke sam stvari morao napraviti za svoju novu obitelj u tom trenutku - kazao je Harry.

Oprah je zanimalo je li s obitelji razgovarao o mentalnom zdravlju svoje supruge i problemima s kojima se nose. 

- Nisam. Pretpostavljam da me je bilo sram. Osjećao sam da unutar moje obitelji nema razumijevanja za takve stvari. U tri godine britanska kraljevska obitelj nijednom nije stala iza Meghan, a tabloidi su je masakrirali - kazao je te Oprah pojasnio kako postoji prešutni dogovor između obitelji kao institucije i tabloida, ali Meghan je bila topovsko meso u toj priči i nju se blatilo kao nikoga drugoga, što je okarakterizirao kao rasizam.

Oprah je zanimalo prate li Netflixovu seriju 'Kruna'. 

- Pogledali smo nekoliko epizoda. Meghan se dogodilo isto ono što i Diani. Moja obitelj dobro ju je prihvatila iz početka, ali nakon turneje po Australiji sve se promijenilo. Ona se pokazala izuzetno sposobnom, svi su je zavoljeli na prvu i proradila je ponovno ljubomora - zaključio je Harry.

Oprah intervju godine prodala za 50 milijuna kuna, cijeli svijet čeka što će reći Meghan i Harry
Oprah intervju godine prodala za 50 milijuna kuna, cijeli svijet čeka što će reći Meghan i Harry

'Ne pričam s tatom i bratom'

Meghan je komentirala napise britanskih tabloida, ali i mišljenje velikog dijela javnosti kako je pomno isplanirala tzv. 'Megxit'. 

- To je toliko suludo i besmisleno. Zašto bih napustila svoj dom, svoju karijeru da radim ovo? To možeš napraviti jedino zbog ljubavi - rekla je. 

Harry je pojasnio kako se i sam unutar obitelji često osjećao 'zatočenim'. Rekao je Oprah kako biti član britanske kraljevske obitelji nije isključivo privilegija već i ogroman pritisak te obaveza. Dodao je kako zbog toga često žali svog oca i brata, koje je zapala važna rola u obiteljskom stablu te je se ne mogu i ne žele odreći.

- Moja mama Diana bila bi danas ljuta na nas i bila bi tužna, ali bi i razumjela. Htjela bi samo da smo sretni. Zbog nje smo si ustvari ovo i mogli priuštiti. Početkom 2020. godine obitelj me financijski prekrižila, ali imao sam njeno nasljedstvo. Ne mogu ni zamisliti kako je njoj bilo kad je prolazila kroz sličnu stvar, mi smo barem imali jedno drugo - dodao je. 

'Da, brinula ih je boja kože našeg sina'

Ispričali su kako se s kraljicom Elizabetom čuju relativno često i da su u korektnim odnosima, no Harry je priznao kako s ocem i bratom trenutačno ne razgovara. 

- Tata me je povrijedio jako. Prestao mi se javljati otkako sam uzeo stvar u svoje ruke, a i sam je prošao kroz nešto slično u životu. Nadao sam se da će imati više razumijevanja, da će reagirati drugačije barem zbog svog unuka. William i ja dali smo si prostora. Nadam se da vrijeme liječi sve rane pa će i te naše. Prošli smo svašta zajedno i volim ih svejedno. Imamo različit put i ne mogu žaliti ni za čime. Ponosan sam na sve nas na neki način - kazao je Harry. 

Oprah se ponovno vratila na jedan od najšokantnijih trenutaka intervjua, u kojem je Meghan otkrila da je kraljevsku obitelj brinula boja kože djeteta i da su na taj način poduprli rasizam britanskih tabloida umjesto da ga javno osude.

- Istina je, nažalost. Svojedobno sam vodio razgovore o toj temi i to je užasno. Nikad neću otkriti ništa više o tom razgovoru, ali da je sve bilo u redu mi nikad ne bismo otišli iz Velike Britanije. To je sigurno - pojasnio je. 

Zaključili su kako su ostali bez titula, ali novi život više im odgovara. 

- Mogu s djetetom na biciklu izaći u prirodu, na plažu ili u šetnju. Ogromna razlika, cijenimo naš novi život - ispričao je Harry, koji je kazao kako je Meghan spasila njihovu obitelj. Ona ga je demantirala i kazala kako je on taj koji im je svojim hrabrim potezom omogućio neki novi, drugačiji život. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu