Obavijesti

Show

Komentari 3

Princ mahao, kraljica dobila pašku čipku i licitarska srca

Princ mahao, kraljica dobila pašku čipku i licitarska srca
7

NE VOLE CEREMONIJE Za razliku od Margarete II., Henrik nisu baš zanimale povijesne lekcije. Kraljičin suprug se šetao i mahao turistima na Markovu trgu

VIDEO

Danska kraljica Margareta II. (74) držala se hladno i rijetko je gledala u turiste koji su se okupili na Markovu trgu kako bi pozdravili nju i njezina supruga. Pozorno je slušala vodiča koji joj je govorio o povijesti Gornjeg grada i Zagreba. Nije bila spremna za poziranje. Na fotografe i turiste nije se obazirala. Formalne ceremonije jako su joj dosadne. Za razliku od nje, princ Henrik (80) nije baš bio zainteresiran za povijesne lekcije. Kraljičin suprug polako se šetao i mahao turistima na Markovu trgu te uživao u pažnji. Danska kraljica Margareta II. posjetila je jučer Etnografski muzej u Zagrebu. Za dobrodošlicu je dobila veliko licitarsko srce od djevojčica u narodnim nošnjama.

- S obzirom na to da se kraljica bavi kostimografijom odlučili smo joj darovati i nekoliko bogatih monografija o našim narodnim nošnjama i kulturi - rekla je glasnogovornica Etnografskog muzeja Mirjana Drobina, a Margareta II. dobila je i primjerak ručno izrađene paške čipke vrijednu oko 3000 kuna.

U knjigu posjetitelja se ipak potpisala. Dok je kraljica obilazila muzej, njezin suprug princ Henrik otvorio je hrvatsko-danski gospodarski forum. S kraljevskim parom u Hrvatsku je stiglo i stotinjak gospodarstvenika kako bi razgovarali s hrvatskim kolegama o mogućnostima investiranja u Hrvatsku.

- Obožavam kraljicu. Mislim da su vrlo romantičan par i da je zbog kraljevske obitelji Danska najbolja zemlja na svijetu - rekla nam je oduševljena Halida (30), Dankinja podrijetlom iz Bosne i Hercegovine. Oduševljeno je pred parom mahala danskom zastavicom.

Kraljicu je s Halidom dočekao prijatelj Kristopher (22), koji nije oduševljen time što se kraljevska obitelj financira novcem poreznih obveznika. Margareta II. poznata je slikarica koja redovito izlaže, a pod pseudonimom Ingahild Grathmer ilustrirala je dansko izdanje 'Gospodara prstenova' objavljeno 1977. Okušala se i kao kostimografkinja u nekoliko TV i filmskih produkcija te za balet 'Orašar'.

Uživala u predstavi za devetogodišnjake

Kraljica je u zagrebačkom kazalištu Mala scena pogledala predstavu 'Zašto baš ja'. Predstava je namijenjena publici od devet godina naviše, a nastala je u koprodukciji s danskim kazalištem. Kraljica je sve razumjela jer je riječ o neverbalnom teatru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane