Obavijesti

Show

Komentari 59

Princeza Charlotte (3): Mala modna ikona priča i španjolski

Princeza Charlotte (3): Mala modna ikona priča i španjolski
35

U posljednjih 25 godina Charlotte je prva ženska nasljednica britanske krune koja će zadržati svoju poziciju u liniji nasljeđivanja, a nalazi se na četvrtom mjestu

VIDEO

Princezi Charlotte želimo sretan treći rođendan! Svima se zahvaljujemo na lijepim porukama, javili su iz Kensingtonske palače

Kći princa Williama (35) i vojvotkinje Kate Middleton (36) ima obožavatelje diljem svijeta iako je navršila tek tri godine. Osim skupocjenih poklona kraljevske obitelji, svake godine stižu joj i darovi fanova. Njezini roditelji ove su godine odlučili ne stavljati fotografije rođendana kako bi sačuvali privatnost. 

Royal Visit to Canada - Day Six

Nestašna princeza, punog imena Charlotte Elizabeth Diana, svojim 'ispadima' nasmijava javnost, a mahanjem fotoreporterima prošli tjedan je 'ukrala' svu pažnju novorođenom bratu, princu Louisu. Britanski mediji su je prozvali i 'malom modnom ikonom' jer što god da obuče, rasproda se u rekordnom roku bez obzira na cijenu. 

Royal Baby

Prije tri godine rođena je u jutarnjim satima u londonskoj bolnici St Mary’s. Kao drugo dijete vojvode i vojvotkinje od Cambridgea nalazi se na četvrtom mjesto u redu za nasljeđivanje prijestolja. U posljednjih 25 godina Charlotte je prva ženska nasljednica britanske krune koja će zadržati svoju poziciju u liniji nasljeđivanja.

Royal Visit to Canada - Day Six

Po zakonu o nasljeđivanju iz 2013. prinčevi više ne prednjače nad starijim sestrama. To znači da će Charlotte prvi put u povijesti biti u prednosti nad bratom kada je riječ o osvajanju prijestolja.

PA/Pixsell

Nakon rođenja malene princeze obitelj je otišla u svoj dom u Norfolku gdje se skrivala od medija i javnosti. S navršenih devet tjedana organizirano je krštenje u crkvi St. Mary. Krštenjem je Charlotte dobila još dva imena, po baki Diani i prabaki Elizabethi. Kraljevska obitelj za krštenje odabrala je petero kumova, Lauru Fellowes, nećakinju pokojne Lady Diane, bliske prijatelje Sophiu Carter i Jamesa Meadea, Kateinog rođaka Adama Middletona te Williamovog najboljeg prijatelja Thomasa van Straubenzeea.

The christening of Princess Charlotte

Ispred crkve Svete Marije Magdalene došlo je stotine mještana kako bi vidjeli i pozdravili članove kraljevske obitelji. U crkvi su bili prisutni samo najuža obitelj i kumovi. Kraljica Elizabeth II (92) i princ Philip (96) koji su došli s princom Charlesom (69) te Camillom (70), kao i Kateina obitelj Carole, Michael, James i Pippa Middleton. Na krštenje je došao i princ George (4) u pratnji dadilje. Princ Harry (33) nije prisustvovao obredu jer je bio na humanitarnom radu u Africi. 

The christening of Princess Charlotte

Princeza je krštena u identičnoj odjeći kao i njezin stariji brat. Na sebi je imala svilenu i čipkastu haljinu koja je dio tradicije kraljevske obitelji, a na krštenjima se nosi od 1841. godine. Prije četrnaest godina donošena je odluka kako kraljevske bebe više neće nositi originalnu haljinu jer je postala osjetljiva. Poznata krojačica Angela Kelly napravila je repliku kraljevske haljinice. 

Princess Charlotte attends nursey

U siječnju je krenula u vrtić Willocks koji se nalazi nedaleko od palače Kensington. Cijena boravka je 168.000 kuna, a tamo provodi oko tri sata. Šuškalo se kako princeza uvijek ide u popodnevnu smjenu jer je tada bolji raspored. Na satovima ima brojne aktivnosti koje uključuju glazbu i umjetnost, ali i izradu posuđa od gline te satove poezije. 

Royal Visit to Canada - Day Six

Za svoj prvi rođendan malena princeza od Cambridgea dobila je zvečku od bijelog zlata u vrijednosti od 300.000 kuna.
Osim safirnih i dijamantnih dječjih igračaka, Charlotte je dobila i neke autentične proizvode, poput vune iz Australije ili Novog Zelanda. Michelle i Barack Obama su princezi donijeli igračku psa koji izgleda poput njihovog, dekicu i puzzle. 

Britain

Princeza zbog svoje dadilje Španjolke Marie Turrion Borrallo govori i pomalo španjolskog jezika, a njezina majka Kate tvrdi da joj je najdraža 'igra' kada mijesi tijesto za pizzu i kada, kako kaže, zabada prstiće u njega. 

Royal visit to Germany - Day Three

Pročitajte još i ovo! Novi trend: Umjesto kupnje prstena, ugrađuje se u kožu poput piercinga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu