Show

Komentari 2

Princeza Mako napokon će izreći sudbonosno 'da': Zbog dečka iz 'običnog puka' odriče se titule

Princeza Mako napokon će izreći sudbonosno 'da': Zbog dečka iz 'običnog puka' odriče se titule

Nakon nekoliko godina punih kritika zbog ove kontroverzne odluke, objavljen je datum vjenčanja japanske princeze, koja je odlučila živjeti kao "pučanka" kako bi mogla biti s muškarcem kojeg voli

Princeza Mako (29) unuka je prijašnjeg japanskog cara Akihita (87), koji je abdicirao 2019. godine, nakon čega ga je naslijedio njegov sin i Makoin stric, car Naruhito (61).

Princeza je 2017. godine najavila da će se udati za svog dugogodišnjeg dečka Keia Komuroa (29), koji nema plemićki ili kraljevski status, već je "običan pučanin". Par se upoznao 2012. godine tijekom studija na Internacionalnom Kršćanskom Sveučilištu u Tokiju.

Kei Komuro, the boyfriend of Japanese Princess Mako, arrives at Narita airport in Narita

Trebali su se vjenčati 2018., no vjenčanje je odgođeno, prenosi BBC. Jedan od razloga zašto je vjenčanje bilo odgođeno bila je enormna količina medijske pozornosti nakon njihovih zaruka. Rečeno je da je princeza Mako, koja je kao i ostatak njene obitelji vrlo privatna, doživjela mentalni slom izazvan stresom.

Nakon četiri godine, najavljeno je kako će se sretan par vjenčati ovaj mjesec, 26. listopada. Japanski zakon nalaže da se žene carske obitelji odreknu svoje titule i statusa u trenutku kad se vjenčaju za pučanina.

Tradicionalno je da se članovima obitelji pri odlasku isplati otprilike 1.3 milijuna dolara, ali će se princeza Mako odreći i toga. Nagađa se kako neće slijediti striktne rituale vezane uz carska vjenčanja, a ako to učini bit će prva u carskoj obitelji koja će to učiniti.

Smatra se kako će se par nakon vjenčanja preseliti u SAD, gdje Komura radi kao odvjetnik. Zbog toga što se planiraju odseliti iz Japana, kao i netradicionalnog postupanja princeze Mako, japanska javnost zove ih "japanski Meghan i Harry".

Princess Mako of Akishino visit to Edinburgh University

POGLEDAJTE POLIGRAF S MOMČILOM OTAŠEVIĆEM:

Najčitaniji članci