Obavijesti

Show

Komentari 6

Princu Andrewu ostalo je tjedan dana da odgovori na optužbe u vezi maloljetničke prostitucije

Princu Andrewu ostalo je tjedan dana da odgovori na optužbe u vezi maloljetničke prostitucije
9

Andrew, prema pisanju stranih medija, negira sve optužbe govoreći da nikada nije ni upoznao djevojku. Sud je negaciju shvatio kao potvrdu da je osumnjičenik svjestan razvoja situacije

VIDEO

Početkom kolovoza pokrenut je jedan od najvećih skandala u povijesti britanske kraljevske obitelji nakon što je Virginia Roberts Giuffre (38) podignula optužnicu u New Yorku protiv sina kraljice Elizabete (95), princa Andrewa (61). 

Prema najnovijim informacijama, princu bi sljedeći petak mogao biti 'posljednji rok' da odgovori sudu na podignute optužbe za seksualno zlostavljanje maloljetnice, piše Mirror

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

01:36

Dokument sa svim detaljima navodno je predan kraljevskim službenicima u dvorcu Windsor dva tjedna nakon što je istražitelju rečeno da se ne može osobno sastati s princem. 

Andrew, prema pisanju stranih medija, negira sve optužbe govoreći da nikada nije ni upoznao djevojku. Sud je negaciju shvatio kao potvrdu da je osumnjičenik svjestan razvoja situacije. 

FILE PHOTO: Britain

Naime, Virginija je krajem kolovoza pokrenula sudski postupak protiv vojvode od Yorka. Optužila ga je da ju je zlostavljao u kući Jeffreya Epsteina na Wall Streetu na Manhattanu, kući Ghislaine Maxwell u Londonu i na drugim mjestima, dok je imala manje od 18 godina. Princu je, kako tvrdi, 'prodana' od strane 'prijatelja pedofila' Epsteina i njegove 'prijateljice' Maxwell 2001. godine. 

- Rekli su mi da ga moram usrećiti isto kao i Jeffreyja. Nisam mogla reći ne jer je Epstein to očekivao od mene. Princ Andrew je bio užasan dok smo plesali i cijelo vrijeme se znojio. Njegov znoj je kapao po meni - rekla je Virgina u intervju za BBC 2019.

Seksali su se nekoliko puta, a jednom prilikom su, kako navodi, i orgijali.

- On zna što se dogodilo, a znam i ja. Samo jedno od nas govori istinu, znam da sam to ja - rekla je Virginia koja traži od Britanaca da budu uz nju i pomognu joj u borbi. 

- Nije ovo priča o seksu. Ovo je priča o trgovanju ljudima. Ovo je priča o zlostavljanju - naglasila je svojedobno Virginia. 

Prema Haškoj konvenciji, Virginijin tim odvjetnika trebao bi 'osobno uručiti' papire princu Andrewu. No, s obzirom da je optužnica podignuta u SAD-u, papiri su mu uručeni prema britanskim zakonima. 

Ukoliko se bude smatralo da je to učinjeno, Andrewu će rok za odgovor biti 17. rujna. 

Kada princ odgovori na optužbe, odnosno kada se slučaj 'nastavi', sud će imati pravo otkriti dokaze koje imaju protiv njega. U to su uključeni zapisnici poziva, emailovi, dnevnici i pisma. Princ će moći biti pozvan da preda dokaze no, neće morati osobno pojaviti. 

Epsteinova žrtva optužila princa Andrewa: 'Rekli su mi da ga moram usrećiti kao Jeffreyja'
Epsteinova žrtva optužila princa Andrewa: 'Rekli su mi da ga moram usrećiti kao Jeffreyja'

Agent koji će u ovom postupku biti na Virginijinoj strani trebao je dati službenu izjavu 26. kolovoza. To se ipak nije dogodilo jer tajnica princa Andrewa nije mogla biti locirana, a zbog toga ni kontaktirana, piše u dokumentima koji su podneseni u južnom okrugu u New Yorku. 

Londonski korporativni istražitelj Cesar Sepulveda rekao je da je morao pričekati neko vrijeme nakon što je ostavio svoju posjetnicu zaštitarima kraljevske obitelji. Kako tvrdi, nitko od dežurnih policajaca nije mogao dobiti nadređene. 

remembrance Sunday

Sepulveda smatra kako su bili pripremljeni na to da ne smiju dozvoliti da itko na imanju uručuje papire te su ga odbili primiti. Istražitelj je kontaktirao i odvjetnika princa Andrewa, ali on mu nije nikada odgovorio. Kada se vratio idući dan u dvorac, šef kraljevskih zaštitara nije mu dopustio da se osobno nađe s princom, ostali zaštitari tvrdili su da ne znaju gdje se nalazi. 

Vojvoda od Yorka bio je miljenik žena diljem svijeta, a uhvaćen je u maloljetničkoj prostituciji...
Vojvoda od Yorka bio je miljenik žena diljem svijeta, a uhvaćen je u maloljetničkoj prostituciji...

Podsjetimo, Andrew je 2019. godine u intervju za BBC odbacio bilo kakve navode da je imao seksualni kontakt s žrtvom, iako su u javnosti izašle fotografije njih dvoje. Javnost ga je optužila za nedovoljno iskazivanje suosjećanja s Epsteinovim žrtvama i za slabo kajanje zbog prijateljstva s osuđenim seksualnim predatorom. Vojvoda od Yorka je nakon toga odstupio od kraljevskih dužnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...