Obavijesti

Show

Komentari 3

Vojvoda od Yorka bio je miljenik žena diljem svijeta, a uhvaćen je u maloljetničkoj prostituciji...

Vojvoda od Yorka bio je miljenik žena diljem svijeta, a uhvaćen je u maloljetničkoj prostituciji...

Virgina Giuffre tvrdi da ju je Andrew zlostavljao u Epsteinovoj vili u New Yorku i na Little St. Jamesu, Epsteinovom privatnom otoku na Djevičanskim otocima

VIDEO

Nakon što je Virginia Giuffre (38) pokrenula jedan od najvećih skandala u novijoj povijesti britanske kraljevske obitelji, podnijevši pred njujorškim sudom tužbu  protiv princa Andrewa (61) u kojoj navodi da ju je američki financijer Jeffrey Epstein "posuđivao" princu za seksualne odnose, odlučili smo istražiti tko je zapravo zloglasni vojvoda od Yorka, zbog čijeg su se lika producenti serije 'Kruna' našli u neobranu grožđu jer ga baš nitko od glumaca ne želio utjeloviti. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:36

Andrew Albert Christian Edward treće je dijete britanske kraljice Elizabete II. (95)  i pokojnog princa Phillipa. Do rođenja princa Williama (39), bio je drugi u redu za nasljedstvo britanske krune.

Glumci vole utjeloviti negativce jer im te uloge donose nagrade, ali princa ne želi igrati baš nitko
Glumci vole utjeloviti negativce jer im te uloge donose nagrade, ali princa ne želi igrati baš nitko

Nakon završene osnovne škole, pohađao je školu Gordonstoun u Škotskoj, a kratko vrijeme proveo je i kao  učenik na razmjeni u Ontariju u Kanadi. Po završetku srednje škole pohađao je Britanski pomorski koledž, školujući se za mornaričkog časnika.  1981. godine postaje pilot zrakoplova i helikoptera.

1982. sudjelovao je u Falklandskom ratu između Velike Britanije i Argentine. Nakon rata nastavio je vojnu službu na minolovcima, a pred kraj vojne karijere, radio je u Londonu za ministarstvo obrane i Kraljevsku ratnu mornaricu. Umirovljen je iz vojne službe 2001. godine, no vojska ostaje u fokusu njegova interesa, pa je 2015. godine dobio titulu viceadmirala.

Roosewelt Pinheiro/ABr

Nakon što se 1981. godine njegov stariji brat Charles (72) oženio lady Dianom Spencer, princ Andrew postao je najpoželjniji neženja svijeta. Zbog izgleda, statusa i bogatstva milijuni žena maštali su o tome da će postati njegove princeze, a on se 1986. odlučio skrasiti sa Dianinom prijateljicom, Sarah Ferguson (61). Istovremeno je imenovan vojvodom od Yorka, što je tradicionalna titula drugorođenog sina britanskog monarha. Sa Sarah Ferguson ima dvije kćeri, princezu Beatrice (33) i princezu Eugenie (31).

Inače, Sarah i Andrew poznavali su se od rođenja jer je njezina obitelj bila bliska s kraljevskom, a zaljubili su se nakon što je on izgradio vojnu karijeru, a ona karijeru u PR-u i izdavaštvu. Sve je navodno počelo kad ih je pokojna princeza Diana posjela jedno pored drugoga na  svom vjenčanju. Sarah je bila bliska s Dianom, ali i s kraljicom Elizabetom II, koja ju je u početku voljela puno više nego princezu od Walesa.

No zbog Andrewovih obaveza u vojsci, Fergie je bila sve usamljenija. Pronašla je utjehu u Steveu Wyattu, s kojim je provela odmor u Maroku. Dvije godine kasnije, fotografije na bazenu objavljene su u Paris Matchu, a njih dvoje tad su već objavili svoj razvod.

Za razliku od Diane i Charlesa, ovo dvoje bivših supružnika ostalo je u prijateljskim odnosima. Zbog Beatrice i Eugenie  kraljica je dopustila Fergie da provede ljeto s cijelom obitelji u Škotskoj.

No kad su tabloidi 1992. godine objavili fotografije Fergie i američkog financijskog menadžera Johna Bryana, na kojima on njoj ljubi stopala, kraljica ju je poslala u London.

I princ je nakon razvoda uživao u društvu lijepih žena. Jedna od njih bila je i Hrvatica Monika Jakišić, zbog koje je izbio skandal u koji se morala izravno uključiti i Buckinghamska palača.

Naime, 2014. godine britanski tabloidi pisali su o vezi princa Andrewa i dvadeset godina mlađe Monike, koju su nazivali 'hrvatskom senzacijom'. Par je nekoliko puta viđen u restoranu, a jednom prilikom fotografi su ih ulovili kako se ljube.

Pravi skandal je izbio kada je Monika na Twitteru objavila fotografiju računa iz restorana i prsten o kojem se počelo špekulirati da je zaručnički. Palača je morala opovrgnuti zaruke, naglasivši da su Monika i Andrew samo dugogodišnji prijatelji.

Unatoč tome, Andrew i Fergie ostali su bliski. Toliko bliski, da se 2008. godine Sarah Ferguson preselila u Royal Lodge, službenu rezidenciju princa Andrewa, u kojoj su živjeli sa svojim kćerima.

FILE PHOTO: Britain

- Mi smo najsretniji razvedeni par na svijetu -  rekla je svojedobno Fergie. 

No optužbe za silovanje maloljetnice prije dvadeset godina sasvim sigurno nisu pridonijele Fergienoj sreći. 

U tužbi koja je na noge podigla čitavu britansku, ali i svjetsku javnost, Giuffre navodi da ju je Andrew seksualno zlostavljao u kući Ghislaine Maxwell u Londonu.

- Epstein, Maxwell i princ Andrew prisilili su tužiteljicu, dijete, na spolni odnos s princom Andrewom protiv njezine volje - navodi se u tužbi, a u sudskim spisima nalazi se fotografija na kojoj su navodno Andrew i Giuffre u domu Ghislaine Maxwell u Londonu prije seksualnog zlostavljanja. Maxwell se navodno sprijateljila s djevojkama odlascima u shopping i kina, a kasnije ih je nagovorila da Epsteinu priređuju intimne masaže tijekom kojih bi se upuštali u seksualne odnose.

Epsteinova žrtva optužila princa Andrewa: 'Rekli su mi da ga moram usrećiti kao Jeffreyja'
Epsteinova žrtva optužila princa Andrewa: 'Rekli su mi da ga moram usrećiti kao Jeffreyja'

U travnju se na sudu izjasnila da nije kriva. 

Giuffre također tvrdi da ju je Andrew zlostavljao u Epsteinovoj vili u New Yorku i na Little St. Jamesu, Epsteinovom privatnom otoku na Djevičanskim otocima.

Inače, pokojni Epstein bio je američki financijer koji se sprijateljio s mnogim slavnim osobama, uključujući bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona (74) i .Billa Gatesa (65).

FILE PHOTO: Royal Ascot

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane