Obavijesti

Show

Komentari 290

Privatna pjesma nije uspjela, a da malo razmislite o natječaju?

Privatna pjesma nije uspjela, a da malo razmislite o natječaju?
3

Mediji su stvarali euforiju, tražilo se da svi stanu iza hrvatske predstavnice. I mnogi su noćas navijali za Ninu Kraljić. No, kao i u svemu, problem nastaje kad saznate rezultat.

VIDEO

Narod se u nedjeljno jutro budi s gorčinom u ustima, jer je do ranog jutra čekao kako će proći još jedna povijesna bitka na europskoj pozornici. A, Nina Kraljić, pjevačica koja je, kako sama kaže, kupila pjesmu, nije uspjela. Ili su mnogi previše očekivali.

Naime, Natjecanje za pjesmu Eurovizije jedan je od onih skupih filmova ili pozornica koje gledaju milijuni, pa je Hrvatsko društvo skladatelja, s velkim brojem članova od kojih su neki i osvajali spomenuto natjecanje ili se pak dobro plasirali, upozoravalo da Hrvatsku moraju predstavljati pjesma i autor izabrani na nekoj vrsti audicije ili natječaja. Kako god ta riječ mnogim nezaposlenima u Hrvatskoj smiješno zvučala. A toga nije bilo.

Dakle, nije bilo prilike da napišeš pjesmu, izabereš izvođača i prijaviš se s jednakim šansama. Pa, neka Hrvatsku ode predstavljati najbolja pjesma. Dobro, takva su ove godine bila pravila, čak je i v.d. ravnatelja Hrvatske televizije, Siniša Kovačić, došavši na gotovo, jasno rekao da se to više neće događati. Skladatelji su, kao i dio javnosti koji ih podržava, zašutjeli.

Mediji su stvarali euforiju, tražilo se da svi stanu iza hrvatske predstavnice. I mnogi su noćas navijali za Ninu Kraljić. No, kao i u svemu, problem nastaje kad saznate rezultat. Imate dva izbora jutros. Ili kritizirati Ninu Kraljić i ekipu koja ju je poslala na Euroviziju, ili pak dovoditi u pitanje natjecanje u cjelini, govoriti o političkoj dimenziji, glasovanju, dogovorima i ostalom.

Za što god se danas odlučili, bilo bi jako dobro da hrvatski, pa i svjetski autori koji to žele, mogu imati priliku da napišu pjesmu i prijave ju u konkurenciju. Ovako, ispada da jedno hrvatsko, ili čije već poduzeće, nije uspjelo u Europi, a razočaranih je daleko više od onih koji su u projektu uopće mogli  sudjelovati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 290
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.