Obavijesti

Show

Komentari 58

Pročitajte Šerbedžijino pismo svom neprežaljenom prijatelju

Pročitajte Šerbedžijino pismo svom neprežaljenom prijatelju
2

Arsena je upoznao kad je Rade imao 16 godina. Glazbenik je napisao tekst i glazbu za legendarnu ‘Ne daj se, Ines’, koja je Šerbedžiji otvorila vrata glazbe

VIDEO

Bez Arsena ništa više neće biti isto. Ništa što je bilo. Bio je najveća planina koja je izrasla u našim životima. Bio je pogled na svijet. Ukus novog vremena, napisao je drhtavom rukom Rade Šerbedžija (69).

“Iz rukava njegova mornarskog kaputa izašli su svi talenti rock’n’rolla, šansona i poezije. Od Bregovića i Štulića do Rundeka, Loše i Vlade Divljana. Za mene osobno, otišao je prijatelj… Kojeg sam toliko volio…“, oprostio se Rade od prijatelja. Njihov prvi susret, kako ga je Šerbedžija opisao u svojoj knjizi 'Do posljednjeg daha', bio je u Gospiću dok je Rade pohađao 3. razred gimnazije. Arsenu se već tada divio kao velikom kantautoru.

- Znao sam da tamo služi vojsku, a čuo sam i da pjeva na terasi doma JNA. Kad sam ušao na terasu, ugledao sam ga za stolom blizu ljetne pozornice. Bio je okružen mladim djevojkama. Pogledao me je i mahnuo mi rukom kako bih mu prišao te me pozvao za stol. Pitao me otkud sam, što radim u Gospiću, volim li Jacquesa Brela i koji mi je naš pjesnik najdraži. Rekao sam da sam iz Vinkovaca, da sam u Gospić stigao tetki u posjet i da bih popio konjak. Nasmijao mi se zbog izbora pića i rekao mi da je oduvijek mislio da Slavonci više vole rakiju nego ova kemijska pića, smiješana od alkohola i pokvarenih jaja - prisjetio se Rade. 

Nastavili su druženja u gospićkom kinu gdje je Dedić bio biljeter, a sa Šerbedžijinim upisom na Akademiju njihova druženja su se nastavila u Zagrebu. Uslijedila je 'Ines', ta je pjesma kumovala mnogim brakovima, a Arsenova i Radina suradnja prerasla je u prijateljstvo.

- On me je uveo u ovaj posao, naučio me je kako da pjevam i mislim - govorio je glumac o kantautoru. Šerbedžija se rado prisjeća njihova susreta na Dubrovačkim ljetnim igrama, kad je prvi put kao student glume zaigrao na Lovrijencu. 

Rade je s aerodroma krenuo na generalnu probu predstave u kojoj je dobio manju ulogu. Iza kulisa je ponavljao tekst i čekao znak kad treba izaći na pozornicu. Kako mu je svjetlo na pozornici tuklo u oči, Rade je istrčao na scenu, izgovorio tekst i udario glavom o stup. Zamalo se onesvijestio, a na čelu je zadobio modricu. Dok su mu svi priskočili upomoć, začuo se pljesak iz publike. U trećem redu na tribini sjedio je Dedić, koji mu je prvi čestitao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti