Obavijesti

Show

Komentari 0

Producent Jay-Z-ja, 50 Centa i Snoop Dogga snimao u Zagrebu

Producent Jay-Z-ja, 50 Centa i Snoop Dogga snimao u Zagrebu
3

Etabliranim američkim glazbenicima i mladoj pjevačici svidio se Zagreb te tvrde da će se uskoro vratiti. Pandemija korona virusa nije im dozvolila odlazak na snimanje u SAD, no snašli su se u zagrebačkom studiju

VIDEO

Često naši glazbenici kako bi dobili najbolji mogući rezultat snimaju vani, šalju pjesme inozemnim, renomiranim producentima na Zapad, no ponekad se spletom okolnosti priča i okrene. Upravo se to dogodilo poznatom i uspješnom producentskom dvojcu Tybu Productions. Alfa i omega projekta, Ty Fyffe, slavni je glazbeni producent iz njujorškog Queensa, koji je surađivao s imenima kao što su Jay-Z, Snoop Dogg, Nas, 50 Cent, Busta Rhymes... S kremom američkog rapa. Što ga je dovelo kod nas?

- Iskreno, do suradnje je došlo vrlo spontano. S obzirom na to da je u jeku pandemija korona virusa i da nisu mogli otputovati iz Europe u SAD, njihov tim je odabrao Zagreb kao mjesto realizacije novog međunarodnog projekta na kojem rade. Primili smo telefonski upit iz New Yorka, nakon čega je uslijedilo nekoliko dana dogovora. Stigli su u Zagreb i bacili smo se na posao. Stvorili smo jedan mali dio glazbene povijesti, usudio bih se reći - govori nam Tomo Bačurin Lima.

U njegovu su studiju multi-platinum glazbeni producent Ty Fyffe i njegova ekipa snimali gitare i vokale za njemačku pjevačicu LIAN.

- Za nju će se tek čuti, odlična je. Snimanje je potrajalo nepunih tjedan dana. Već nakon prvog dana suradnje bilo nam je jasno da radimo na velikom projektu. Tim je odličan, a glazba koju smo radili je zaista sjajna. Ty nam je u pauzi rekao da nije dvojio kad je čuo za naš Longplay studio i vidio opremu kojom raspolažemo. Rekao je ‘ovi dečki se ne šale’ - kaže Bačurin.

Etabliranim producentima, Fyffeu i Larryju Caveu te mladoj pjevačici svidio se Zagreb.

- Oduševljeni su našom hranom i našim domaćim pićima, štoviše, čak su nas zamolili da im i spakiramo ponešto za doma. Nismo ih stigli odvesti do naše obale pa smo morali obećati da ćemo to prvo napraviti kad se za koji mjesec vrate - pojašnjava.

Naljutio Engleze: Snoop Dogg je ponovno navijao za Hrvatsku
Naljutio Engleze: Snoop Dogg je ponovno navijao za Hrvatsku

U Longplay studiju kod Bačurina i Darija Mihića, smještenom u novozagrebačkom naselju Hrašće, snimala su brojna domaća imena, poput Vuce, Dražena Zečića, Nine Kraljić, a sad i daleki gosti s vrha glazbenih ljestvica.

- Ova suradnja je svakako specifična na svoj način, no nisu ovakve stvari više ni toliko neuobičajene u glazbenom svijetu. Živimo u vremenu kada je apsolutno svaka suradnja moguća, zahvaljujući internetu i svim mogućnostima koje danas postoje. Mi i inače radimo s ljudima iz Amerike, Engleske, cijele Europe... Upravo smo završili produkciju i mix za novi hrvatski pop duo u suradnji s jednim reperom iz Brooklyna - zaključuje Bačurin i najavljuje nove ambiciozne projekte.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.