Obavijesti

Show

Komentari 103

Profesorica kemije u Milijunašu odustala na pitanju iz kemije! Znate li koji je točan odgovor?

Profesorica kemije u Milijunašu odustala na pitanju iz kemije! Znate li koji je točan odgovor?
3

Zadranka Ivana Peroš Žokalj kandidatkinja je iz prošlotjedne emisije, a igru je završila sa osvojenih 16.000 kuna. Pravnik Tomo Šoletić iz Dubrovnika sljedeću emisiju otvara s pitanjem za 64.000 kuna

VIDEO

Dvoje natjecatelja gledali smo u ovotjednom izdanju popularnog HRT-ovog game-showa "Tko želi biti milijunaš?" - Zadranku Ivanu Peroš Žokalj koja je prošloga četvrtka osvojila 1000 kuna bez potrošena džokera te potom i Tomu Šoletića iz Dubrovnika. Ivana nije uspjela prijeći drugi prag, što je pošlo za rukom Tomi koji idućega tjedna svoj pohod u kvizu nastavlja pitanjem za 64.000 kuna te s dva raspoloživa džokera.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

Ivana Peroš Žokalj, profesorica biologije i kemije, na 6. pitanju za 2000 kuna, kojim je otvorila večerašnju emisiju, zatrebala je pomoć znalaca. Upitala ih je je li Fidel Ramos, Ahmed Sékou Touré, Fidel Castro ili Ahmed Sukarno 26. rujna 1960. održao 269-minutni govor u Općoj skupštini UN-a. Poslušavši Brunu Roberta koji je rekao da je spomenuti govor održao Fidel Castro, bez pomoći je zatim stigla do pitanja za 16.000 kuna.

Na njemu je pak upotrijebila džokera "zovi". Nije znala čiji su ljubavnici bili Šofer, Trokrilni i Intelektualac, odnosno tko je ljubavnu sreću pronašao s Misterom Frndićem. Ponuda odgovora sadržavala je imena Štefice Cvek, Melite Žganjer, Sonje Sterle te Irene Grobnik. Džoker je znao kako je riječ o Štefici Cvek, a natjecateljica je potom otvorila pitanje za prelazak drugoga praga.

Koji je kemijski element nazvan po gradu koji je dobio ime po filozofu, glasilo je pitanje na kojemu je iskoristila i džoker "pola-pola". Njegovom su upotrebom u suženu izboru ostali gadolinij i berkelij, a ispali livermorij i oganeson. Iako je nekoliko puta spomenula sveučilište u gradu Berkeleyju, odlučila je odustati.

Tomislav u 'Milijunašu' ispao na pitanju o poznatoj domaćoj rock pjesmi: Znate li vi odgovor?
Tomislav u 'Milijunašu' ispao na pitanju o poznatoj domaćoj rock pjesmi: Znate li vi odgovor?

Berkeley, grad u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, naposljetku je bio točan odgovor, a ime je dobio po filozofu Georgeu Berkeleyju poznatu po promoviranju subjektivnog idealizma. Nakon što je Ivana kviz napustila s osvojenih 16.000 kuna, u vrući je stolac sjeo večerašnji "vlasnik" najbržega prsta, Tomo Šoletić iz Dubrovnika.

Diplomirani pravnik do pitanja za 32.000 kuna stigao je bez iskorištena džokera te je upravo na njemu uzeo onoga "pola-pola". Tražila se zemlja u kojoj su sredinom 1980-ih političari, novinari i povjesničari umjetnosti vodili raspravu nazvanu "bitka oko piramide". Je li se ona vodila u Francuskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji ili Njemačkoj? Pošto su džokerom bili izbačeni ponuđeni odgovori u Španjolskoj i Njemačkoj, nije previše dvojio odgovorivši kako se rasprava nazvana "bitka oko piramide" vodila u Francuskoj. Tomu ćemo gledati i sljedećega četvrtka kada otvara pitanje za 64.000 kuna.

Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu