Obavijesti

Show

Komentari 2

'Propali kongres': Tribusonov manijak prijeti gradu Zagrebu

'Propali kongres': Tribusonov manijak prijeti gradu Zagrebu
9

STRAH NA GRADSKIM ULICAMA Tata hrvatskih kriminalističkih romana, Goran Tribuson, govori o detaljima svoje najnovije knjige ‘Propali kongres’

VIDEO

Mnogi misle da inspiraciju crpim iz crne kronike, ali u romanima želim dočarati više od običnih ubojstava koja pune novine, rekao je Goran Tribuson (66).

Jedan od najcjenjenijih domaćih književnika u zagrebačkom klubu predstavio je novi krimić “Propali kongres” iz biblioteke Balkan Noir. Radnja prati dva inspektora u lovu na opasnog serijskog ubojicu koji Zagrepčanima prijeti trovanjem cijanidom. Na predstavljanju knjige pojavio se i akademik Pavao Pavličić (68), veliki poznavatelj žanra.

- Goran i ja nismo si konkurencija iako oboje pišemo krimiće. Čak smo se nalazili i zajedno smišljali zagonetke za naše romane. Planirali smo jednoga dana otvoriti tečaj za pisanje krimića. Tko zna, možda nam se želja i ostvari - kaže Pavličić, autor romana “Crveno Pile”. Promociju nije propustio ni Tribusonov prijatelj, glumac Goran Grgić (49).

- Obožavam trilere, a Goranov rad dugo pratim. Radio sam dosta serija prema njegovim tekstovima. Njegovi omiljeni romani su mi ‘Polagana predaja’ i ‘Povijest pornografije’ - rekao je Grgić. Tribusonu su na knjizi čestitali književnici Hrvoje Šalković (41), Julijana Matanović (55) i Merita Arslani (40) te Zoran Ćutura (52), bivši košarkaški reprezentativac.

- Cilj biblioteke Balkan Noir, koju je 24sata odlučio pokrenuti s vodećim hrvatskim izdavačima, je popularizirati kriminalistički žanr u zemlji i regiji - kaže Goran Gavranović, urednik 24sata i pokretač spomenute biblioteke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...