Obavijesti

Show

Komentari 12

Proslavila se u 'Briljantinu', dobila četiri Grammyja, a s rakom se borila tri desetljeća

Proslavila se u 'Briljantinu', dobila četiri Grammyja, a s rakom se borila tri desetljeća
9

Slavna glumica i pjevačica u ponedjeljak je zauvijek izgubila borbu s rakom. Preminula je na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena obitelji i prijateljima

VIDEO

U ponedjeljak je u 74. godini nakon dugogodišnje borbe s karcinomom dojke preminula australska kantautorica, glumica i pjevačica Olivia Newton-John.

Olivia je rođena u Cambridgeu u Engleskoj, a odrasla je u Melbourneu u Australiji. Pjevačku karijeru započela je u tinejdžerskim godinama, a sredinom 60-ih je otišla u Englesku i počela nastupati u klubovima i na televiziji.

Newton-John je 1973. postigla veliki uspjeh u Sjedinjenim Državama svojim trećim solo albumom, 'Let Me Be There' i naslovnom pjesmom koja je osvojila nagradu Grammy za najbolju country žensku vokalnu izvedbu. Uslijedilo je još nagrada i uspješnih albuma. Postigla je hitove na country i pop ljestvicama s pjesmama 'Have You Never Been Mellow' i 'I Honestly Love You', koje su 1974. godine osvojile Grammyja za ploču godine.

Archival Hollywood

Po izlasku filmske adaptacije uspješnog brodvejskog mjuzikla 'Briljantin'  ('Grease') 1978. godine Newton-John je postala međunarodna zvijezda. Smješten u pedesete godine prošlog stoljeća, film je pratio ljubav dvoje tinejdžera iz dva različita društvena kruga. Newton-John je glumila navijačicu Sandy, dok je John Travolta bio u ulozi Dannyja, grubog, ali nježnog buntovnika. 

Nažalost, Newton-John nije uspjela ponoviti raniji uspjeh svojim sljedećim filmom, 'Xanadu' iz 1980., no ubrzo je ponovno osvojila top ljestvice s pjesmom 'Magic'. Promijenila je svoj imidž i predstavila se u seksi, sportskom izdanju za svoj sljedeći album, 'Physical' 1981., koji je uključivao hit 'Let's Get Physical'.

Sredinom 1980-ih je nastavila snimati albume, no uskoro je Olivijina glazbena karijera utihnula. Usredotočila se na druge aspekte svog života, uključujući pokretanje lanca trgovina odjećom pod nazivom 'Koala Blue' i zasnivanje obitelji.

Newton-John se udala za svog kolegu iz 'Xanadua', Matta Lattanzija 1984., a dvije godine kasnije dobili s kćer Chloe Rose.

Olivijin život dramatično se preokrenuo 1992. godine kada joj je dijagnosticiran rak dojke. Borila se s bolešću kemoterapijom i djelomičnom mastektomijom, te je 1994. snimila album 'Gaia'.

Schmiere, Grease

U filmu 'Jači nego prije' iz 2005. godine uhvatila se u koštac s temom raka. Donirala je dio prihoda za istraživanja o raku, a snimila je i pjesme kojima je željela dati nadu i hrabrost oboljelima od raka i njihovim obiteljima. Uključuje pjesmu 'Can I Trust Your Arms', koju je napisala zajedno sa svojom kćeri Chloe.

Iste godine Olivia je pretrpjela još jednu tragediju. Njezin dečko s kojim je bila devet godina, Patrick McDermott, nestao je nakon ribolova na ​​obali Kalifornije i nikada nije pronađen. 

G'Day USA Black Tie Gala

Sljedeće godine, Newton-John je album 'Grace and Gratitude' prodavala u drogerijama uz svoje wellness proizvode za žene. Provela je veći dio jeseni 2006. na turneji kako bi promovirala svoj novi album.

Olivia je nastavila svoj aktivizam, vodeći šetnju duž Kineskog zida s drugim osobama koje su preživjele rak kako bi prikupile sredstva za izgradnju 'Olivia Newton-John Cancer i Wellness centra' u Melbourneu. Izdala je i album 'A Celebration in Song' (2008.) u sklopu dobrotvorne šetnje.

Iste godine se udala za američkog poduzetnika Johna Easterlinga. Par se upoznao preko prijatelja više od 15 godina prije vjenčanja, ali su u ljubavnu vezu ušli tek 2007., piše časopis People.

Newton-John se ponovno udružila s Travoltom na albumu 'This Christmas' (2012.), koji je uključivao tradicionalne božićne. Sljedeće godine umjetnici je ponovno dijagnosticiran rak, iako to tada nije javno otkrila.

1st Las Vegas Fame Awards

U svibnju 2017. Newton-John je odgodila sjevernoameričku turneju nakon što je saznala da se rak vratio i proširio na donji dio leđa. Podvrgnula se zračenju u kombinaciji s prirodnim lijekovima  i sačuvala optimizam.

 - Neću biti jedna od onih statistika. Bit ću dobro. Vjerojatno ću se s tim nositi u životu kao trajnom stvari.Mislim da možete živjeti s rakom kao što možete živjeti s drugim stvarima - ako se brinete o sebi - rekla je za Today.

G'Day USA 2011 Black Tie Gala - Arrivals - California

Uz svoje zalaganje za zdravlje dojke i svijest o raku, Newton-John je aktivno podržavala razne ekološke inicijative i dobrotvorne organizacije.

Umrla je Olivia Newton-John
Umrla je Olivia Newton-John

U rujnu 2018. Newton-John je otkrila da se po treći put bori s rakom. Pjevačica je za australski Channel Seven rekla da ima tumor u dnu kralježnice i da je podvrgnuta zračenju, te da se zdravo hrani i uzima ulje kanabisa za ublažavanje bolova.

Olivia Newton John In Concert - London

- Vjerujem da ću to pobijediti. To mi je cilj - izjavila je tada.

Međutim, u  ponedjeljak je zauvijek izgubila borbu s rakom te je preminula na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena obitelji i prijateljima.

Nevada Ballet Theatre honours Olivia Newton-John - Las Vegas
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden