Obavijesti

Show

Komentari 5

Proslavio se u Večernjoj školi kao Blaž, a sad piše vodiče: Uz njih se najbolje jede i pije...

Proslavio se u Večernjoj školi kao Blaž, a sad piše vodiče: Uz njih se najbolje jede i pije...
7

Mjesecima je radio na vodičima, obilazio je restorane i vinarije, prošao cijelu Hrvatsku kako bi iz svih regije preporučio ono najbolje. Prošao je Kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju, Istru i Kvarner

VIDEO

Znamo ga iz školske klupe, Blaž je legendarni lik iz “Večernje škole”. Znanje se uvijek isplati, treba učiti što više, a dokaz je i Damir Folnegović. Jedan od učenika Željka Pervana bavi se pisanjem.

Kako je u razredu slovio za nevaljalca koji možda prečesto gleda čaši u dno, u toj je niši “pronašao sebe”. No za razliku od popularne TV emisije, Blaž je u ovom puno ozbiljniji, napisao je tri vodiča za vinarije i restorane po Hrvatskoj.

- A čuj, ušel sam u to, to je dobra stvar. Prošel sam sve regije u Hrvatskoj, restorane i vinarije. Preveli smo to na tri jezika, ova zadnja knjiga, ‘Vrh (vina i restorani Hrvatske)’ prevedena je i na engleski i francuski - priča nam Blaž.

Mjesecima je radio na vodičima, obilazio je restorane i vinarije, prošao cijelu Hrvatsku kako bi iz svih regije preporučio ono najbolje.

- I u uvodu knjige kažem da je to sve za ljubitelje dobre hrane i vrhunskih vina. Je, ozbiljan je to posel. Moraš otići do njih, provjeriti kak’ je sve to - kaže Blaž.

U vodiču je prošao Kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju, Istru i Kvarner.

Proslavio se u “Večernjoj školi”. I danas ga ljudi prepoznaju. Prije tjedan dana bio je s kolegama “iz razreda” na moru. S kompanjonima iz “Večernje škole”, Denisom (Mladen Horvat) i Antimonom (Ahmed El Rahim), otisnuo se na “ferije”. U povratku kući kasnili su nekoliko dana jer baš ih je “jedan frend pozval ne gemišt”.

- Mi se često družimo, dobri smo si i dalje. A ni sad nemamo mira, pogotovo kad smo svi zajedno. Kad nas ‘skuže’, svi bi htjeli fotografiju, pitaju nas kak’ je bilo u školi - prepričava Blaž.

No od “Večernje škole”, koja ih je obilježila, nema ništa, odnosno u planu nema novih nastavaka. A na cesti ih kao omiljene likove prepoznaju i dalje.

- Joj, pa kak ne. Furt se moramo slikati, podružiti s ljudima, malo popričati. Ali dobro, nije nam teško. I svi vele da smo u toj školi mi zaslužili bolje ocjene, trebalo je bit’ i petica - kaže Blaž.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje