Obavijesti

Show

Piknik na Tomislavcu oduševio stotine školaraca i roditelja

Piknik na Tomislavcu oduševio stotine školaraca i roditelja
39

Djeca su crtala, slagala lego kocke, pjevala, učila o važnosti zdravih zubića, sportskim aktivnostima, a naučila su i kako napraviti zdrave i kreativne sendviče te koja je važnost vode za organizam

VIDEO

Na pikniku za školarce na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu prošle subote djeca i njihovi roditelji su imala priliku uživati u velikom broju aktivnosti i napraviti savršen predah od pisanja zadaća, ponavaljanja gradiva i jurenja na razne aktivnosti.

Poznati chef Branko Ognjenović iz kulinarskog studija Majstor kuhar i Marko Lučić iz Pik Vrbovca pripremali su idealan dnevni menu za školarce.

Sve potrebno za gastro show osigurao je Konzum a kao glavne namirnice koristili su se Piko, Margo i ABC sir koje u raznim kombinacijama sa svježim povrćem osiguravaju hranjiv doručak bogat bjelančevinama, poželjnim masnoćama i vitaminima bez umjetnih dodataka. Djeca su se i sama okušala u izradi sendviča uz pomoć Pikoreza praktične rezalice Piko salame a najkreativniji po izboru Branka Ognjenovića nagrađeni su prigodnim darovima. Na kraju showa veseli školarci rado su pokazali stečeno znanje u gastro-kvizu u kojem je osim o hrani bilo pitanja i o važnosti dovoljnog unosa tekućine u organizam. A o tome valja osobito voditi računa kod povećanih fizičkih aktivnosti kakvima je piknik obilovao zahvaljujući nastupima poznatih plesnih skupina Atomic Dance Factory, Step by step i Lana te sportskom sadržaju koji je priredila Sportska akademija Mali sportaši. Za hidrataciju uz sportske i zabavne aktivnosti pobrinula se Jana, koja je piknik učinila još veselijim svojom zabavno-edukativnom igrom „Čovječe napij se“ nakon koje su se posjetitelji i natjecatelji osvježili uz Janu Frozen, oslikanu junacima “Snježnog kraljevstva” Olafom, Elsom i Annom.

piknik

Uz program “Disney avantura u Konzumu” povratak u školske klupe itekako je zabavan a na Tomislavcu su školarci mogli osjetiti pravu čaroliju “Snježnoga kraljevstva” uz omiljene likove iz Kraljevstva Arendelle ili zavladati zvjezdanom galaksijom uz popularne likove Star Wars. Svakom posjetitelju LEGO® Store poklanjao je kupon koji omogućuje 20 posto popusta a djecu je oduševila LEGO igraonica u kojoj su mogli bezbrižno uživati u igri s najdražim kockicama. Na pikniku su se mogle razgledati i Startas Cvičke koje su ove sezone pravi hit. Popularna voditeljica Martina Validžić uvjerila se u udobnost Startasica vodeći program upravo u jednom od raznobojnih modela, a školarci su mogli osvojiti svoj primjerak u specijalnom sportskom natjecanju "Startas štafeta".

Jedini specijalizirani muzej za područje školstva u Hrvatskoj, Hrvatski školski muzej, predstavio je izložbu “Uokviri svoje školsko ponašanje“ te kreativne radionice vezenja križićem i izrade ukrasnih magnetića koje su školarci ponijeli kući kao uspomenu na veselo druženje. Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se dječji zborovi Kikići i GenijalciBajka te Pahuljice. - Kći već sedam godina pjeva, drago mi je što njezin zbor može pokazati svoje umijeće – rekao je jedan od mnogobrojnih roditelja koji su ponosno stajali pred pozornicom bodreći svoje mališane u jednom od prvih javnih nastupa.

Osim edukativnog sadržaja, djeca su mogla uživati u showu dvojice iluzionista. Magic Leon, član JoomBoos mreže koja okuplja sve koji su strastveni u kreiranju svog video kanala, upravo kada je imao 7 godina počeo se zanimati za iluzije i mađioničarstvo a svojim izvrsnim nastupom na pikniku zasigurno je stekao nove obožavatelje od kojih će neki možda krenuti njihovim stopama. Najpoznatiji hrvatski iluzionist Luka Vidović donio je fantastičnu mađioničarsku predstavu „Magic show za cijelu obitelj“ ispunjenu smijehom, zabavom te nevjerojatnim trikovima i interakcijom sa školarcima i roditeljima od kojih su neki na trenutak postali pravi mali čarobnjci.

Dječja igraonica Šareni balon uz pomoć Peveca i partnera Bolton i JUB te Bobija, Borova i Pika obilježila je piknik kreativnim radionicima i vrijednim nagradama za najljepše likovne radove. Za najljepši crtež pijetla djeca su mogla osvojiti Pevecov set školskog pribora, za crtež psa Bobija pseću kućicu punu ukusnih Bobi grickalica, za najljepši crtež Pikoreza, Piko poklon paket, za najoriginalnije obojanu bojanku Cvički, poklon bon za Startas tenisice, Cvičke ili Espadrile po izboru, a za najkreativnije ukrašavanje balona besplatnu proslavu rođendana u igraonici Šareni balon.

Dentalne radionice su educirale djecu o važnosti pranja zuba i o tome da je strah od posjeta zubaru nepotreban a djeca su dobila na dar četkicu za zube. Udruga studenata dentalne medicine Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavila je zabavnu radionicu pod imenom “Zubić” u kojoj se tehnike i znanja prenose se djeci pomoću didaktičkih modela, igračaka, radnih listića, bojanki te raznih interaktivnih igara. Stomatološka ordinacija Pavelić - dugogodišnji prijatelj djece predstaviila se edukativnom radionicom “Tvoj osmijeh je bitan”. - Učili smo djecu kako je prehrana važna za oralno zdravlje, ali naglasak je bio na ponašanju djece u vrtiću i školi koje može imati negativne posljedice za zubiće. Na primjer, ako vas prijatelj gurne, možete razbiti zub - rekla je dr. Aleksandra Pavelić.

Na pikniku se moglo upoznati i s međunarodno priznatom metodom učenja engleskog jezika Helen Doron. Pripadnici Vatrogasne zajednice Grada Zagreba educirali su djecu o sigurnosti u kući i opasnosti od vatre te su priredili zabavnu demonstriraciju svoje opreme, a najviše oduševljenja izazvala je zabavna igra gađanja predmeta mlazom vode i zvučna signalizacija vatrogasnog autoomobila. - Jako sam sretna što se ovo organiziralo, mislim da treba biti još više ovakvih događanja za našu djecu. Mi smo tu cijeli dan, dovela sam unuke i svima nam je prekrasno - rekla je baka Ružica Rinkovec (59). Sami završetak sunčanog piknika u središtu Zagreba uveličao je popularni Luka Nižetić koji je svima poželio uspješno školovanje i sve razveselio svojim pjevačkim nastupom.

piknik
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'
KAKVA SENZACIJA NAS ČEKA?

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'

Valentina Pliško otkrila nam je što je inspiracija iza novog kostima u kojem će Baby Lasagna nastupiti na Eurosongu, koliko ga je dugo radila, ali i jednu novost što se samog nastupa tiče...
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu