Obavijesti

Show

Komentari 534

Eurosong avantura je gotova: Franka Batelić nije u finalu

Eurosong avantura je gotova: Franka Batelić nije u finalu
43

U finale ovogodišnjeg Eurosonga plasirali su se predstavnici Austrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske i Irske

VIDEO

U prvoj polufinalnoj večeri 63. Eurosonga predstavnici 19 zemalja predstavili su se gledateljima diljem Europe, a njih deset nastavlja svoje sudjelovanje na ovom glazbenom natjecanju. Za devet zemalja Eurosong je završio večeras.

O sudbini natjecatelja odlučila je kombinacija glasova gledatelja koji su glasali putem SMS-a i poziva te  glasova žirija koji su sinoć poslušali, pogledali i naposljetku ocijenili sve nastupe. Glasati su mogle samo zemlje sudionice prvog polufinala, te Ujedinjeno Kraljevstvo, Portugal i Španjolska.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:17

U finale idu Austrija, Estonija, Cipar, Litva, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska, a Eurosong avantura za našu predstavnicu Franku Batelić je završila.

- Kako sam već puno puta rekla, samo stati na eurovizijsku pozornicu i pjevati pred milijunima gledatelja, za mene je velika pobjeda! Poznato je da je prvo polufinale bilo toliko jako i drago mi je sto sam bila njegov dio. Mjeseci rada su iza nas i ponosna sam na sve koji su uz mene na tom putu. Zahvaljujem svima koji su glasovali za nas i nadam se da vas nisam razočarala - rekla je Batelić.

VIDI OVO: Koliko si inteligentan: Pronađi curu na slici u 7 sekundi!

Frankinih 12: Tim je spreman za tri minute na Eurosongu
Frankinih 12: Tim je spreman za tri minute na Eurosongu

Prvu polufinalu večer Eurosonga izravno iz lisabonske Altice Arene prenosile su televizije u svih 43 zemlje sudionice. 

 

Pozdrav iz Altice Arene! #eurovision2018 #eurovision #allaboard #esc2018 #firstsemifinal

A post shared by Eurosong.hr (@eurosong.hr) on

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLUFINALE UŽIVO MOŽETE PRATITI OVDJE:

TIJEK NATJECANJA PRATITE U NASTAVKU:

Po prvi put u povijesti Eurosonga natjecanje će voditi četiri voditeljice - Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto.

Natjecanje je otvorila predstavnica Azerbajdžana Aisel koja je otpjevala pjesmu naziva 'X My Heart'. Profesorica glazbe nakon osobne tragedije našla je utjehu u pjevanju, a na Eurosong je stigla s internacionalnom ekipom.

Islanđanin Ari Olaffson svoju je domovinu predstavio pjesmom  'Our Choice'

Idući se na pozornicu popeo predstavnik Albanije. Eugent Bushpepa otpjevao je pjesmu  'Mall', Glazbom se bavi od šeste godine, a na press konferenciji hvalio se svojim brojnim tetovažama.

Boje Belgije 'branila' je pjevačica Sennek i to pjesmom 'A Matter Of Time'.

Predstavnik Češke,  Mikolas Josef rasplesao je publiku pjesmom  'Lie To Me'. Jedan od favorita Eurosonga zaradio je gromoglasan pljesak. Inače, češki nastup prvi je u polufinalnoj večeri koji se prema kladionicama bori za pobjedu. Kladioničari sličan uspjeh predviđaju i predstavnicima Estonije, Izraela i Bugarske.

Ieva Zaismauikaite svoju je Litvu predstavila pjesmom 'When We're Old'.

Izraelska predstavnica na Eurosongu Netta izvela je pjesmu "Toy" u kojoj ispušta zvukove nalik kokodakanju, a budući da se ističe od ostalih, predviđaju joj čak i pobjedu. Pjesmu su joj napisali Stav Beger i Doron Medalie, čije su pjesme Izrael predstavljale na Eurosongu 2015. i 2016. godine. 

Franka ima tremu: Ćorluka svojoj 'bejbs' posvetio poruku
Franka ima tremu: Ćorluka svojoj 'bejbs' posvetio poruku

Inače, i prijašnji predstavnici Izraela ostvarili su dobre plasmane. Nadav Guedj pjesmom "Golden Boy" 2015. osvojio je treće mjesto, a Hovi Star godinu dana kasnije izvedbom "Made of Stars" sedmo.  Kladioničari i obožavatelji Eurosonga uvjereni su da Netta sigurno ulazi u finale.

Bjelorus ALEKSEEV na eurovizijskoj bini predstavio se pjesmom 'Forever'.

Pjesmom 'La Forza'  Elina Necheyeva predstavila je Estoniju.  Za nastup na Eurosongu odabrala je haljinu vrijednu 65 tisuća eura (oko 480 tisuća kuna). koja je prekrivala gotovo cijelu pozornicu. Nesvakidašnju odjevnu kombinaciju upotpunila je specijalnim svjetlosnim efektima. 

Bugari su na Eurosong poslali EQUINOX koji su otpjevali pjesmu 'Bones'.

Makedonski predstavnici  Eye Cue boje svoje domovine 'branili' su pjesmom 'Lost And Found'.

Franka Batelić predstavila nas je pjesmom 'Crazy', a nastupila je bez plesača.. Pjevačica je pjesmu napisala s Branimirom Mihaljevićem, koji joj je ujedimo i producent. Batelić je za nastup pripremao tim od čak 12 ljudi. Haljinu za nastup dizajnirao je dvojac eNVy room

U pet su minuta otpjevali sve hrvatske pjesme s Eurosonga
U pet su minuta otpjevali sve hrvatske pjesme s Eurosonga

Za pjevačičinu frizuru pobrinuo se Zvonimir Franić, vlasnik popularnog zagrebačkog frizerskog salona “Franić”. Za šminku je zadužena vizažistica Kristina Hošnjak, a za cjelokupno osmišljavanje izgleda Jasenka Tudor Bevanda.

Za kreativu nastupa zadužen je Siniša Bevanda, a kako bi savladala savršene plesne pokrete i imala originalnu koreografiju zatražila je pomoć od poznatog koreografa Igora Barberića.

Franka je u nastupu djelovala samouvjereno, a nakon njezinog nastupa uslijedile su ovacije publike Altice Areni.

 

@frankaofficial_ bringing down the house right now! #ESC2018 #AllAboard

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Korisnici društvenih mreža bili su podijeljeni oko Frankina nastupa. Dok su jedni bili oduševljeni pjevačicom i pjesmom, drugi pak nisu bili pretjerano oduševljeni.

 

 

Austriju je predstavio Cesar Samspon. Otpjevao je pjesmu 'Nobody But You'. Predstavnik Austrije na Eurosongu je bio i 2016., ali je tada nastupao za drugu državu. Bio je prateći vokal bugarskoj predstavnici Poli Genovi. Osvojili su osmo mjesto.

Grkinja Yianna Terzi predstavila se pjesmom 'Oniro mou'.  Inače,  Grčka i Cipar ove su godine ponovno u istoj polufinalnoj večeri. Obožavatelji Eurosonga smatraju kako će im to pomoći da, uzajamnim glasovanjem, obje opet dospiju u finale natjecanja.

Finkinja Saara Aaltopskladbom pjesmom 'Monsers' poručila je 'da se više ne boji'.

Armenija, baš kao i prošle godine, u prvom polufinalu nastupila je pod rednim brojem 16. Predstavi ju je   Sevak Khanagyan pjesmom 'Qami'.

Pjesmu ' Stones' otpjevali su  ZiBBZ, predstavnica Švicarske.

Pretposljednji je nastupio Irac Eyan O'Shaughnessy. Domovinu je predstavio pjesmom  'Together', Ista se jako svidjela publici pa su ga nagradili gromoglasnim pljeskom. Inače, njegov stric Gary na Eurosongu se natjecao 2001. godine.

Posljednji nastup na prvoj polufinalnoj večeri pripala je Cipru. Eleni Foureira izvela je pjesmu 'Fuego', a kladioničari joj također predviđaju dobar prolazak na natjecanju.

'Danas se na Eurosongu ne procjenjuje uhom nego okom'
'Danas se na Eurosongu ne procjenjuje uhom nego okom'

Zanimljivo je da je autor pjesme Alex Papaconstantinou sam tražio izvođača, a Elenu je angažirao nakon što su ga odbile Helena Paparizou i Tamta. Elena je rođena u Albaniji, a nekoliko je puta na Euroviziji željela predstavljati Grčku, što joj nisu omogućili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 534
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'