Obavijesti

Show

Komentari 0

Prva suradnja Vatre i Dalibora Matanića na spotu za 'Doru'

Prva suradnja Vatre i Dalibora Matanića na spotu za 'Doru'
4

Grupa Vatra, predvođena Ivanom Dečakom surađivala je s redateljem Daliborom Matanićem na spotu za njihovu pjesmu kojom će se predstaviti na ovogodišnjem natjecanju 'Dora' za pjesmu Eurovizije

VIDEO

'Slatke suze gorka ljubav' pjesma je s kojom se Vatra prijavila na ovogodišnje natjecanje Dora

Dečak otkrio čime bi se bavio da nije pjevač: 'Nisam pronalazio više vrijeme za išta drugo...'
Dečak otkrio čime bi se bavio da nije pjevač: 'Nisam pronalazio više vrijeme za išta drugo...'

- Vatra ne pripada niti jednom žanru, mi smo nesvrstani, a kao takvi možemo komunicirati i spajati nespojivo. Tako smo u novoj pjesmi programing i elektroniku povezali sa mandolinom koju je fantastično odsvirala Sanja Vrančić. I premda je mandolina pjesmu obojila u vedre boje, sam tekst donosi dijametralno suprotnu atmosferu, što u konačnici savršeno opisuje jednu nesavršenu vezu - rekao je Ivan Dečak, autor glazbe i teksta za pjesmu 'Slatke suze gorka ljubav'.

Ipak, upravo savršen spoj ispala je suradnja s nagrađivanim redateljem Daliborom Matanićem koji potpisuje režiju video spota. Njegova umjetnička estetika potpuno se stopila sa temom pjesme i stvoren je upečatljiv trominutni film.

- Kad se radi iz iskrenih emocija, boli i nade uvijek dobijete malu satisfakciju - u jednom trenutku smo došli, svaki sa svoje strane, Ivan sa svojom muzičkom i ja sa svojom vizualnom poezijom i susreli se pred istim stihom: 'Samoća dušu otruje...'Tad znate da ste se zaputili na pravo uzbudljivo i nepredvidljivo putovanje koje budi sve kreativne radare i na kojem uz sve to susrećete i nevjerojatnu plejadu novih glumačkih lica i lude lokacije - rekao je Dalibor Matanić.

Na ZagrebDoxu, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma, dodijeljene su nagrade

Na lokacijama očaravajućeg otoka Krka svoje su uloge sjajno odigrali Maja Miletić, Lena Medar, Zala Đurić, Ana Nikšić, Lucija Alfier i Dean Lalić. 

Nove fotografije benda snimila je fantastična Mare Milin, a za odijela je zaslužan naš poznati dizajner Ivica Klarić.

- Strpljivo su Ivan Dečak i ekipa iz Vatre godinama čekali da se uspijemo dogovoriti ne bi li zajedno vizualizirali neku njegovu pjesmu. Dodatno iskompliciralo stvari što su Jura Ferina i Pavao Miholjević zaduženi za produkciju njihovih pjesama, a paralelno rade meni muziku za filmove i serije tako da je i tu nerijetko nastajao kaos.  Svo to čekanje sad ima smisla. Kao što glumcima znam reći da postoji idealan trenutak za potencijalnu suradnju, mislim da sam to i Ivanu jednom napomenuo bez obzira koliko me sumnjičavo tad gledao...  I na kraju je došao taj trenutak gdje momci imaju sigurni hit u rukama, a meni se otvorio prostor da svojim filmskim instinktima obogatim njihovu muziku. Filmski instinkti su nam donijeli zlatno doba muzičkih spotova krajem 90-tih (Daft Punk, The Chemical brothers, Air, Prodigy itd.) režiranih od strane vizualnih genijalaca tipa Jonzea, Gondrya, Cunninghama, Millsa i niz drugih. Tako da ovo nije klasična izjava za medije nego više neka vrsta malog manifesta o dvije poezije: muzičkoj i filmskoj koje zajedno ponovo stvaraju medij muzičkog filma i nadopunjuju se.  Živimo u doba gdje se zaboravilo da je muzika umjetnost. Upravo kao što umjetnosti treba pripadati i muzički film. 'Slatke suze gorka ljubav' je prvi dio muzičkog filma kojim pratimo kako ljubav pronalazi svoj put kroz sve testove iskrenosti i životne izazove - također je rekao Matanić.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.