Show

Komentari 181

Rahimovskom je Bandić odobrio gradski stan: Nije plaćao najam pa je nabio dug 43.000 kuna

Rahimovskom je Bandić odobrio gradski stan: Nije plaćao najam pa je nabio dug 43.000 kuna

Od Grada nismo dobili odgovor je li dug podmiren, a bez komentara i dalje je i HRT. Rahimovskog, čini se, ne namjeravaju diskvalificirati s Dore iako je na uvjetnoj kazni

Na portafona zgrade u zagrebačkom Rudešu piše prezime Rahimovski. Susjed nam je potvrdio da ondje živi glazbenik Kristijan Rahimovski (39).

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Znao je odmah zbog čega ga zovemo.

- Zbog Rahimovskog i presude sigurno? Da, pretpostavio sam. Je, on živi na toj adresi - rekao nam je susjed.

Misli da je Rahimovski sam u stanu. Viđaju ga često, no nije htio komentirati kakav je kao susjed. Rahimovski je gradski stan od 65,04 kvadrata u zagrebačkom Rudešu u najam dobio 2011. godine kao zaslužni građanin grada Zagreba.

Njegov zahtjev za najam gradskog stana podržao je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport jer je “Kristijan Rahimovski vrstan mladi glazbenik, izvođač vokalist i instrumentalist koji se istaknuo svojim humanitarnim radom te je član Hrvatske glazbene unije od 2006. godine”.

Dotad je bio izdao samo jedan album, “Sto godina”. Drugi album, “Stopala”, objavio je osam godina poslije toga. No Povjerenstvo je ipak donijelo zaključak da Rahimovski ispunjava sve potrebne uvjete dobivanja gradskog stana u najam, a zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao je da se Kristijanu Rahimovskom daje u najam stan.

No u svibnju 2016. godine Rahimovski je podnio zahtjev za obročnu otplatu za korištenje stana u Rudešu zbog duga od 43.381,35 kuna. Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada utvrdio je da bi “naplata duga u cijelosti predstavljala neprimjereno opterećenje za dužnika”, te su mu omogućili obročnu otplatu kojom bi se “znatno poboljšale dužnikove mogućnosti otplate duga od kojeg inače ne bi bilo moguće naplatiti cjelokupan dug”.

Mjesec dana poslije Bandić je donio zaključak kojim se prihvaća zahtjev dužnika Kristijana Rahimovskog za obročnu otplatu najamnine za korištenje stana. Pokušali smo doznati je li Rahimovski podmirio dug, no do objave teksta nismo dobili odgovor od nadležnih iz Grada Zagreba. Bez komentara i dalje je i HRT. Rahimovskog, čini se, ne namjeravaju diskvalificirati s Dore usprkos tome što je na uvjetnoj kazni.

Prema presudi od 30. listopada prošle godine, prijetio je bivšoj supruzi. Presuda je pravomoćna. Prvotno je osuđen na osam mjeseci zatvora, no preinačili su mu kaznu u uvjetnu u trajanju od dvije godine. U presudi stoji i kako je otegotna okolnost zbog koje su ga osudili na takvu kaznu to što je i prije osuđivan prekršajno i kazneno.

Rahimovski je, nakon što smo objavili presudu, izjavio za Slobodnu Dalmaciju: “Sve vam je to naručeno da izađe prije Dore kako bi se moju pjesmu diskreditiralo. Ali neka se djeca samo igraju, sve sam im oprostio”. Presuda je, inače, objavljena na oglasnoj ploči suda u Zagrebu.

Najčitaniji članci