Obavijesti

Show

Komentari 123

Rajko: Rade sve da me slome, Sanja me krivi i za smrt muža

Rajko: Rade sve da me slome, Sanja me krivi i za smrt muža
4

Sanja mi nije dala da joj izrazim sućut za Nenu. Zecu je rekla da mi kaže da ne dolazim k njoj, ispričao je Rajko Dujmić u ekskluzivnom intervjuu za Cafe24

VIDEO

Skladatelj i autor najvećih hitova Rajko Dujmić (60) ekskluzivno je za novi Cafe24, koji je od danas na kioscima, progovorio o raspadu Novih fosila.

Donosimo vam dio opširnog intervjua. 

Café24: Kako ste se osjećali kad je Sanja na beogradskom koncertu rekla “Rajko vam svima šalje pozdrave”?

Loše. Ondje je na generalnoj probi napravila skandal, čudila se što me nema. Ponašala se tako da ljudi pomisle kako nisam htio doći. Samo dan-dva prije toga u Zagrebu je tvrdila da su me izbacili iz benda jer nisam htio potpisati ugovor, a u Beogradu na generalki ‘dramila’ gdje sam. Na koncertu je bio klavir sa svijećama, kao da je sprovod. Moja Snježana bila je na koncertu, prišla tehničaru, a on joj rekao: ‘Ti si tu, a gdje je Rajko?’. Odgovorila mu je da su me izbacili iz benda, a on njoj: ‘Kako je to moguće kad su svi izvan sebe zato što ga nema?!’. I da su sve na brzinu morali reorganizirati.

Café24: Jeste li se nakon koncerta u Beogradu čuli s bilo kime iz benda?

Nisam.     

Café24: Pada li vam to teško?

To je kao kad imaš četvero djece koju si othranio, izgradio im dom. I odjednom ti oni kažu: ‘Iseli se, to više nije tvoj dom. Mi te više tu ne želimo, ali ćemo zadržati zidove i sve ostalo’.

Café24: Kad je lani u listopadu cijela priča izašla u javnost, rekli ste da im nikad nećete zabraniti da pjevaju vaše pjesme. Sad razmišljate zabraniti im da pjevaju pod imenom Novi fosili, čiji ste vlasnik. Što se u međuvremenu dogodilo?

Da bi mi osporio pravo na vlasništvo imena u Hrvatskoj i svim ostalim zemljama, Marinko Colnago pokrenuo je zaštitu imena Novi fosili u Sloveniji.

Café24: Može li to napraviti?

To može bilo tko. Ja sam kao vlasnik dužan provjeravati je li netko povrijedio moje intelektualno vlasništvo ili pravo na žig i ime.

Café24: Što to sad znači za vas?

Materijalno ništa jer ionako ne živim od koncerata nego od autorskih prava. Moralno puno jer je ružno da netko uzima ono što ga ne pripada.

Café24: Jeste li tražili honorar za ovo vrijeme dok nastupaju bez vas? Vlasnik ste imena Novi fosili, pjevaju vaše pjesme, i dalje ste na svim plakatima...?

Jesam, tražio sam honorar jer, kad me staviš na plakat, onda me i plati. Ili me nemoj staviti na plakat. Nitko im neće zabraniti da pjevaju moje pjesme, ali neka ne varaju publiku. Ne treba mi novac, ne želim biti na plakatima, ali ako su me već stavili i koriste ime Novi fosili, neka onda i plate.

Café24: Desetljećima ste vodili bend. Kako je moguće da niste znali koliko dobivate za gaže, da niste imali uvid u ugovore?

Vjerovao sam im. Nikad nisam pitao koliko smo zaradili i što smo platili. Takve stvari nikad ne pitam. Nisam imao razloga sumnjati jer sam radio s pokojnim Šarićem. I još ranije, kad je Zec vodio posao, sve je bilo čisto. Otkad je to Sanja počela raditi, nikad nisam dobio obračun, vidio koliko je novca. Odjednom su obračuni počeli nestajati. Kako? Sanja se danas čak i potpisuje u ime Novih fosila, a nema žig. Tu je, kod mene. Moj odvjetnik je od njih tražio ugovore sa svirki u Beogradu i Novom Sadu. Nisu dali. Rekla mi je da ih mogu dobiti samo sudskim putem. I da će, ako ću i dalje inzistirati na potraživanjima od nastupa Novih fosila, dovesti menadžere i organizatore koji će potvrditi u kakvom sam stanju bio na koncertima.

Café24: Imaju li koga?

Imaju. Ozren Kanceljak je već dao izjave na tu temu. No nije stvar u tome ima li ih nego da je riječ o još jednoj ucjeni.

Café24: Je li točno da vam je Sanja rekla i da ste krivi za smrt njezina supruga?

Je.

Café24: Je li moguće da je to rekla u afektu, iznervirana statusom koji je Snježana stavila na Facebook njezine kćeri?

Mislim da nije. Jer kad je Neno umro, Zec nas je nazvao i molio da ne dođemo Sanji doma izraziti sućut. Sanja je rekla da ne želi da ja dođem i zamolila je Zeca da mi to kaže. Snježana je pitala što se dogodilo, a Zec odgovorio da nema pojma, da je tako Sanja rekla. Na sprovod smo došli jer nam nitko nije mogao to zabraniti.

Café24: Zašto je Snježana uopće stavljala post na Leinu stranicu na Facebooku?

Nakon koncerta u Beogradu Lea je napisala na Facebooku da je ponosna na koncert, da je bilo prekrasno, da je mama kraljica, da je zahvalna svima i jako sretna jer jer je tata to sve sigurno gledao s neba i veselio se. Snježana je reagirala jer nije mogla vjerovati da nije napisala: ‘Hvala i Đurđici, i Moki, i Rajku’. Nisam bio bitan samo ja, ni oni nisu bili spomenuti. Napisala je nešto tipa: ‘Draga Lea, tvoj tata je sigurno ponosan, ali da je živ, ne bi dozvolio da Rajko ne bude ne oproštajnoj turneji’. Sanja je tad u inbox odgovorila da je Neno umro zbog mene.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...