Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
33 komentara

Rajko u izolaciji izgubio 20 kg: 'Ne kuham, samo skladam...'

Skladatelj iz doma izlazi samo kad mora. Krajem godine izašao je iz bolnice, kamo je prošle jeseni samoinicijativno otišao na liječenje, a sad u izolaciji sklada glazbu i pun je inspiracije

Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
33 komentara

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak'Opsjedale su me ovisnosti, ali sad me Bog vodi u bolji život'

Smršavio sam jer mi se ne da kuhati samom za sebe. Tu i tamo naručim nešto iz restorana, rekao nam je Rajko Dujmić (65). Skladatelj ima 70 kila, a prije je imao 91. Kaže i da se jako usukao. Njegova supruga Snježana i sin Tin u njihovoj su kući u Gorskom kotaru. Tamo, priča Rajko, kuhaju i fino papaju. Nada se da će se vratiti kući za Uskrs.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

- Tamo na 1080 metara nadmorske visine nema ni virusa ni buba. Sve je čisto, zdravo. Nadam se da će uspjeti dobiti propusnicu i vratiti se kući za blagdane - kaže Rajko.

Još nije počistio ni staklo koje mu je posvuda po stanu.

Foto: Privatni album

- Potres se u našem stanu dobro osjetio. Slupao je sva stakla, sve staklene police su popadale. Sva sreća da su prozori ostali cijeli - kaže Rajko.

Skladatelj iz doma izlazi samo kad mora. Krajem godine izašao je iz bolnice, kamo je prošle jeseni samoinicijativno otišao na liječenje. Tad je rekao da je u kontroliranom okruženju u kojemu ne može doći u napast uzeti nešto. Dodao je da neće izaći dok ne bude siguran da ništa neće konzumirati.

Foto: Goran Jakus/HaloPix/PIXSELL

Prije toga u srpnju prošle godine u medije je dospio kao obiteljski zlostavljač jer je fizički napao suprugu Snježanu Šimek-Dujmić (56). To nije bilo prvi put, međutim, ona je tad reagirala. Rajko je proveo dva i pol mjeseca u istražnom zatvoru. Na kontrole na koje mora ići u bolnicu ide taksijem, a upute poštuje i kad čeka u redu za ulazak u ljekarnu.

- Stojim kao i svi, dva, tri metra razmaka od drugih, ali mršav sam pa mi je zima - kaže Rajko.

U izolaciji mu nije dosadno. Prijatelji ga često nazivaju i raspituju se za njegovo zdravlje. Nude mu i pomoć. Mnogi bi ga došli posjetiti, ali Dujmić izbjegava kontakte. Drži se preporučenih uputa. Osim toga i sklada.

- Sam sam, ali nisam tužan. Imam mir. Predao sam se onom čemu pripadam, a to je glazba - rekao je Rajko.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sklada punom parom. Početkom godine rekao je da je pun kreativnog elana. 

- Radim danju i noću. Već tjedan dana, bez stanke, skladam veliko klasično djelo i balet. Vjerujem da ću ga završiti u lipnju, najkasnije srpnju - rekao je Rajko.

Dodao je da je u razgovorima oko lokacije gdje će se njegovo djelo premijerno izvesti. Ne želi otkrivati s kime pregovara, ali dodaje da nije riječ ni o jednom hrvatskom kazalištu. Iza sebe Dujmić već ima mjuzikl “Za dobra stara vremena”. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članakGledale su ih pred slomom: Svi pitaju kako je Rajkovo zdravlje

Naši partneri pišu
Message