Obavijesti

Show

Komentari 7

Rajkova urna je na ‘čuvanju’...

Rajkova urna je na ‘čuvanju’...
6

Nakon što napokon i “službeno” dobije mjesto, slijedi izrada spomenika, koji će financirati Rajkova obitelj te Hrvatsko društvo skladatelja, Hrvatska glazbena unija i Croatia Records

VIDEO

Šetajući zagrebačkim grobljem Mirogojem i njegovom Alejom velikana, možete naići na list papira na kojemu je rukom ispisano Rajko Dujmić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rajko Dujmić 02:07

Jedan od naših najvećih glazbenika preminuo je 4. kolovoza od posljedica teške prometne nesreće. Sprovod je bio 17. kolovoza, a od tada jedan od naših najvećih glazbenika i skladatelja još nije “normalno” pokopan, iako vidimo da tamo i živi kupuju svoja mjesta. Iako, ti neki s Rajkom i drugim velikanima ne bi trebali ni u istu rečenicu, a kamoli u Aleju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vapaj pun nade “Počivaj u miru” u Hrvatskoj dobiva drugi značaj. Mnogo je poklonika Rajka Dujmića i njegove glazbe, kroz Nove fosile ostavio je trag koji je teško nadmašiti. Mnogi bi mu htjeli doći zapaliti svijeću, ostaviti cvijeće, ali ovdje se, nažalost, nešto “pita” i birokraciju, pa Rajkova urna još nije na svojemu mjestu.

Grad Zagreb je Rajku, logično i jedino ispravno, odobrio mjesto, no sad se čekaju potpisi tog odobrenja, a za to vrijeme urna je na čuvanju u Gradskim grobljima. A kad će to biti, u ovom je trenutku, kod nas ništa neobično, teško prognozirati.

Inače, Dujmićevo mjesto u Aleji velikana je uz stolnoteniskoga genijalca Dragutina Šurbeka. Nakon što napokon i “službeno” dobije mjesto, slijedi izrada spomenika, koji će financirati Rajkova obitelj te Hrvatsko društvo skladatelja, Hrvatska glazbena unija i Croatia Records. Rajko je preminuo tri dana prije 66. rođendana. Njegova je obitelj, supruga Snježana i sin Tin, donirala organe te tim humanim i plemenitim činom vjerojatno spasila nekome život.

- Vrlo humano i pošteno od njih. Ponosan sam na njih jer će Rajko tako nastaviti živjeti - rekao je njihov veliki obiteljski prijatelj, skladatelj Neno Ninčević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'
ŠIBENSKI TJEDAN

Tragedija u 'Večeri za 5': 'Vice je umro nakon snimanja, obitelj je htjela da se epizode emitiraju...'

Vice Martinović obožavao je ribarenje. Tijekom sudjelovanja u showu 'Večera za 5' družio se i kuhao s Ivanom Brnadić, Florijanom Žižićem, Miloradom Casperom Miškovićem i Goranom Grguričinom

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'
PORUKA HEJTERIMA?

Sydney Sweeney je plesala bez grudnjaka pa poručila: 'Žao mi je što imam sjajne grudi...'

Glumicu je nedavno kritizirala holivudska producentica Carol Baum. Unatoč negativnim komentarima, Sydney je uživala s prijateljima u Meksiku
Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije